Deelschermen of andere elementen van de gebruikersinterface die u naar een tweede monitor hebt verplaatst, gaan terug naar de hoofdmonitor wanneer u naar andere toepassingen gaat. U gebruikt meerdere monitors op Mac OS X 10.9 (Mavericks).

Oplossingen

Oplossing 1: Hef selectie van Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces op in Mission Control.

1. Selecteer het pictogram Mission Control in het Dock, of kies het menu Apple > Systeemvoorkeuren > Mission Control.
  2. Hef selectie van de optie Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces op.
  3. Meld u af en meld u weer aan.

Voor een schermafbeelding van dit dialoogvenster leest u deze Apple-technote.

Oplossing 2: wijs de toepassing niet toe aan één space.

1. Command-klik of klik met de rechtermuisknop op het toepassingspictogram in het dock.
  2. Ga naar Opties.
  3. In de sectie Wijs toe aan selecteert u Alle bureaubladen of Geen.

Opmerking: als u de sectie Wijs toe aan niet ziet in Opties, hebt u extra spaces mogelijk uitgeschakeld. Maak een tijdelijke space, zodat u de opties van Wijs toe aan kunt zien. Voor meer informatie over het maken van spaces leest u Mac ABC: Spaces gebruiken om uw vensters en programma‘s te ordenen.

Aanvullende informatie

In Mac OS 10.9.x hebt u de optie om een toepassing aan een specifieke space toe te wijzen. De toepassing wordt altijd in die space geopend, wat de overzichtelijkheid bevordert en rommel op het scherm vermindert. Alle elementen van die toepassing moeten echter ook in dezelfde space voorkomen. Met OS kunt u elementen tijdelijk naar een ander scherm verplaatsen terwijl de toepassing actief is. Wanneer u echter naar een andere space of toepassing schakelt en weer terugkeert, wijst OS alle elementen terug aan de specifieke space.

De volgende problemen worden ook opgelost wanneer deze optie niet langer is geselecteerd:

• U kunt het bureaublad uitrekken over beide monitors.
  • U kunt een tabblad in Photoshop naar uw tweede monitor slepen.
  • Verlichting uit in Lightroom is van toepassing op beide monitors.