Lightroom Classic | Algemene vragen

Basisbeginselen

Wat is Lightroom Classic en voor wie is het bestemd?

Of u nu een beginner bent of een professioneel fotograaf, met Adobe Photoshop Lightroom Classic beschikt u over alles wat u nodig hebt om prachtige foto's te maken op de desktop. Met Lightroom Classic krijgt u toegang tot tools die met één klik kunnen worden bediend en verbeterde bedieningselementen om uw foto's er fantastisch uit te laten zien. Orden eenvoudig al uw foto's op uw desktop en toon ze op verschillende manieren.

Schaf Lightroom Classic aan als onderdeel van een Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Waar kan ik meer te weten komen over de nieuwe functies van de meest recente versies van Lightroom Classic?

Zie de pagina Nieuwe functies voor meer informatie. Houd er rekening mee dat niet alle functies in China beschikbaar zijn.

Waarin verschilt Lightroom Classic van Photoshop?

Lightroom Classic biedt alle benodigde tools voor de meeste digitale-fotografietaken in één intuïtieve oplossing. Dit is de ultieme app voor het ordenen en verfraaien van uw afbeeldingen, elke dag weer. Met Lightroom kunnen fotografen sneller en efficiënter werken met één afbeelding, een reeks afbeeldingen of een grote afbeeldingenbibliotheek. Photoshop is de industriestandaard voor digitale-beeldbewerking en biedt geavanceerde tools die fotografen, grafisch ontwerpers en andere professionals gebruiken wanneer ze complete controle nodig hebben voor gedetailleerde bewerkingen op pixelniveau of om bestanden met meerdere lagen te gebruiken. Schaf Lightroom Classic en Photoshop aan als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Technische vragen

Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Lightroom Classic op een pc?

Zie de systeemvereisten voor meer informatie.

Werkt Lightroom Classic op dezelfde manier op een pc en Mac?

Ja. Lightroom Classic op uw pc beschikt over dezelfde functies en levert dezelfde fantastische prestaties, welk platform u ook gebruikt. Schaf Lightroom Classic aan als onderdeel van een Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Welke bestandsindelingen worden door Lightroom Classic ondersteund?

Lightroom Classic biedt ondersteuning voor de meeste native Camera Raw-bestandsindelingen, maar ook PNG-, DNG-, TIFF- en JPEG-indelingen. Dit zijn dus vrijwel alle indelingen die in digitale camera's worden gebruikt. Daarnaast ondersteunt Lightroom Classic de PSD-bestandsindeling voor verbeterde integratie met Photoshop. Bezoek de Camera Raw-pagina voor een volledige lijst van ondersteunde RAW-indelingen per cameramerk en -model.

Hoe verwerkt Lightroom Classic mijn foto's als ik ze bewerk?

In Lightroom Classic worden afbeeldingen op een niet-destructieve manier bewerkt; uw originele foto's worden zelf nooit gewijzigd. In plaats daarvan worden de wijzigingen die u in uw foto's aanbrengt, opgeslagen als een reeks instructies in metagegevens. Wanneer u de foto's op het scherm weergeeft of foto's afdrukt, past Lightroom Classic die instructies toe op het originele, onbewerkte fotobestand. Hiermee hebt u volledige vrijheid en controle, omdat elke wijziging weer volledig herstelbaar is, wanneer u maar wilt.

Hoe kan ik mijn afbeeldingen openen in Lightroom Classic op mijn pc na beëindiging van mijn lidmaatschap?

U kunt uw bestanden nog steeds openen in Lightroom Classic op uw pc nadat uw lidmaatschap is beëindigd. De modules Ontwikkelen en Kaart zijn echter uitgeschakeld.

Is Lightroom Classic op pc compatibel met Windows 10?

Is Lightroom Classic op desktop compatibel met macOS Mojave (v10.14)?

Proefperiode

Kan ik Lightroom Classic gratis uitproberen?

Ja, u kunt een proefversie van Lightroom Classic en andere toepassingen in Creative Cloud downloaden vanaf de pagina Creative Cloud Desktop-apps.

Aankoopopties

Hoe kan ik Lightroom Classic kopen?

Organisaties en bedrijven kunnen Lightroom Classic aanschaffen als onderdeel van het lidmaatschap voor organisaties. Ga naar depagina met abonnementen.

Als individueel lid kunt u Lightroom Classic aanschaffen als onderdeel van een Creative Cloud Fotografielidmaatschap. Ga naar de pagina Creative Cloud Fotografielidmaatschap.

Lightroom Classic leren kennen

Hoe ga ik aan de slag met Lightroom Classic?

Lees hoe u aan de slag gaat met stapsgewijze zelfstudies en maak gebruik van uitgebreide productondersteuning door Adobe en onze deskundige gebruikersgemeenschap. Aanvullend materiaal is te vinden op de pagina Lightroom Classic: Leren en ondersteuning en de productpagina van Lightroom Classic.

Waar kan ik de gebruikershandleiding vinden?

U vindt online- en PDF-versies van de handleiding voor Lightroom op de pagina Help bij Lightroom Classic-handboek. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar in China.

Waar kan ik terecht voor hulp bij het downloaden, installeren, aanmelden en activeren?

Ga naar de pagina Contact opnemen met Adobe Support voor ondersteuning.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?