Leer hoe u Adobe Photoshop Express gebruikt op mobiele iOS-, Android- en Windows-apparaten.

Adobe Photoshop Express is een gratis mobiele app voor snelle, krachtige en eenvoudig fotobewerkingen en het maken van collages. Pas directe filters toe die Looks worden genoemd, kies uit een breed aanbod aan aanpassings- en correctieopties om uw foto's bij te werken en meteen te delen op sociale media.

Aan de slag

Adobe Photoshop Express voor iOS- en Android-apparaten is achtereenvolgens beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. Download en installeer de app door te klikken op een van de volgende badges:

Koppeling downloaden voor iOS-apparaten
Koppeling downloaden voor Android-apparaten
Koppeling downloaden voor Windows-apparaten

Foto's weergeven en selecteren

Start de app en selecteer de foto waarmee u wilt werken. Het eerste scherm toont foto's uit het geheugen van uw apparaat.

U kunt ook in de app op een foto klikken om deze meteen te bewerken. Volg daarvoor deze stappen:

• (iOS) Kies Foto selecteren van > Camera
  • (Android) Selecteer Alle foto's > Camera
album_view
Screenshot_20180119-160736
Scherm op Android

Foto's bewerken

Zorg dat uw foto's er fantastisch uitzien met een hele serie aanpassings- en correctiemogelijkheden. Uw bewerkingen opslaan gaat als volgt:

(iOS) Klik in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Camera -album.

(Android) Klik in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Opslaan in galerie.

Looks toepassen

U kunt in Photoshop Express directe filters toepassen die Looks worden genoemd. U kunt kiezen uit een reeks opvallende effecten en de intensiteit ervan regelen. Selecteer het gewenste effect dat u wilt toepassen en stel de intensiteit ervan in met behulp van de schuifregelaar.

U kunt ook aangepaste Looks maken en opslaan. Om dit te doen, tikt u op Toevoegen in het deelvenster Looks, typt u een naam en klikt u op Look opslaan.

Uw foto's transformeren

Klik op om uw foto's uit te snijden, recht te zetten, te roteren en te spiegelen. U kunt met deze optie ook het perspectief transformeren en corrigeren.

Uw foto uitsnijden

1. Selecteer de tool Uitsnijden.

• (iOS) Klik op Restrictie.
    • (Android) Klik op Willekeurige grootte.
  2. Kies 1:1 voor vierkant of een willekeurige andere gewenste verhouding.

crop
    Foto's uitsnijden op een iOS-apparaat.
    Crop_Android
    Foto's uitsnijden op een Android-apparaat.

Het perspectief van uw foto's corrigeren

Photoshop Express biedt vier correctieopties voor het perspectief: verticaal, horizontaal, en twee automatische modi voor Volledig automatisch en Uitgebalanceerd automatisch.

1. Selecteer de tool Uitsnijden.

2. Klik op de categorie Transformeren.

3. Gebruik de schuifbalk of de automatische optie om het perspectief van uw foto te corrigeren.

perspective

De grootte van uw foto's wijzigen

Met opties voor het wijzigen van afbeeldingsgrootte wordt de foto geschaald volgens de geselecteerde lange zijde, terwijl de huidige verhouding voor uitsnijden behouden blijft. Het schalen wordt toegepast op geëxporteerde/opgeslagen en gedeelde foto's.

De grootte van een foto wijzigen in iOS:

1. Ga naar Voorkeuren in App-instellingen.

2. Klik op Afbeelding vergroten/verkleinen in de categorie Instellingen voor delen.

3. Selecteer een van de opties voor vergroten/verkleinen. U kunt ook de schuifregelaar voor aangepaste grootte gebruiken of meer opties.

Resize

Om de grootte van een foto te wijzigen in Android selecteert u de tool Uitsnijden > Willekeurige grootte > Aangepast.

Resize_Android

Aanpassingen uitvoeren

U kunt de volgende aanpassingsopties gebruiken om de foto te verbeteren:

Belichting De hoeveelheid licht waarmee de foto is gemaakt. U kunt de schuifregelaar verplaatsen om de foto donkerder of lichter te maken.

