Opmerkingen bij de release | Dreamweaver 2019

Hier vindt u handige hulpbronnen voor recente updates van Dreamweaver.

Adobe Dreamweaver is 's werelds meest complete tool voor webontwerpers en front-end-ontwikkelaars. In dit programma worden een krachtig ontwerpcanvas en een eersteklas code-editor gecombineerd met robuuste functies voor sitebeheer, zodat u eenvoudig websites kunt ontwerpen, coderen en beheren.

Oplossing voor crashen bij starten

Versie van augustus 2019 (versie 19.2.1)

De nieuwe update van Dreamweaver (versie 19.2.1) verhelpt het probleem waarbij Dreamweaver (versie 19.0 tot 19.2) crasht op nieuwe Windows- en Mac-apparaten als het wordt geïnstalleerd met versie 4.9 of hoger van de Creative Cloud desktop-app.

Verbeteringen in codeopmaak

Versie van juni 2019 (versie 19.2)

Dreamweaver ondersteunt de HTML-codeopmaak in PHP-documenten volgens de regels die zijn ingesteld in Tagbibliotheken. Zie Tagbibliotheken voor meer informatie over het aanpassen van de HTML-codeopmaak. U kunt nu ook de opmaakregels voor CSS-, JS- en PHP-code aan uw wensen aanpassen. Zie Code opmaken voor meer informatie over het aanpassen van CSS-, JS- en PHP-code.

Verbetering van de Bootstrap-integratie

Versie van april 2019 (versie 19.1)

In Dreamweaver-versie 19.1 zijn nu Bootstrap-versies 3.4.1 en 4.3.1 geïntegreerd. 

Een nieuwe site wordt standaard gemaakt met Bootstrap-versie 4.3.1. Nadat u het document hebt gemaakt, vindt u de mappen css en js in de hoofdmap van de site. Als u de site echter wilt maken met Bootstrap 3.4.1, kunt u de optie voor het beheren van sites en instellingen gebruiken. Voor Bootstrap-versie 3.4.1 vindt u de mappen css, js en fonts in de hoofdmap van de site.

Zie Responsieve websites ontwerpen met Bootstrap voor meer informatie. 

Dialoogvenster om de Bootstrap-versie te kiezen
Dialoogvenster om de Bootstrap-versie te kiezen

Versie van oktober 2018 (19.0)

Wanneer u de Dreamweaver-versie van oktober 2018 voor het eerst opent, ziet u een nieuw startscherm. Via dit scherm kunt u zoeken in bestanden, recente bestanden, de Help van Dreamweaver en stockafbeeldingen.

Enkele belangrijke functies in de versie van oktober 2018 zijn:

JS-refactoring

Met Javascript-refactoring kunt u de namen van functies en variabelen nu op een intelligente manier wijzigen waarbij rekening wordt gehouden met het bereik. U kunt een stuk code selecteren en er een Try/Catch-blok voor maken. U kunt een anoniem expressie-/functieblok met één klik omzetten in een pijlexpressie. U kunt Get/Set-functies maken voor de geselecteerde id in de context van een klasse/constructie. U kunt een expressie nu extraheren als variabele in het huidige bereik.

Voor meer informatie over deze functie raadpleegt u Code schrijven en bewerken.

ES 6-ondersteuning

Dreamweaver ondersteunt nu ECMAScript 6-syntaxis. Dreamweaver ondersteunt ook linting van ECMAScript-code, waarbij ESLint standaard wordt gebruikt als JavaScript-linter. Zie Linting voor code gebruiken voor meer informatie.

CEF-integratie

Dreamweaver is nu geïntegreerd met een nieuwe versie van CEF. Met het nieuwe Chromium Embedded Framework rendert Live View nu pagina's die zijn ontworpen met CSS-rasterlay-outs.

Zie Overzicht van nieuwe functies voor gedetailleerde informatie over de nieuwe functies en verbeteringen.

Zie Bekende problemen voor bekende problemen en beperkingen in deze versie.

Onlinebronnen

Klantenondersteuning

Voor hulp bij het gebruik van het product, verkoop, registratie en het oplossen van problemen:

Licentieovereenkomst

U moet de licentieovereenkomst en garantievoorwaarden accepteren als u dit product wilt gebruiken. Ga naar www.adobe.com/go/eulas_nl voor meer informatie.

Bericht voor gebruikers

Mogelijk zijn een internetverbinding, een Adobe ID en acceptatie van de licentieovereenkomst vereist om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product wordt mogelijk geïntegreerd met of kan toegang bieden tot bepaalde onlineservices die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die ten minste 13 jaar oud zijn en vereisen acceptatie van aanvullende gebruiksvoorwaarden en het onlineprivacybeleid van Adobe (zie http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Applicaties en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen of stopzetting zonder voorafgaande kennisgeving. Er gelden mogelijk extra toeslagen of lidmaatschapskosten.

Copyright © 1990-2018 Adobe Inc and its licensors. All rights reserved.

Adobe, the Adobe logo, and Dreamweaver are either registered or trademarks of Adobe Inc in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account