Handboek Annuleren

Creative Cloud-apps bijwerken

1. Creative Cloud-handboek
  2. Inleiding tot Creative Cloud
    1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
    2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
    1. Creative Cloud-apps downloaden
    2. Creative Cloud-apps openen
    3. De werkruimte Start
    4. Creative Cloud-apps bijwerken
    5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
    6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
    7. Creative Cloud-apps verwijderen
  4. Je account beheren
    1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
    2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
    3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
    4. Creditcard en factuuradres bijwerken
    5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
    6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
    7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
  5. Creative Cloud-services
    1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
    2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
    3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
  6. Samenwerkings- en opslagservices
    1. Wat zijn clouddocumenten?
    2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
    3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
    4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
    5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
    6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
    7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
    10. Veelgestelde vragen over samenwerking
    11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
    12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
    13. Synchronisatieopties instellen
  7. Mobiele Creative Cloud-apps
    1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
    2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
  8. Ondernemingen en teams
    1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
    2. Leren en ondersteuning voor teams
    3. Snelstartgids voor teamleden

Lees hoe je je Creative Cloud-apps bijwerkt naar de nieuwste versie, controleert op beschikbare updates en meer.

Zorgen dat je apps automatisch worden bijgewerkt

Met de functie voor automatische updates van de Creative Cloud desktop-app kun je je apps automatisch laten bijwerken zodra een nieuwe versie wordt uitgebracht.

Opmerking: Als je de Creative Cloud desktop-app voor het eerst installeert, zijn je apps standaard zo ingesteld dat ze automatisch worden bijgewerkt.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram   op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer het pictogram Account rechtsboven en selecteer vervolgens Voorkeuren.

Cloudpictogram en pictogram Voorkeuren

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

3. Selecteer Apps in de linkerzijbalk.

4. Voer een van de volgende stappen uit om automatische updates in te stellen:

• Alle apps: Als je automatische updates wilt inschakelen voor alle apps, schakel je Automatische updates in.
    • Specifieke apps: Als je automatische updates wilt inschakelen voor specifieke apps, schakel je Automatische updates in en stel je vervolgens de schakeloptie in voor elke afzonderlijke app.

Eerdere versies worden standaard verwijderd, maar je kunt ervoor kiezen om ze te behouden via Geavanceerde opties. Meer informatie over geavanceerde opties.

Automatische updates instellen

5. Selecteer Gereed.

Gebruik je een plug-in? Plug-ins van derden werken niet altijd met de nieuwste versie van een Creative Cloud-app. Neem contact op met de leverancier van de plug-in voor informatie over compatibiliteit en updates.

Geavanceerde opties voor individuele apps

Nadat je de functie Automatische updates hebt ingeschakeld, kun je van elke app een specifieke versie houden of verwijderen.

• Vorige instellingen en voorkeuren importeren: Behoudt de vorige instellingen en voorkeuren voor de bijgewerkte apps.
  • Oudere versies verwijderen: Verwijdert de vorige versies en maakt zo ruimte vrij op de vaste schijf.
Geavanceerde opties instellen

Kun je automatische updates niet inschakelen?

Hieronder volgen enkele redenen waarom je automatische updates niet kunt inschakelen voor je apps:

• Gebruik je macOS 13 Ventura?Als je het Adobe Creative Cloud-aanmeldingsitem hebt uitgeschakeld in de systeeminstellingen van macOS, kun je je apps niet automatisch bijwerken. De Creative Cloud desktop-app voegt aanmeldingsitems toe om verschillende functies te ondersteunen, waaronder automatische updates. Meer informatie over hoe we aanmeldingsitems gebruiken.
  • Ondernemings- of teamklant?Als je je Adobe-lidmaatschap van een school of organisatie hebt gekregen en de bovenstaande optie Automatische updates niet ziet, heeft je beheerder automatische updates voor je school of organisatie uitgeschakeld. Als je een beheerder van een school of organisatie bent, lees dan hoe je automatische updates beheert voor je gebruikers.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom automatische updates niet beschikbaar zijn. Lees meer over enkele veelvoorkomende scenario's.

Je Creative Cloud-apps handmatig bijwerken

Als je je apps niet automatisch wilt bijwerken, kun je ze handmatig bijwerken met de Creative Cloud desktop-app.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer Updates in de linkerzijbalk.

Updates selecteren

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

3. Selecteer in het scherm Updates de optie Bijwerken om de gewenste app bij te werken.

Selecteer Bijwerken voor individuele apps

De app wordt bijgewerkt.

Kan ik een update voor later plannen?

Je kunt een app niet bijwerken als deze al is geopend. Als er een app-update beschikbaar is en je de app momenteel gebruikt, kun je deze op een later tijdstip bijwerken. Selecteer eenvoudig Later bijwerken in het volgende scherm. De Creative Cloud desktop-app probeert je app binnen 24 uur op een later tijdstip bij te werken wanneer de app niet wordt uitgevoerd. Dit gaat elke 24 uur zo door totdat de app is gesloten en kan worden bijgewerkt.

Selecteer Later bijwerken

Al je apps tegelijk bijwerken

Als je al je apps in één keer wilt bijwerken, selecteer je Alles bijwerken, rechtsboven in het scherm Updates. Sla je werk op en sluit alle Adobe-apps voordat je begint. Als er Adobe-apps zijn geopend, ontvang je mogelijk een waarschuwing dat je de apps moet sluiten. Zie Conflicterende processen of applicaties sluiten voor meer informatie.

Alle apps bijwerken

Opmerking: Het wordt afgeraden de optie Alles bijwerken te gebruiken als je de oudere versie van apps wilt houden.

Controleren op de nieuwste updates

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram   op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer in de linkerzijbalk Help > Controleren op updates.

3. In het scherm Updates zie je alle apps die moeten worden bijgewerkt. Werk de gewenste apps bij.

De Creative Cloud desktop-app bijwerken

Wanneer er updates beschikbaar zijn, wordt de Creative Cloud desktop-app automatisch bijgewerkt. Je kunt de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-app ook handmatig installeren.