Contrast Het verschil in helderheid tussen de donkere en lichte gebieden op uw foto. Bij een hoge waarde op de schuifbalk kan uw foto te fel worden door verhoging van het verschil tussen licht en donker.

Hooglichten De helderste delen op een foto. U kunt de schuifregelaar instellen om details van hooglichten te wijzigen. Een
lagere waarde van de schuifbalk geeft meer details in hooglichten.

Schaduwen Het donkerste deel op een foto. U kunt de schuifregelaar instellen om details van schaduwen te wijzigen. Een
hogere waarde van de schuifbalk geeft meer details van de schaduw.

Lichte delen Regelt de helderste delen op een foto en heeft een ruimer toonbereik dan hooglichten. Stel de schuifregelaar in om de totale helderheid van uw foto te wijzigen samen met de lichte delen.

Donkere delen Regelt de donkerste delen op een foto en heeft een ruimer bereik aan toonwaarden en effecten dan Schaduwen.

Temperatuur Geeft een warme (zonnige) uitstraling of een koele (winterse) uitstraling aan uw foto.

Tint Voegt een groene en magenta tint toe aan uw foto's.

Levendigheid Verbetert minder verzadigde kleuren met minder effect dan de hoger verzadigde kleuren. Stel de schuifregelaar in om de kleuren op uw foto te versterken zonder dat deze te scherp wordt.

Verzadiging Stel de schuifregelaar in om alle kleuren op uw foto evenveel te verzadigen en de kleuren te verbeteren.

Helderheid Stel de schuifregelaar in om diepte toe te voegen aan een afbeelding door het contrast plaatselijk te verhogen. Dit kan de details en structuren op uw foto naar voren halen.

Nevel verwijderen Verwijdert atmosferische nevel van foto's. Stel de schuifregelaar in om mist te verwijderen of meer mist aan uw foto toe te voegen.

Verscherpen Verbetert het contrast tussen specifieke pixels. Stel de schuifregelaar in voor de juiste scherpte van uw foto.

Luminantieruis verminderen Luminantieruis vermindert de helderheid van gekleurde pixels. Stel de schuifregelaar in om dit soort ruis te corrigeren.

Kleurruis verminderen Kleurruis is aanwezig wanneer meerkleurige pixels worden weergegeven effen kleur. Stel de schuifregelaar in om dit soort ruis te corrigeren.

Tekst toevoegen (alleen iOS)

Om tekst toe te voegen kunt u kiezen uit een lijst met tekstopties met de naam Tekststijlen. Maak memes en posters door tekststijlen toe te voegen aan uw foto's en collages. U kunt de teksttransparantie aanpassen met de schuifregelaar en ook tekstkleuren toevoegen, eenvoudig pannen, zoomen of roteren en de plaatsing van de tekst aanpassen.

Text

Rode ogen corrigeren

Klik op om rode ogen en ogen van (huis)dieren te corrigeren in één klik.

Ogen vervangen (alleen iOS)

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

U kunt de ogen van een foto kopiëren en deze gebruiken om een paar ogen op een andere foto te vervangen. Open de foto met ogen die u wilt bewerken, klik op Ogen vervangen en tik op het gezicht. Vervolgens kunt u de voorbeeldfoto kiezen waarvan u de ogen wilt kopiëren.

Voor betere resultaten kunt u foto selecteren die zijn gemaakt onder vergelijkbare omstandigheden, zoals belichting, zoomniveaus en hoeken.

Randen toevoegen

Klik op om een rand aan uw foto toe te voegen.

Vlekken verwijderen

Klik op om vlekken, vuil en stof van uw foto's te verwijderen met één aanraking.

Als u niet het gewenste resultaat bereikt, tik dan nogmaals. Bij elke tik ziet u een ander resultaat.

Uw foto's automatisch verbeteren

Gebruik Automatisch verbeteren om de belichting, contrast, hooglichten, schaduwen, lichte delen, donkere delen, temperatuur, tint, levendigheid en helderheid aan te passen aan automatische waarden. Om Automatisch verbeteren toe te passen klikt u op in het bovenste deelvenster van het scherm.

