Adobe Marketo Engage | Productomschrijving

Laatst bijgewerkt: 23 augustus 2022

Wat is Adobe Marketo Engage?

Adobe Marketo Engage is een platformoplossing voor het beheren van B2B- en B2C-aankoopmarketingleads in alle stadia van het aankooptraject, die native zowel vraag- als accountgebaseerde marketingstrategieën ondersteunt. Adobe Marketo Engage bevat aanpassingsopties en integratiemogelijkheden van derden om gebruikers in staat te stellen gepersonaliseerde ervaringen te orkestreren, inhoud te optimaliseren en de zakelijke impact op elk kanaal te meten.

Producten en services

Licentieberekening

Distributie

Marketo Engage - Select

Per 1000 contacten

On-demand services

Marketo Engage - Prime

Per 1000 contacten

On-demand services

Marketo Engage - Ultimate

Per 1000 contacten

On-demand services

Marketo Engage – Prime Performance  Per 1000 contacten
On-demand services
Marketo Engage – Ultimate Performance
Per 1000 contacten
On-demand services
Marketo Engage – Prime Performance Plus
Per 1000 contacten
On-demand services
Marketo Engage – Ultimate Performance Plus
Per 1000 contacten
On-demand services

Add-ons

Licentieberekening

Distributie

Voorspellende inhoud

Per 1000 contacten

On-demand services

Sandbox

Per 1000 contacten

On-demand services

Websiteretargeting

Per 1000 contacten

On-demand services

Powerpack e-mailafleverbaarheidtests

Per stuk

On-demand services

Geavanceerde Report Builder (ARB)

Per 1000 contacten

On-demand services

Werkruimten en partities

Per 1000 contacten

On-demand services

Levenscyclusmodellen

Per 1000 contacten

On-demand services

Websitepersonalisatie

Per 1000 contacten

On-demand services

Marketo Measure, voorheen Bizible Attribution

Per stuk

On-demand services

Verkoopinzicht

Per pakket van 5 gebruikers

On-demand services

Vaste IP-adressen

Per stuk

On-demand services

Premium uitgebreide gegevensbewaring

Per stuk

On-demand services

Verkoop verbinden

Per pakket van 5 gebruikers

On-demand services

Extra marketinggebruikers

Per pakket van 5 marketinggebruikers

On-demand services

Aanvullende API-aanroepen

Per pakket van 10.000 API-aanroepen

On-demand services

Aangepaste objectrecords

Per stuk

On-demand services

Account-Based Marketing (ABM)

Per stuk

On-demand services

Dynamic Chat

Per stuk

On-demand services

Performance

Per stuk

On-demand services

Performance Plus

Per stuk

On-demand services

Marketo Engage CET Head

Per stuk

Professionele services

Adobe Marketo Engage: productbeperkingen

Rechten

1. Rechten voor Adobe Marketo Engage

a. Pakketten. De Adobe Marketo Engage on-demand services omvatten de volgende rechten, voor zover van toepassing op basis van het pakket dat door de klant is gekocht:

Adobe Marketo Engage-producten en -servicepakketten

Select

Prime

Ultimate

Voorspellende inhoud

Niet inbegrepen

50 Assets

50 assets

Levenscyclusmodellering

Niet inbegrepen

1 model

1 model

Sandbox

Niet inbegrepen

1 Sandbox

1 Sandbox

Websiteretargeting

Niet inbegrepen

Inbegrepen

Inbegrepen

Geavanceerde Report Builder (ARB)

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen

Inbegrepen

Werkruimten en partities

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen

Inbegrepen

Marketo Measure

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen

Inbegrepen*

Dynamic Chat Inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen

*Het rechtenniveau voor Marketo Measure is afhankelijk van de schaal van de licentie die door de klant is gekocht, zoals uiteengezet in de toepasselijke verkooporder waarbij een licentie voor het Adobe Marketo Engage: Ultimate-pakket is gekocht

b. De klant is verantwoordelijk voor het controleren en beperken van het aantal contacten in de Marketo Engage-database, zodat het aantal contacten dat in de verkooporder staat vermeld, niet wordt overschreden.

c. Performance- en Performance Plus-pakketten: de Adobe Marketo Engage on-demand services omvatten het volgende als rechten als de klant een Performance- of Performance Plus-pakket heeft gekocht zoals aangegeven op de verkooporder. Een Prime Performance- of Prime Performance Plus-pakket, of een Ultimate Performance- of Ultimate Performance Plus-pakket, omvat ook alle rechten voor een Prime- of Ultimate-pakket zoals uiteengezet in de bovenstaande tabel.

