Een object selecteren

De tool Object selecteren is handig wanneer een afbeelding meerdere objecten bevat en u slechts één object of een deel van een object hoeft te selecteren.

Tool Object selecteren in Photoshop

1. Selecteer de tool Object selecteren (W) in de werkbalk van de werkruimte.

2. Kies in de optiebalk boven in de werkruimte een selectiemodus: Rechthoek of Lasso.

3. Plaats de muisaanwijzer op het object in de afbeelding dat u wilt selecteren en klik om het object automatisch te selecteren.

4. Kies een van de volgende instellingen in de optiebalk: Toevoegen aan, Aftrekken of Doorsnijden om uw selectie verder te verfijnen.

5. Als u meerdere selecties wilt maken, kunt u op de Shift-toets (MacOS) of Ctrl-toets (Windows) op uw toetsenbord drukken en doorgaan met het maken van selecties.