In iOS kunt u toestaan dat Photoshop Express telkens wanneer u een foto opent, automatisch Automatisch verbeteren toepast. Hiervoor schakelt u in Voorkeuren de optie Automatisch verbeteren uitschakelen uit.

Auto-enhance

U kunt toestaan dat Photoshop Express telkens wanneer u een foto opent, automatisch Automatisch verbeteren toepast. Hiervoor schakelt u in Voorkeuren de optie Automatisch verbeteren uitschakelen uit.

Een watermerk toevoegen

• U kunt een gewenste afbeelding of tekst aan uw foto toevoegen:
  1. Meld u aan bij uw Creative Cloud-account, als u nog niet bent aangemeld.

2. Selecteer App-instellingen > Voorkeuren > Watermerk toevoegen.

3. Om een foto van uw keuze toet te voegen klikt u op Afbeelding toevoegen en selecteert u de foto die u wilt toevoegen als watermerk.

4. Om tekst toe te voegen klikt u op Tekst toevoegen en slaat u de tekst op die u als watermerk wilt toevoegen.

5. Met de schuifregelaar kunt u de transparantie van het watermerk aanpassen.

• Om een watermerk uit te schakelen of te verwijderen veegt u over de weergegeven fotopreview op het scherm om de foto zonder watermerk te gebruiken.
  • Om een watermerk uit te schakelen of te verwijderen van alle foto's, verwijdert u de aangepaste afbeelding of de aangepaste tekst die u als een watermerk hebt toegevoegd onder App-instellingen > Voorkeuren.

Lenscorrectieproblemen (alleen iOS)

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Canada, Zuid-Afrika en Australië.

Met de tool Lenscorrectie in Photoshop Express- kunnen problemen zoals vervorming, kleurafwijking, vignetten en perspectief worden verholpen. Lenscorrecties worden toegepast op basis van uw lensmodel omdat elke lens uniek is.

U kunt Lenscorrectie inschakelen selecteren om lenscorrecties toe te passen en deze lensproblemen te verhelpen. De schakelknop voor Lenscorrectie inschakelen blijft uitgeschakeld voor foto's zonder lensproblemen.

Als u meer wilt weten over het verhelpen van lensproblemen, raadpleegt u Lenscorrectie.

Lens_correction
Schakel de schakelknop Lenscorrecties in om lensproblemen te verhelpen.

Vervagingseffecten toepassen op foto's (alleen iOS)

In Photoshop Express vindt u Vervagen in het deelvenster Correcties. U kunt uit twee vervagingsopties kiezen:

• Radiaal vervagen Hiermee wordt vervaging op bepaalde gebieden in een foto toegepast
  • Volledig vervagen Hiermee wordt vervaging op de volledige foto toegepast

Ga als volgt te werk om Radiaal vervagen toe te passen:

1. Verplaats het cirkelmasker naar het gewenste gebied. Pas de cirkels aan om geen vervaging of doezelaareffect op de gewenste gebieden in de foto toe te passen.

2. Verplaats de schuifregelaar om de intensiteit van Vervagen aan te passen. U kunt ook de schakelknop gebruiken om de vervaagde gebieden in de foto te wijzigen.

U kunt ook de schakelknop gebruiken om de vervaagde gebieden in de foto te wijzigen.

Blur
    Vervagen met de schakelknop op Uit in Radiaal vervagen
    blur_2
    Vervagen met de schakelknop op Aan in Radiaal vervagen

Ga als volgt te werk om Volledig vervagen toe te passen:

1. Klik op de optie Volledig.

2. Verplaats de schuifregelaar om de intensiteit van Vervagen aan te passen.

full_blur
      Volledig vervagen op een foto toegepast

Verzenden naar Photoshop CC als PSD (alleen iOS)

Verzenden naar Photoshop CC is een krachtige functie in Photoshop Express waarmee u een bewerkte afbeelding of collage uit Photoshop Express kunt meenemen naar Adobe Photoshop CC als PSD-bestand. Toegepaste bewerkingen zoals een watermerk, Looks, correcties, randen, vlekken en meer in Photoshop Express blijven behouden in het PSD-bestand. Vervolgens kunt u deze bewerkingen verder verbeteren in Photoshop CC.