Rechten op Adobe Marketo Engage-producten en -services
  Standaard
Performance
Performance Plus
Vaste IP-adressen
Niet inbegrepen
5 vaste IP-adressen
5 vaste IP-adressen
Meerdere IP-verzendingen
Niet inbegrepen
Inbegrepen
Inbegrepen
Uitgebreide gegevensbewaring
Niet inbegrepen
Niet inbegrepen
Inbegrepen

2. Rechten voor add-ons.

a. Account-Based Marketing (ABM). De klant kan maximaal 25 marketinggebruikers inschakelen voor deze add-on.

b. Sales Connect. De klant mag maximaal 5 gebruikers toegang geven tot en gebruik laten maken van alle elementen van deze add-on.

c. Sales Insight. De klant mag alleen het aantal gebruikers waarvoor op de toepasselijke verkooporder een licentie is gekocht, toegang geven tot de webbrowser en Microsoft Outlook-plug-in-elementen.

d. Dynamic Chat.

i. De klant kan tot 25.000 chatgesprekken per dag starten of weergeven aan webbezoekers. Webbezoekers kunnen 1000 van dergelijke chatgesprekken per dag voeren.

ii. De klant mag maximaal 50 gebruikers toestaan toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de Dynamic Chat-functionaliteit die wordt geleverd als onderdeel van de Marketo Engage on-demand services.

iii. De klant kan op elk moment maximaal 100 gelijktijdige chatgesprekken voeren.

OMVANGPARAMETERS

1. Adobe Marketo Engage
Omvangparameters Adobe Marketo Engage-producten en -services

Standaard

Performance

Performance Plus

Maximaal aantal activiteiten – voortschrijdend zevendaags gemiddelde

28.000.000 per week

70.000.000 per week

175.000.000 per week

Maximaal aantal activiteiten – piek per dag

20.000.000 per dag

50.000.000 per dag

100.000.000 per dag

Maximaal aantal programmalidmaatschapsrecords

200.000.000

600.000.000

1.000.000.000

2. Website Personalization. Met deze add-on kan de klant de details bekijken van maximaal 100.000 maandelijkse unieke bezoekers voor een door de klant aangewezen website. Analyse en details van extra maandelijkse unieke bezoekers kunnen tegen vergoeding worden gekocht.

Prestatiebeperkingen

1. Adobe Marketo Engage

Prestatiebeperkingen Adobe Marketo Engage-producten en -services
  Standaard
Performance
Performance Plus
Hoogste e-mailverzendsnelheid

1.000.000 per uur;

4.000.000 per dag;

16.000.000 per week

3.000.000 per uur;

12.000.000 per dag;

48.000.000 per week

5.000.000 per uur;

20.000.000 per dag;

80.000.000 per week

Maximaal aantal e-mailrapportagerecords
Tot 250.000.000 records
Tot 10 miljard records
Tot 10 miljard records
Maximale doorvoer van triggercampagnes en segmentatie
Geen doorvoer of prestatieverbetering
Tien (10) keer de dan geldende doorvoer die mogelijk is voor een standaard on-demand service
Vijftien (15) keer de dan geldende doorvoer die mogelijk is voor een standaard on-demand service
Maximale doorvoer van batchcampagnes
Geen doorvoer of prestatieverbetering
Acht (8) keer de dan geldende doorvoer die mogelijk is voor een standaard on-demand service
Tien (10) keer de dan geldende doorvoer die mogelijk is voor een standaard on-demand service
Pieksynchronisatiesnelheid met CRM-systeem – Salesforce
10.000 records per uur;
100.000 records per dag

