Los mogelijke problemen op tijdens het migreren van foto's en video's van Apple Foto's naar Lightroom.

Geen toegang tot Foto's-bibliotheek van Apple

Fout: Geen toegang tot Foto's-bibliotheek van Apple.

Dit probleem kan zich voordoen in een van de volgende gevallen:

  • De Foto's-bibliotheek van Apple is beschadigd. Dit kan gebeuren wanneer de Foto's-database van Apple is beschadigd.
  • De Foto's-bibliotheek van Apple is vergrendeld en niet toegankelijk. Dit kan gebeuren wanneer de Foto's-database van Apple is beschadigd door een viewertoepassing van services die in de Foto's-bibliotheek werkt om de gegevens bij te werken.
  • Uw exemplaar van Lightroom is mogelijk niet legitiem.
  • De Foto's-bibliotheek van Apple staat op een externe schijf. Als andere toepassingen, zoals Apple Foto's, tegelijk met Lightroom toegang proberen te krijgen tot de externe schijf, is de Apple-fotobibliotheek mogelijk ontoegankelijk. Wacht in dit geval even en probeer opnieuw te migreren.

Oplossing: Zorg dat de Foto's-bibliotheek van Apple niet beschadigd of vergrendeld is en probeer het opnieuw. Om te weten te komen hoe u dit probleem oplost, raadpleegt u de Apple-documentatie De tool Herstel bibliotheek in Foto's gebruiken.

Apple Foto's is bezet

Fout: Apple Foto's werkt op HEIF-afbeeldingen en video's om ze voor te bereiden op migratie. Terwijl de verwerking plaatsvindt, zijn sommige middelen mogelijk niet beschikbaar voor migratie. Deze verwerking kan meerdere minuten in beslag nemen, afhankelijk van het aantal en de grootte van de HEIF-middelen.

Oplossing: Wacht tot Apple Foto's de verwerking heeft voltooid zodat alle middelen kunnen worden gemigreerd.

Niet genoeg opslag in de cloud

Fout: Niet genoeg opslag in de cloud. Werk uw opslaglimiet bij. Als u uw huidige limiet bereikt, worden nieuwe foto's niet gesynchroniseerd met Creative Cloud en worden deze alleen lokaal opgeslagen.

Oplossing: Dit bericht is eerder een waarschuwing dan een fout. U kunt Lightroom gebruiken zonder alles naar de cloud te synchroniseren, maar van sommige bestanden wordt geen back-up gemaakt of deze zijn niet beschikbaar via andere apparaten. Het is raadzaam uw pagina Accountbeheer > Abonnementen op Adobe.com te bekijken voor upgradeopties.

Gerelateerde nuttige informatie vindt u hier:

Foto's in burstmodus gedetecteerd

Fout: Alleen hoofdfoto van een burstset is beschikbaar voor migratie.

Oplossing: als u andere foto's in de burstset naar Lightroom wilt migreren, gaat u naar de fotobibliotheek van Apple, vouwt u de burst uit en selecteert u alle frames van de burst die u wilt migreren.

Er zijn geen middelen beschikbaar voor migratie

Dit foutbericht meldt dat geen van de middelen in de Apple-fotobibliotheken beschikbaar zijn in Lightroom voor migratie. De migratie kan daarom niet worden voortgezet.

Oplossing: zorg dat er 'non-zero'-middelen voor migratie beschikbaar zijn in uw Foto's-bibliotheek die is ingesteld als de systeemfotobibliotheek.

Opmerking:

De volgende typen middelen zijn niet beschikbaar voor migratie:

  • Verborgen of verwijderde foto's
  • Foto's met originelen die niet lokaal zijn opgeslagen
  • Foto's met ontbrekende originele afbeeldingen

Onvoldoende schijfruimte

Fout: Onvoldoende schijfruimte om de migratie te voltooien. Lightroom moet genoeg ruimte hebben om uw foto's en video's te kopiëren voordat deze worden geüpload naar de cloud.

Oplossing: Voordat Lightroom uw foto's en video's kan importeren, worden deze gekopieerd naar een nieuwe locatie op uw lokale systeem. Nadat er in de cloud een back-up is gemaakt, kan Lightroom deze grote originele bestanden na verloop van tijd verwijderen en vervangen door kleinere slimme voorvertoningen om schijfruimte te besparen. De eerste kopieerbewerking kan veel ruimte innemen.

Als deze fout wordt weergegeven, kunt u Lightroom zo instellen dat originele bestanden op een aparte schijf worden opgeslagen. Ga als volgt te werk om dat te doen:

  1. Noteer uit de foutmelding de vereiste hoeveelheid ruimte.

  2. Ga in Lightroom naar Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Lightroom > Voorkeuren (Mac).

  3. Selecteer het deelvenster Lokale opslag Klik nu op Locatie wijzigen om een schijf te selecteren met minstens de hoeveelheid vrije ruimte die in het bovenstaande foutbericht wordt aanbevolen.

Opmerking:

Tijdens het migreren van de Foto's-bibliotheek van Apple maakt Lightroom een database en slimme voorvertoningen op uw lokale vaste schijf zodat u tijdens de migratie afbeeldingen kunt weergeven en bewerken. Dit neemt mogelijk aanzienlijk extra ruimte in beslag, tot wel 20% van het formaat van uw catalogus en originele bestanden. Vooral bij het migreren van grote catalogi is het belangrijk dat u voldoende vrije ruimte op uw vaste schijf hebt.

Foto's-bibliotheek al gemigreerd

Fout: Reeds gemigreerd. U hebt deze fotobibliotheek al naar Lightroom verplaatst.

Oplossing: Een Foto's-bibliotheek kan slechts eenmaal naar Lightroom worden gemigreerd. U kunt echter wel extra bibliotheken migreren.

Lightroom is niet up-to-date

Fout: Voer een update uit van Lightroom en probeer het opnieuw. 

Oplossing: Als deze fout wordt weergegeven, controleert u de Creative Cloud-desktopapp op een nieuwere versie van Lightroom.

Niet aangesloten op voedingsbron

Fout: Migratie is een energie-intensief proces; het is raadzaam om het apparaat aan te sluiten op de stroombron voordat u verder gaat met de migratie.

Oplossing: Sluit het apparaat aan op de stroombron.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid