Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de onderstaande minimale technische specificaties voor het gebruik van InDesign.

Van toepassing op:

Versie (14.0) van oktober 2018

Systeemvereisten voor eerdere versies:

De nieuwste versie van Creative Cloud-apps ondersteunt sommige oudere versies van Windows en Mac niet. Meer informatie.

Minimale systeemvereisten voor InDesign

Windows

Minimale vereisten
Processor Intel® Pentium® 4- of AMD Athlon® 64-processor
Besturingssysteem Microsoft Windows 7 met Service Pack 1 of Windows 10*
RAM

4 GB RAM (16 GB aanbevolen)

Ruimte op vaste schijf 3,6 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (installatie op verwisselbare flashapparaten is niet mogelijk; SSD aanbevolen
Monitorresolutie

Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1920 x 1080 aanbevolen), ondersteuning voor HiDPI-beeldscherm

Opmerking: Als u de nieuwe werkruimte voor aanraken in InDesign wilt gebruiken, moet u een tablet/scherm hebben met aanraakfunctionaliteit, Windows 10 of hoger (zoals Microsoft Surface Pro 3) en een schermresolutie van 2160 x 1440 of meer

Videokaart 32-bits videokaart
Internet

Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot onlineservices.†

Overig Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren

* Niet ondersteund op Windows 10-versies 1507, 1511 en 1607.

macOS

Minimale vereisten

Processor

Multicore Intel-processor

Besturingssysteem

macOS versie 10.14 (Mojave), macOS versie 10.13 (High Sierra) of macOS versie 10.12 (Sierra)

RAM

4 GB RAM (16 GB aanbevolen)

Ruimte op vaste schijf

3,5 GB beschikbare ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is meer vrije schijfruimte vereist (kan niet worden geïnstalleerd op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare flashapparaten)

Monitorresolutie

Monitor met een resolutie van 1024 x 768 (1920 x 1080 aanbevolen), ondersteuning voor Retina-beeldscherm

Videokaart

32-bits videokaart

GPU Als u GPU-prestaties wilt gebruiken, moet uw Mac beschikken over minimaal 1024 MB VRAM (2 GB aanbevolen) en moet de computer ondersteuning bieden voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.
  • Ondersteunde computers
        iMac 4K
        iMac 5K
        MacBook Pro Retina
        Mac Pro aangesloten op HiDPI-monitor
        Mac mini aangesloten op HiDPI-monitor
  • De VRAM-waarden controleren: kies Mac Over deze Mac (Grafische informatie).
  • Raadpleeg dit Apple-ondersteuningsdocument om te kijken of uw computer ondersteuning biedt voor de vereiste OpenGL-versie (4.0 of later).
Internet

Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot onlineservices.†

Overig Adobe® Flash® Player 10 is vereist om SWF-bestanden te exporteren

† OPMERKING VOOR GEBRUIKERS: U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe ID, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product kan mogelijk worden geïntegreerd met of toegang toestaan tot bepaalde online services van Adobe of derden. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Toepassingen en services zijn niet beschikbaar in alle landen of talen en zijn mogelijk onderhevig aan verandering of beëindiging zonder kennisgeving. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.

Beschikbare taalversies van InDesign

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

Hebreeuws*

Hongaars

Italiano

Nederlands

Noors

Pools

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Turks

Oekraïens

čeština

Русский

عربي**

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

** Arabisch en Hebreeuws worden ondersteund in de versie voor het Midden-Oosten met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Engelstalige interface; ook verkrijgbaar in een Franstalige (Français*) versie voor Noord-Afrika met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Franstalige interface.