60.000 records per uur;
600.000 records per dag

200.000 records per uur;
2.000.000 records per dag
Pieksynchronisatiesnelheid met CRM-systeem – Veeva
10.000 records per uur;
100.000 records per dag
60.000 records per uur;
600.000 records per dag
200.000 records per uur;
2.000.000 records per dag
Pieksynchronisatiesnelheid met CRM-systeem – Microsoft Dynamics
10.000 records per uur;
100.000 records per dag
40.000 records per uur;
400.000 records per dag
40.000 records per uur;
400.000 records per dag
Maximaal aantal verwerkte webpaginabezoekactiviteiten
4.000.000 per dag
10.000.000 per dag
25.000.000 per dag
Maximaal aantal verwerkte formulierinzendingen
500.000 per dag
500.000 per dag
5.000.000 per dag

a. Het maximale aantal records dat in één keer kan worden geïmporteerd (via lijstimport of API-import), is 100.000.

2. Website Personalization. Deze add-on (of inbegrepen functie, indien van toepassing) is bedoeld voor het verstrekken van details voor het specifieke aantal maandelijkse unieke bezoekers dat is inbegrepen in de add-on en/of het Adobe Marketo Engage-pakket dat de klant heeft gekocht in de toepasselijke verkooporder(s).

Statische limieten

1. Adobe Marketo Engage

Statische limieten Adobe Marketo Engage-producten en -services
  Standaard
Performance
Performance Plus

Maximaal aantal API-oproepen dat kan worden gekocht

200.000 per dag;
100 per periode van 20 seconden;
10 gelijktijdig
400.000 per dag;
100 per periode van 20 seconden;
10 gelijktijdig
1.200.000 per dag;
300 per periode van 20 seconden;
30 gelijktijdig
Maximale aankooplimiet voor bulkextractietaken
5 GB per dag
 10 GB per dag
10 GB per dag
Maximaal aantal aangepaste objectrecords
50.000.000
150.000.000
250.000.000
Maximaal aantal aangepaste objecten
10
20
50
Maximaal aantal velden per aangepast object
50
75
100
Maximaal aantal aangepaste activiteiten
10
20
30
Maximaal aantal aangepaste activiteitvelden
20
30 40
Maximaal aantal velden per contact
700
1,400
2,100
Maximaal aantal betrokkenheidsprogramma's
100
250
250

Maximaal aantal segmentaties

20

40

40

a. Betrokkenheidsprogramma's: elk van deze betrokkenheidsprogramma's kan 25 streams ondersteunen. Elke stream kan maximaal 125 inhoudsitems ondersteunen.

b. Segmentatie: elke segmentatie kan maximaal 100 specifieke segmenten bevatten.

c. Dynamische content: dynamische contentblokken op een landingspagina of in een e-mail ondersteunen maximaal 10.000 verschillende permutaties van weergegeven content die het resultaat zijn van door de klant ingevoerde voorwaarden.

d. Grootte geüploade afbeeldingen en bestanden: de maximale grootte van afbeeldingen of bestanden die naar de on-demand services worden geüpload, is 100 MB.

e. Grootte geïmporteerde bestanden: de maximale grootte van alle aangepaste objectgegevens of contactgegevens die in de on-demand services worden geïmporteerd, is 100 MB.

f. Geëxporteerde campagneresultaten: deze functie is beperkt tot de export van 30.000 rijen (d.w.z. de activiteiten/activiteitstypen in een slimme campagne) tegelijk.

g. Grootte van landingspagina's en e-mails: de maximale grootte van een landingspagina of e-mail is 65 kB.

h. A/B-tests: deze functie is beperkt tot het gelijktijdig uitvoeren van maximaal 10 testscenario's.

i. Abonnementen met slimme lijsten: deze functie is beperkt tot 100 abonnementen met slimme lijsten per exemplaar van de on-demand services, waarbij 100.000 Contacten zijn inbegrepen bij elk abonnement. Als een slimme lijst meer dan 100.000 contacten bevat, zijn alleen de 100.000 contacten die bovenaan staan opgenomen in een dergelijk abonnement.

j. Webhooks: deze functie is beperkt tot triggercampagnes. Webhooks kunnen niet worden gebruikt in batchcampagnes.

k. Veeva CRM Sync: Veeva Call-gegevens worden gesynchroniseerd op een voortschrijdende basis van zes (6) maanden.

l/ Add-ons: alle add-ons die in deze productbeschrijving worden uiteengezet (ongeacht of dergelijke add-ons zijn opgenomen in het Adobe Marketo Engage Select-, Prime- of Ultimate-pakket van de klant), zijn niet gereed voor HIPAA en mogen niet samen worden gebruikt met gegevens of processen die aanvullende HIPAA-bescherming vereisen.