Opmerking:

• Een collage wordt geopend als meerlaagse PSD waarin u in afzonderlijke beeldlagen kunt werken voor meer gedetailleerde bewerkingen.
  • Om deze functie te gebruiken moet u zich met dezelfde id aanmelden bij Photoshop Express en bij Photoshop CC.

Uw Photoshop Express-creatie verzenden naar Photoshop CC:

1. Voer de gewenste bewerkingen uit op uw foto.

2. Tik in het onderste deelvenster van het scherm op het Ps-pictogram en klik op de knop Nu verzenden.

Vervolgens wordt uw bewerkte foto automatisch geopend in Photoshop CC op het bureaublad.

SendToPS
    Verzend uw werk met al uw bewerkingen op de juiste plaats naar Photoshop CC.

U kunt ook de volgende stappen uitvoeren om uw werk te delen maar Photoshop CC op het bureaublad:

1. Voer de gewenste bewerkingen uit op uw foto.

2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het pictogram Delen.

3. Van de beschikbare opties voor delen klikt u op Photoshop CC (Verzenden naar Photoshop) om uw bewerkte afbeelding te exporteren naar Adobe Photoshop CC. Vervolgens wordt uw bestand automatisch geopend in Photoshop CC op het bureaublad.

Opmerking:

Zorg dat u in Photoshop CC bent aangemeld met dezelfde id als in Photoshop Express.

4. Wanneer u in Photoshop CC bent aangemeld met dezelfde id als in Photoshop Express, kunt u ook het volgende doen:

• Om een foto vanuit Editor te exporteren tikt u onder in het scherm op het Photoshop-pictogram.

• Om een collage te exporteren tikt u in het bovenste deelvenster van het scherm op het Photoshop-pictogram .

• Om een gemaakt foto te exporteren tikt u onder in het scherm op het Photoshop-pictogram.

Uw PSD-bestand met de toegepaste bewerkingen wordt dan automatisch geopend in Photoshop CC op het bureaublad.

Photoshop Effects gebruiken (alleen iOS)

Photoshop Effects is een serie filters die beschikbaar zijn in Photoshop CC. U kunt deze filters toepassen op uw foto's vanuit Photoshop Express door verbinding te maken met Photoshop CC.

Voordat u verbinding maakt met Photoshop CC, doet u het volgende:

• Zorg dat Photoshop CC is geïnstalleerd op uw Windows- of Mac-computer. Als u reeds in het bezit bent van Photoshop CC, controleer dan of u werkt met Photoshop CC versie 16.0 of later. U kunt dit als volgt controleren:
  1. Start Photoshop CC.

2. Kies Photoshop > Over Photoshop (in Mac) of Help > Over Photoshop (in Windows).

3. Is uw Photoshop CC-versie niet 16.0 of hoger, kies dan in Photoshop CC Help > Updates om een update naar de nieuwste versie uit te voeren.

• Controleer of uw mobiele apparaat met Photoshop Express en de computer waarop Photoshop CC draait, met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.
  1. Open Photoshop Express en klik op het Photoshop Effects-pictogram in de onderste deelvenster van het scherm.

step0
    Photoshop Effects gebruiken in iOS
  2. Volg de instructies op het scherm om externe verbindingen in te schakelen in Photoshop CC.

3. Nadat u in Photoshop CC de optie Externe verbindingen inschakelen hebt geselecteerd, stelt u een wachtwoord in voor de service en klikt u op OK.

photoshop_cc_enableconnections
    Selecteer Externe verbindingen inschakelen en stel een wachtwoord in in Photoshop CC.
  4. Start Photoshop CC opnieuw op.

5. Tik in Photoshop Express op het Photoshop Effects-pictogram en selecteer de server (servicenaam) die wordt weergegeven in het tweede scherm met instructies.

