Een transactie annuleren

Er zijn vele redenen waarom u een overeenkomst wilt annuleren die verzonden werd ter ondertekening of aan het wachten is op uw handtekening. Het proces is eenvoudig en de geannuleerde transacties worden nog steeds opgeslagen op uw Beherenpagina voor uw referentie.

Opmerking:

Alleen de afzender van een document kan het annuleren.

Opmerking:

Zodra een transactie is geannuleerd, kan deze niet opnieuw worden verzonden. Annuleren is definitief.

Snelle stappen

1. Klik op de pagina Beheren.
  2. Klik op de transactie die u wilt annuleren.
  3. Klik op de knop Annuleren in de rechter bovenhoek.
  4. Kies of u contact wilt opnemen met de ontvanger.
  5. Voer een optionele opmerking/reden in.
  6. Klik op Annuleren.

Stap voor stap

1. Ga naar de pagina Beheren en klik op de transactie die u wilt annuleren. Klik vervolgens op Annuleren in de rechter bovenhoek.

Opmerking:

U kunt alleen actieve transacties annuleren. U kunt actieve transacties vinden onder Wachtend op ondertekening door mij en Verzonden voor ondertekening. Bij de documenten onder de andere categorieën werd de Annuleren-optie vervangen door Verwijderen.

2. Als u de Andere partijen per e-mail informeren aanvinkt, wordt er een bericht verzonden naar de ontvangers van de transactie. Deze e-mail licht hen in dat de transactie werd geannuleerd. Voer desgewenst een reden in voor het annuleren van de transactie en klik op de rode knop Annuleren.

3. De transactierecord wordt verplaatst naar de categorie Geannuleerd/geweigerd, de optie Annuleren verandert in Verwijderen en er verschijnt een bericht met de mededeling dat de transactie is geannuleerd.

Tips van technische ondersteuning

• Zorg ervoor dat u de juiste transactie annuleert! Zodra een transactie is geannuleerd, kan deze niet opnieuw worden verzonden. U moet dan helemaal opnieuw beginnen.
  • Wat u als de reden invoert wordt opgenomen in de annulatie-e-mails naar de ontvangers. Het kan een goede manier zijn om ze te laten weten wat er gaande is met de overeenkomst.