2. API-aanroepen.

m. Batchgrootte: API-aanroepen met betrekking tot de contactendatabase van de klant kunnen maximaal 300 contactrecords per API-aanroep bevatten. API-aanroepen met betrekking tot de marketing- en organisatie-assets van de klant kunnen maximaal 200 assetrecords per API-aanroep bevatten.

n. Payloadgrootte: REST API Call-payloads mogen niet groter zijn dan 1 MB.

o. Bestandsgrootte bulkimport: bestanden geïmporteerd via een bulkimport API-aanroep mogen niet groter zijn dan 10 MB.

p. Max. batchgrootte SOAP: SOAP API-oproepen kunnen maximaal 300 records per API-aanroep bevatten.

q. Bulkextractietaken: er kunnen maximaal 2 bulkextractietaken tegelijkertijd worden uitgevoerd. Er kunnen maximaal 10 bulkextractietaken (inclusief alle bulkextractietaken die al worden uitgevoerd) voor uitvoering in de wachtrij worden geplaatst. Wanneer het gegevensquotum dat in de bovenstaande tabel vermeld staat (voor elk pakketniveau) is bereikt, kan de klant geen andere bulkextractietaak maken of in de wachtrij plaatsen totdat dit quotum om middernacht Central Time opnieuw is ingesteld.

3. Add-on voor aangepaste objecten. Bij deze add-on zijn 10 aangepaste objecten inbegrepen. Elk aangepast object kan een aantal verschillende velden bevatten, zoals uiteengezet in de bovenstaande tabel.

4. Werkruimten en partities. Deze functie bevat 100 werkruimten en 100 partities.

5. Sandbox. Een batchcampagne die in een Sandbox wordt gestart, is beperkt tot het verzenden van 25 e-mails in de campagne.

Definities

Add-on(s) betekent aanvullende Producten en Services waarvoor de klant een licentie kan kopen en die worden vermeld in de verkooporder.

Activiteit betekent elk afzonderlijk stuk informatie of gegevenspunt dat de betrokkenheid of ervaring van een persoon identificeert via een marketingcampagne, zoals, maar niet beperkt tot, het openen van een e-mail, het openen van een webpagina of het invullen van een formulier.

API-aanroep betekent elk verzoek van een externe server aan een instantie van de klant van Adobe Marketo Engage on-demand services om gegevens te maken, op te halen en te verwijderen in die instantie, om contactrecords en bijbehorende objecttypen op te halen en te gebruiken, en om marketingmateriaal en workflowgerelateerde records van de klant te gebruiken.

Asset betekent, met betrekking tot voorspellende inhoud, één stuk klantinhoud (zoals een video, e-boek, blogpost enz.) waarvoor de klant besluit dat dit wordt voorbereid, goedgekeurd en ingeschakeld voor resultaten van voorspellende inhoud.

Batchcampagne betekent een marketingcampagne die op een bepaald tijdstip wordt gelanceerd en een specifieke groep mensen tegelijk beïnvloedt, zoals het sturen van een e-mail naar alle mensen in Californië.

Bulk extractietaak betekent het uitvoeringsproces van een API-oproep om een grote set contact- en / of contactgerelateerde gegevens op te halen.

Contact betekent één record van een persoon in de Adobe Marketo Engage-database van de klant voor wie de klant een contactpunt heeft (e-mail, Facebook, Twitter, fysiek postadres enz.).

Aangepast object betekent een door de klant gemaakt kenmerk of identificatie die kan worden toegewezen aan een Contact, bestaande uit een naam, beschrijving en veld(en).

Aangepaste objectrecord betekent elke record in de Adobe Marketo Engage-database waarvoor een Aangepast object is toegewezen aan een Contact.

Engagement-programma betekent een programma gemaakt door de klant in Adobe Marketo Engage dat wordt gebruikt om complexe persoonsnurturing te effectueren.

