Test nieuwe functies in Photoshop die zich nog in de Technology Preview-fase bevinden

Photoshop wordt geleverd met Technology Preview-functies die u kunt inschakelen en uitproberen. Deze functies zijn nog niet helemaal klaar voor productie. Gebruik ze dus voorzichtig.

Technology Preview-functie in-/uitschakelen

1. Selecteer Voorkeuren > Technology Previews.

2. Schakel de optie voor de Technology Preview-functie in of uit. Selecteer bijvoorbeeld Symmetrisch tekenen inschakelen.

3. Klik op OK.

Upscalen met de optie Details handhaven 2.0

Standaardinstelling: Aan

Photoshop biedt nu upscaling met kunstmatige intelligentie om zonder vervorming belangrijke details en structuren te behouden tijdens het vergroten/verkleinen. Naast huidtinten en haarstructuren blijven hiermee ook details met harde randen, zoals als tekst en logo's, behouden. Probeer het eens op soepen, salades, pizza's en andere onderwerpen waarvan de structuur beter bewaard moet blijven.

AI_Upscale
AI-upscaling (links) versus het vroegere vergroten/verkleinen (rechts)

Symmetrisch tekenen

Opmerking:

Met Photoshop CC 20.0 (versie van oktober 2018) wordt Symmetrisch tekenen nu als volledige functie geleverd en niet meer als technologievoorvertoning van de functie. Zie Symmetrische patronen tekenen voor meer informatie.

Standaardinstelling: Aan

In Photoshop kunt u nu symmetrisch tekenen met het penseel, mixerpenseel, potlood of gummetje. Terwijl u bezig bent met deze tools, klikt u op het vlinderpictogram () in de optiebalk. Kies uit de verschillende soorten symmetrie.

De tekenlijnen worden live gespiegeld over het hele symmetriepad, waardoor u gemakkelijker gezichten, auto's, dieren en meer schetst.

U kunt elk pad als symmetriepad nemen. Klik met de rechtermuisknop op het pad in het deelvenster Paden en selecteer Symmetriepad maken. Om het symmetriepad te wijzigen, selecteert u het pad en kiest u vervolgens > Symmetrie transformeren.

Pattern06 tile
Het is gemakkelijk om complexe patronen te maken met de functie Symmetrisch tekenen