6. Voer het wachtwoord in dat u hebt ingesteld in Photoshop CC en u kunt aan de slag met Photoshop Effects.

Opmerking:

• Om de instelling voor automatisch verbinden in Photoshop Express uit te schakelen, selecteert u App-instellingen > Voorkeuren > Verbindingen Photoshop CC herstellen en klikt u op Ja.
  • Krijgt u de foutmelding 'Het lijkt erop dat deze afbeelding niet meer geopend is in CC', open de afbeelding dan opnieuw en probeer het nogmaals. U kunt ook de afbeelding opnieuw openen in Photoshop Express en op het Photoshop Effects-pictogram klikken om verbinding te maken met Photoshop CC.
  • Als u geen Photoshop Effects op uw foto's kunt toepassen, sluit dan alle geopende vensters of dialoogvensters in Photoshop CC en pas het effect van de app opnieuw toe.

Functies van de selfiecamera (alleen iOS)

Filters

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Zuid-Afrika en Canada.

De selfiecamera in Photoshop Express maakt gebruik van realtime portretsegmentatie, diepteschatting, vage lens en tabletranden. Hiermee kunt u uw selfies verfraaien en ook direct aantrekkelijke filters gebruiken.

U kunt de volgende filters gebruiken:

• Portret: het scherptediepte-effect wordt toegepast, waarbij de achtergrond wordt vervaagd.
  • Kleur versterken: de geselecteerde delen van uw foto worden geaccentueerd met behoud van volle kleuren, terwijl de rest van de foto zwart-wit wordt.
  • Zwart-wit: de achtergrond van uw foto wordt geaccentueerd met behoud van volle kleuren, en uw lichaam wordt veranderd in zwart-wit.
  • Beweging: de filter Bewegingsonscherpte zorgt voor een gevoel/effect van lineaire beweging.
  • Zoomen: zorgt dat de foto naar het midden toe vervaagt en geeft het effect van in- of uitzoomen op een foto.
Selfi_Filters
Filters toepassen op uw selfies met de camera in Photoshop Express

Tatoeages

Photoshop Express maakt gebruik van 3D-gezichtsmodellen en kleurmiddelen voor het creëren van realistische tatoeages. U kunt de gewenste tatoeage op de gewenste positie plaatsen door in de foto te zoomen en te pannen. De gemaakte selfie kan daarna verder worden bewerkt in Editor of u kunt er een collage van maken.

selfi_tattoos
Maak een realistisch uitziende tatoeage en plaats deze op de gewenste positie met Photoshop Express

Collages maken

Photoshop Express biedt u de mogelijkheid om met één tik prachtige collages te maken die de moeite waard zijn om te delen. Selecteer de foto's waarmee u wilt werken en gebruik één van de opmaakstijlen in het onderste deelvenster van het scherm. Deze opmaakopties worden op intelligente wijze gemaakt op basis van metadata van afbeeldingen, zoals geolocatie en tijd.

Een collage maken gaat als volgt:

1. Na het opstarten van de app doet u op het eerste scherm het volgende:

• (IOS) Selecteer het tabblad Collage maken.
    • (Android) Klik op rechtsonder in het scherm.

In iOS kunt u ook collages maken door te klikken op het collagepictogram in het bovenste deelvenster van de app.

mode
    Scherm in iOS
  2. Selecteer de gewenste foto's. U kunt maximaal negen foto's combineren in één collage.

3. Klik op Volgende.

4. Kies de gewenste opmaakstijl en klik op om bewerkingen uit te voeren.

5. De collage opslaan naar uw telefoongeheugen gaat als volgt:

• (IOS) Klik op in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Camera-album.
    • (Android) Klik op in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Opslaan naar galerie.

De collagefuncties zijn:

Verhouding Tik op het verhoudingspictogram om de verhouding van uw collage in te stellen.

Opmaak wijzigen Tik op het opmaakpictogram om te kiezen uit opmaakstijlen met rasters, vrije vormen en vormen.

