Wanneer u InDesign of InCopy CS4 of later gebruikt op een 2012 Mac OS X Lion-systeem, ontvangt u een leeg waarschuwingsvenster. De toepassing crasht wanneer u bepaalde functies uitvoert.

Oplossingen

Oplossing 1

• InDesign CS4 en later: werk Mac OS X 10.7 bij naar Mac OS X 10.8.
  • Alleen InDesign CS6: installeer de nieuwste updates voor InDesign CS6 door in de toepassing naar Help > Updates te gaan.

Oplossing 2

1. Download het volgende script en voer het uit.

Downloaden

2. Het script vraagt u een exemplaar van InDesign/InCopy te selecteren om bij te werken. Verwijs het script naar uw huidige installatie.

Oplossing 3

De volgende stappen zijn dezelfde oplossing als Oplossing 1, maar de bestanden worden handmatig gekopieerd. Voer deze uit als Oplossing 2 niet werkt.

1. Sluit InDesign en download het ZIP-archief met drie InDesign-pictogrammen.

Downloaden

Opmerking:

Wanneer u deze bestanden plaatst, moeten extra updates nog steeds mogelijk zijn. Maar houd er rekening mee dat u het bestaande toepassingsbestand wijzigt. Wanneer u de inhoud van de toepassing verplaatst of wijzigt, moet u mogelijk de toepassing opnieuw installeren.

Het is raadzaam alle officiële updates te installeren voordat u deze bestanden in de toepassing plaatst. U vindt deze updates via Help > Updates of op de Adobe-website.

2. Pak de pictogrammen van het ZIP-bestand uit naar een gemakkelijk te vinden locatie, zoals uw bureaublad.

3. Navigeer naar: /Programma's/Adobe InDesign CS6/ of waar de toepassing is geïnstalleerd op uw systeem.

4. Klik met de rechtermuisknop of Ctrl+klik op het InDesign-toepassingsbestand en kies 'Pakketinhoud weergeven'.

5. Navigeer in het InDesign-toepassingsbestand naar: /Contents/MacOS/Required/ en zoek het bestand 'Application UI.InDesignPlugin' en kies nogmaals 'Pakketinhoud weergeven'.

6. Navigeer in de plug-in naar de map Resources en dan naar de map idrc_PNGA.

7. Kopieer de drie pictogrambestanden van het uitgepakte ZIP-bestand naar de map idrc_PNGA.

8. Start InDesign opnieuw op.

Oplossing 4

Installeer de software-update naar 10.7.4 van Mac OS X (halverwege 2012) niet. Of verwijder deze indien mogelijk door de herstelfunctie van Mac OS X Lion te gebruiken.

Aanvullende informatie

De nieuwste update voor Mac OS X Lion heeft een API-bestand verwijderd dat InDesign gebruikt om met systeempictogrammen te werken. Door de bestanden rechtstreeks in de toepassingen te plaatsen, werkt u om de functie van de API heen.

Adobe heeft er samen met Apple voor gezorgd dat deze API's aanwezig zijn in hun laatste versie van Mac OS 10.8.

Op dit moment is de enige geschikte oplossing voor CS4 om de recentere Mac OS 10.8 te installeren.