Leren en ondersteuning voor Lightroom Classic

Ontdek de nieuwe mogelijkheden in Lightroom Classic.

U bekijkt help-inhoud voor versie:  Lightroom Classic   |  Lightroom  

Aan de slag

Vind downloads, krijg hulp bij uw lidmaatschap en leer de basisprincipes.

Aan de slag

Zelfstudies

Hier vind je tutorials voor beginners en experts om uw vaardigheden uit te breiden.

Zelfstudies

Handboek

Snelle antwoorden en stapsgewijze instructies.

Handboek

Tips voor het oplossen van problemen en Help

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt'. Raadpleeg de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-apps downloaden uit de catalogus met Creative Cloud-apps. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en bij het aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Lightroom Classic en andere Creative Cloud-apps op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

downloadpictogram

Nog hulp nodig? Vind meer download- en installatieoplossingen

Meld u aan bij uw Adobe-account. Klik vervolgens op Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm. Bent u uw wachtwoord vergeten? Leer hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

U kunt uw proefversie van Lightroom Classic in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap omzetten. 

pictogram account

Nog hulp nodig? Hier vindt u meer informatie over accounts, facturering en abonnementen.

Volg de stappen in deze veelgestelde vragen over het oplossen van problemen met de GPU oplossen als Lightroom crasht, blokkeert, vertraagt, of als u GPU-fouten ziet.

Ja, mogelijk. 1:1-voorvertoningen kunnen veel tijd in beslag nemen om te maken en kunnen veel schuifruimte in beslag nemen. Lees dit artikel om te leren hoe u uw gebruik van voorvertoningen optimaliseert en voor andere tips over het optimaliseren van prestaties.

Voer deze basisstappen voor het oplossen van de meeste problemen in Lightroom Classic uit.

In de module Ontwikkelen gebruikt Lightroom Classic de kleurruimte ProPhoto RGB. In een andere module gebruikt het de Kleurruimte Adobe RGB. Meer informatie over kleurruimten, kleurprofielen en andere kleurenonderwerpen vindt u in deze FAQ over kleur in Lightroom.

Volg deze korte tutorial om te leren hoe u het Importeergereedschap gebruikt om bestaande foto's naar Lightroom te brengen. U kunt foto's vanuit een map op een vaste schijf, vanaf een camera of een kaartlezer of vanaf een met kabel aangesloten camera importeren.

U kunt foto's uit Lightroom exporteren in diverse bestandsindelingen voor veel verschillende toepassingen.

Ontdek hoe u catalogi aanmaakt en beheert, inclusief hoe u deze verwijdert, kopieert en exporteert.

Met HDR-samenvoegen kunt u meerdere belichtingen samenvoegen om foto's met een hoog contrast te maken. Leer hoe in deze korte videotutorial.

Leer hoe u aan de slag kunt met de app Lightroom voor mobiel aan de hand van deze eenvoudige vijf stappen. U kunt ook deze inleiding lezen over het werken met de Lightroom-app.

Leer hoe u Lightroom Classic-desktop kunt configureren om foto's te synchroniseren met het Lightroom-ecosysteem van apps.

Zeker. Ontdek hoe eenvoudig het is om uw foto's in Lightroom voor mobiel te bewerken op uw computer.

Ontdek meer over het Regel van derden-raster en andere camera-instellingen in de Lightroom-app.

Vind antwoorden op algemene vragen in deze Veelgestelde vragen over Lightroom voor mobiel.

Community

Neem deel aan het gesprek

Populaire Lightroom subforums