Foto's bewerken en vervangen Tik op het bewerkingspictogram om een foto in uw collage te bewerken of te verwijderen. Om foto's te wisselen drukt u lang op een foto en verplaatst u deze via slepen en neerzetten naar een andere cel. Om een foto te bewerken tikt u op het bewerkingspictogram.

Stijl toepassen Tik op het pictogram voor het overbrengen van stijlen om direct stijlen toe te passen op uw collage.

Tekst toevoegen Tik het tekstpictogram om tekst toe te voegen. Stileer uw tekst door te kiezen uit de beschikbare tekenstijlen. U kunt de transparantie van de tekst aanpassen met de schuifregelaar, of een tekstkleur toevoegen, eenvoudig pannen, zoomen, roteren, en ook de positie van de tekst aanpassen.

Sticker toevoegen Tik op het stickerpictogram om stickers toe te voegen aan uw collage. U kunt de sticker pannen, zoomen of roteren en deze op de gewenste plaats neerzetten.

Randen wijzigen Tik randpictogram om randen toe te passen en binnen- en buitenranden aan te passen. U kunt ook kleuren toevoegen aan randen.

Achtergrondpatronen toevoegen Tik op het achtergrondpictogram om achtergrondstijlen toe te voegen. U kunt kiezen uit een groot aanbod aan beschikbare patronen, kleuren en kleurovergangen.

Uw werk delen

Deel uw werk direct op Instagram, Facebook, Tumblr, Twitter en via tekstberichten. Om dit te doen gaat u naar de rechterbovenhoek van het scherm:

• (IOS) Klik op en selecteer de gewenste optie voor delen.
  • (Android) Klik op en selecteer de gewenste optie voor delen.

Optie voor meervoudig delen (iOS)

U kunt uw werk direct in één keer delen naar meerdere bestemmingen, waaronder Instagram, Facebook, Tumblr, Twitter en Flickr, tegelijk. Om gelijktijdig te delen naar de door u gewenste bestemmingen, schakelt u de wisselknop in van de bestemmingen waarnaar u wilt delen en klikt u vervolgens op Save & Share in de rechterbovenhoek van het scherm. U kunt ook op een bestemmingsnaam tikken als u enkel wilt delen naar die specifieke bestemming.

Niet-destructief opslaan

U kunt uw foto's overschrijven wanneer u deze deelt in plaats van een kopie te maken. U kunt deze instelling wijzigen in Voorkeuren. Selecteer appinstellingen > Voorkeuren > Instellingen voor delen en selecteer Opslaan als kopie.

NonDestructiveSave
Deselecteer 'Opslaan als kopie' om uw foto's te overschrijven tijdens delen

De JPEG-kwaliteit instellen

U kunt u een kwaliteitsschaal kiezen die wordt toegepast op uw foto wanneer u de afbeelding exporteert of deelt. De waarde 100% geeft het beste resultaat met een grotere bestandsgrootte. Standaard is de kwaliteitsschaal ingesteld op 85%.

De beeldkwaliteit wijzigen gaat als volgt:

1. Selecteer App-instellingen > Voorkeuren > JPEG-kwaliteit.

2. Wijzig de instelling van de schuifregelaar voor Kwaliteit.

JPEG
    De fotokwaliteit instellen in Photoshop Express

Werken met andere Adobe-apps

Maak vanuit Photoshop Express verbinding met Creative Cloud, Lightroom CC en CC Library. Volg daarvoor deze stappen:

1. In de rechterbovenhoek van het scherm doet u het volgende:

• (IOS) Klik op .
    • (Android) Klik op .
  2. Selecteer de gewenste optie om verbinding te maken met het gedeelte verzenden naar.

3. Meld uzelf aan met uw Adobe-id, Google of uw Facebook-account, en volg de instructies op het scherm om verbinding te maken met de gewenste app.

U kunt ook een paar bewerkingen toepassen in andere mobiele apps en uw werk importeren naar Photoshop Express. U kunt bijvoorbeeld:

• Objecten uitsnijden in Photoshop Mix.
  • Tools voor retoucheren en vloeibaar maken gebruiken in Photoshop Fix.