Adobe en Nikon

Adobe en Nikon zijn allebei enthousiast over de continue innovatie op het gebied van de digitale beeldwerkingstechnologie. Beide bedrijven zien in dat voortdurende vooruitgang in de huidige RAW-indelingen de controle, precisie en kwaliteit van de fotografie naar een nieuw niveau tilt, en wij willen deze innovatie gezamenlijk helpen bevorderen.

Adobe is een samenwerking met Nikon aangegaan om ervoor te zorgen dat onze gemeenschappelijke klanten kunnen genieten van een geweldige ervaring wanneer ze een Nikon-camera gebruiken met software van Adobe, en het bedrijf vindt het jammer dat hierover verwarring is ontstaan. Adobe wil ervoor zorgen dat onze gemeenschappelijke klanten foto's van de allerbeste kwaliteit krijgen wanneer onze producten samen worden gebruikt.

Nikon heeft geprobeerd het concept van RAW-afbeeldingen voor (digitaal) fotografen te ontwikkelen middels het NEF-bestand (Nikon Electronic Format), ondersteunende software en compatibele systeemonderdelen. Nikon wil als innovator actief samenwerken met andere organisaties binnen de bedrijfstak, zodat de toekomst van RAW-afbeeldingen steeds belangrijker wordt en op grotere schaal door fotografen wordt geaccepteerd.

Nikon meent dat het NEF-bestand belangrijke beeldkwaliteit heeft gebracht middels de eerste ontwikkelingen van Nikon. In de toekomst wil Nikon met Adobe en andere bedrijven uit deze bedrijfstak gaan samenwerken om eindgebruikers afbeeldingen van betere kwaliteit, meer gemak en bruikbaarheid te kunnen verstrekken.

 

Ga voor meer informatie naar:

Camera Raw

Digital Negative (DNG)

Photoshop en CDS

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?