Rechten betekent gebruikslimieten die strikt worden gecontroleerd en gehandhaafd door Adobe.  Als de klant een Recht overschrijdt, is de klant mogelijk verplicht om een aanvullende vergoeding te betalen of een licentie voor extra capaciteit te kopen.

Marketinggebruiker betekent een gebruiker van Adobe Marketo Engage die toegang heeft tot en gebruik kan maken van alle niet-beheerfuncties van de on-demand services (met uitzondering van, indien van toepassing, de add-ons Accountgebaseerde marketing, Verkoop verbinden en Verkoopinzicht).

Model betekent één aanpasbare kaart van de persoonstrajecten van de klant via gedefinieerde omzetfasen.

Partitie betekent een afdeling van personen op een gescheiden manier, die fungeren als afzonderlijke databases waarin elke afdeling personen bevat die niet de dupe zijn van of zich vermengen met andere afdelingen.

Prestatiebeperkingen betekent gebruikslimieten die betrekking hebben op het toepassingsgebied van het door de klant voorgestelde gebruiksscenario. Als de klant een prestatiebeperking overschrijdt, kan de klant prestatieverlies ondervinden. Adobe is niet aansprakelijk voor dergelijk prestatieverlies.

Uitgebreide gegevensbewaring betekent een bewaartermijn van 37 maanden voor klantgegevens waaraan in de documentatie een bewaartermijn van 25 maanden wordt toegekend.

Performance of Performance Plus betekent een aanbod van de Adobe Marketo Engage on-demand services die in de verkooporder respectievelijk als 'Performance' of 'Performance Plus' worden aangeduid.

Programma betekent één marketinginitiatief.

Programmalidmaatschapsrecord betekent een gegevenspunt dat de status van een persoon binnen een bepaald programma vertegenwoordigt.

Sandbox betekent een softwareomgeving die de klant kan gebruiken voor het ontwikkelen van en experimenteren met Adobe Marketo Engage-functies, onafhankelijk van de echte marketingactiviteiten, training, kwaliteitsborging en testen van de klant.

Omvangparameters betekent gebruikslimieten die betrekking hebben op het toepassingsgebied van het gebruiksscenario waarvoor de klant een licentie heeft gekocht.  Als de klant een omvangparameter overschrijdt, zoekt Adobe samen met de klant naar een oplossing voor het probleem dat leidt tot een dergelijk overmatig gebruik. Als de klant een omvangparameter aanhoudend overschrijdt, kan de klant worden verplicht om een licentie voor extra capaciteit te kopen.

Standaard betekent een Adobe Marketo Engage on-demand service (Select-, Prime- of Ultimate-pakket) dat geen 'Performance'- of 'Performance Plus'-pakket is.

Statische limiet betekent een gebruikslimiet die betrekking heeft op de technische grenzen van Adobe Marketo Engage.  De klant kan statische limieten niet wijzigen.

Stream betekent een pool van content met prioriteit die een engagementprogramma gebruikt om leads te genereren.

Test betekent, met betrekking tot het powerpack voor het afleveren van e-mail, één geautomatiseerde beoordeling van de inhoud van de klant om (a) te bepalen of dergelijke inhoud problemen kan veroorzaken met spamfilters of bezorging in de e-mailinboxen van personen, (b) te valideren dat de websitekoppelingen en omleidingen van de klant werken en laadtijden minimaliseren, en (c) een voorvertoning van hoe een klantcampagne weer te geven in verschillende e-mailclients, webbrowsers en mobiele apparaten.

Triggercampagne betekent een slimme campagne die één persoon tegelijk betreft op basis van een geactiveerde gebeurtenis. Een voorbeeld van een geactiveerde gebeurtenis is het klikken op een koppeling in een e-mail.

Veeva-oproep betekent het oproeprapportrecord dat is afgeleid van een Veeva CRM en wordt gebruikt om elk aspect van een gebruikersinteractie met een zorgverlener vast te leggen.

Webhook betekent een verzoek van een instantie van de Adobe Marketo Engage on-demand services van een klant naar een externe server om in die instantie gegevens te verzenden en/of op te halen en te communiceren met contactrecords.

Werkruimten betekent aparte werkomgevingen in de Adobe Marketo Engage-database met hun eigen marketingassets.