Opmerkingen bij de release van InDesign CC Server 2014

Welkom bij Adobe® InDesign® CC Server 2014. Dit document bevat nagekomen productinformatie, updates en tips voor het oplossen van problemen die niet zijn opgenomen in de InDesign Server-documentatie.

Minimale systeemvereisten

Voor een actuele lijst met systeemvereisten gaat u naar http://www.adobe.com/nl/products/indesignserver/tech-specs.html.

Licentieovereenkomst

U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe-id, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken Dit product kan mogelijk integreren met of toegang toestaan tot bepaalde online services van Adobe of derden. Online services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder. De gebruikers dienen akkoord te gaan met extra gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Adobe (http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/legal.html). Online services zijn niet beschikbaar in alle landen of talen, vereisen mogelijk gebruikersregistratie en zijn mogelijk onderhevig aan verandering of beëindiging zonder kennisgeving. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.

Aanvullende scenario's voor installeren/verwijderen

InDesign CC Server 2014 moet worden geactiveerd voordat de toepassing kan worden gebruikt. Als de computer online is, vindt de activering automatisch plaats wanneer u de installatie uitvoert. U moet uw Adobe-id en het serienummer opgeven wanneer het installatieprogramma daarom vraagt. Als de software niet wordt geactiveerd, wordt er een fout weergegeven met de strekking dat er voor Adobe InDesign CC Server 2014 een verkeerde licentie is verstrekt en dat het programma daardoor nu wordt afgesloten."

Als uw computer geen internetverbinding heeft, download en installeer dan de Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition (APTEE). U kunt de software dan van een serienummer voorzien en activeren met APTEE. U kunt APTEE downloaden op de pagina Creative Suite Enterprise Deployment.

Opmerking:

De software wordt niet gedeactiveerd tijdens een offline verwijdering. De computer moet tijdens het verwijderen online zijn om te worden gedeactiveerd, anders klopt het aantal activeringen niet en gaat er een activering verloren.

Evaluatieversie activeren met APTEE

Als u de evaluatieversie wilt activeren, download en installeer dan de Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition (APTEE). U kunt de evaluatieversie gedurende 90 dagen gebruiken.

 1. In een terminal- of consolevenster voert u in:
  • Windows: adobe_prtk --tool=StartTrial --leid=V7{}InDesignServer-10-Win-GM
  • Mac OS: adobe_prtk --tool=StartTrial --leid=V7{}InDesignServer-10-Mac-GM
 2. Als de evaluatieversie is geactiveerd, wordt het volgende bericht weergegeven:

StartTrial Successful

Return Code = 0

Serienummering met APTEE (online)

Uw computer moet online zijn wanneer u deze procedure uitvoert.

 1. In een terminal- of consolevenster voert u in:
  • Windows: adobe_prtk --tool=Serialize --leid=V7{}InDesignServer-10-Win-GM --serial=<serialNumber> --adobeid=<email>
  • Mac OS: adobe_prtk --tool=Serialize --leid=V7{}InDesignServer-10-Mac-GM --serial=<serialNumber> --adobeid=<email>
 2. Als de serienummering is gelukt, wordt het volgende bericht weergegeven:

Return Code = 0

  Serienummering met APTEE (offline)

  Als uw computer waarop InDesign Server wordt uitgevoerd, offline is, kunt u de software van een serienummer voorzien en activeren met de volgende procedure:

  1. Op een computer die met internet is verbonden, opent u een terminal- of consolevenster en voert u de volgende opdracht uit:

   Windows:

   adobe_prtk --tool=VolumeSerialize --generate --serial={serienummer} --leid=V7{}InDesignServer-10-Win-GM --provfilepath={absoluut pad waar u schrijftoegang hebt of leeg laten om te schrijven naar de map die adobe_prtk bevat}

   Mac:

   adobe_prtk --tool=VolumeSerialize --generate --serial={serienummer} --leid=V7{}InDesignServer-10-Mac-GM --provfilepath={absoluut pad waar u schrijftoegang hebt of leeg laten om te schrijven naar de map die adobe_prtk bevat}

   Opmerking:

   Zorg dat u administrator-rechten hebt om deze opdracht te kunnen uitvoeren.

  2. Nadat de bovenstaande opdracht is voltooid, wordt het volgende bericht weergegeven op de terminal of console:

   Return Code = 0

   Ook wordt een bestand prov.xml gegenereerd op het pad dat is opgegeven in het argument --provfilepath in de opdracht.

  3. Kopieer het bestand prov.xml naar een map op de computer waarop InDesign Server wordt uitgevoerd, en voer daarna de volgende opdracht uit:

   Windows / Mac:

   adobe_prtk --tool=VolumeSerialize --provfile={absoluut pad naar het bestand prov.xml op de doelcomputer}

  Bekende problemen

  Raadpleeg de ondersteuningspagina van Adobe http://www.adobe.com/go/customer_support_nl voor de nieuwste informatie over en bekende problemen van alle Creative Cloud-toepassingen.

  • InDesign reageert niet meer wanneer de gebruiker klikt op Creative Cloud-account beheren (zonder eerst de instellingen te synchroniseren) nadat InDesign al 24 uur of langer openstaat.
  • InDesign reageert mogelijk niet meer wanneer de gebruiker stramienpagina's naast elkaar naast niet-stramienpagina's sleept in het deelvenster Pagina's. 
  • Als ik op de Mac 10.7.5 (of ouder) klik op Oude lokale instellingen migreren, sluit InDesign/InCopy maar start niet automatisch opnieuw op (vereist) om oude versie-instellingen te migreren. Oplossing: start zelf de toepassing opnieuw om de instellingenmigratie te voltooien.
  • InDesign reageert niet meer bij het genereren van een inhoudsopgave wanneer de optie tekstanker in bronparagraaf maken is ingeschakeld, en er InCopy-artikelen in het document zijn aangevinkt. Oplossing: Check alle InCopy-artikelen uit vóór het maken van een inhoudsopgave.

  Klantenservice

  Klantenservice

  Adobe Klantenservice biedt hulp bij productinformatie, verkoop, registratie en andere niet-technische problemen. Als u wilt weten hoe u contact opneemt met de Adobe Klantenservice, ga dan op Adobe.com naar uw regio of land en klik op Mijn support.

  Ondersteuningsprogramma's en technische informatie 

  Als u technische ondersteuning voor uw product nodig hebt, inclusief informatie over gratis en betaalde ondersteuningsprogramma's en informatie over probleemoplossing, kunt u meer informatie vinden op http://www.adobe.com/go/support_nl. Voor contact met de klantenservice gaat u naar http://www.adobe.com/go/intlsupport_nl/.

  Bronnen voor gratis informatie over probleemoplossing zijn Adobe’s support-knowledgebase, Adobe-gebruikersforums, Adobe Support Advisor en meer.  Wij maken doorlopend aanvullende hulpmiddelen en informatie online beschikbaar om u flexibele opties te bieden waarmee u problemen zo snel mogelijk kunt oplossen.

   Adobe

  Krijg sneller en gemakkelijker hulp

  Nieuwe gebruiker?