Mogelijk hebt u een bestand met de verkeerde extensie opgeslagen, bijvoorbeeld een JPEG-bestand met de extensie .psd. U kunt de bestanden niet openen in Photoshop wegens een fout

Als u zich niet kunt herinneren wat het bestandstype moet zijn, doet u het volgende om het werkelijke bestandstype van het document te bepalen

Opmerking:

Als u Bestand > Toon info kiest vanuit de macOS Finder, wordt het ware bestandstype van een document mogelijk niet correct weergegeven, omdat het alleen naar de bestandsnaam kijkt om het bestandstype te bepalen. Door de hieronder beschreven methode waarin Terminal wordt gebruikt, wordt de bestandsheader gelezen om het ware bestandstype te bepalen.

macOS

1. Open Terminal

Terminal
  2. Typ "file " (het woord 'file' met een spatie erachter) in Terminal

Typ het woord 'file' met een spatie erachter
  3. Sleep het bestand waarvan u het bestandstype wilt bepalen naar het Terminal-venster

Sleep het bestand naar Terminal
  4. Het pad naar het bestand en de naam ervan verschijnen in het Terminal-venster

Bestandspad en -naam
  5. Druk op de Return-toets om het bestandstype te zien

Controleer het type gegevensbestand

Opmerking:

In dit geval heet het bestand 'mydocument.psd', maar is het eigenlijk een JPEG-bestand. Wijzig de naam in 'mydocument.jpg' om het in Photoshop te openen.