.DS-Store-bestanden verwijderen uit Mac OS X

DS_Store-bestanden worden automatisch door MAC OS X Finder gemaakt in mappen die zijn bekeken. Deze bestanden bevatten informatie over systeemconfiguratie. Als u deze samen met andere bestanden laadt, kunnen de bestanden worden misbruikt om gegevens op uw computer op te halen. Zie Apple-beveiligingsupdates voor meer informatie.

Alle DS_Store-bestanden verwijderen

1. Selecteer Programma's > Hulpprogramma's om Terminal te starten.

2. Voer de volgende UNIX-opdracht in:

sudo find / -name ".DS_Store" -depth -exec rm {} \;

3. Voer uw Mac OS X Administrator-wachtwoord in wanneer u om een wachtwoord wordt gevraagd.

DS_Store-bestanden regelmatig automatisch verwijderen

1. Selecteer Programma's > Hulpprogramma's om Terminal te starten.

2. Voer de volgende UNIX-opdracht in:

sudo crontab -e

3. Voer uw Mac OS X Administrator-wachtwoord in wanneer u om een wachtwoord wordt gevraagd.

4. In de vi-editor drukt u op eenmaal op de letter I op uw toetsenbord en voert u de volgende opdracht in:

15 1 * * * root find / -name ".DS_Store" -depth -exec rm {} \;

Dit crontab-item heeft de volgende indeling:

<Minuten> <Uur> <DagVanMaand> <Maand> <DagVanWeek> <Gebruikersopdracht>.

De opdracht wordt automatisch dagelijks om 1.15 uur uitgevoerd. Als u de opdracht voor een ander tijdstip wilt configureren, gebruikt u andere waarden.

Opmerking:

Deze opdracht wordt niet gestart als uw computer op het geplande tijdstip is uitgeschakeld.

5. U slaat het item op door eenmaal op Esc te drukken en vervolgens tegelijkertijd op Shift+z+z.

Aanvullende informatie

Zie Verborgen bestanden en mappen in Mac OS X voor meer informatie.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online