Zelfstudie over trefwoorden

Hoe zorg je ervoor dat je foto's, illustraties en andere assets door meer potentiële kopers op Adobe Stock worden gevonden? Volg daarvoor deze eenvoudige tips.

Zorgen dat je inhoud gemakkelijk kan worden gevonden met de juiste trefwoorden

Maak de weg vrij naar succes

Nadat je een afbeelding hebt geüpload naar de bijdragersportal, moet je ervoor zorgen dat het bestandstype en de categorie correct zijn, evenals de taal die je voor de titel en trefwoorden gebruikt. Adobe Stock vertaalt trefwoorden automatisch voor andere landen en talen.

Voer een korte titel van maximaal 70 tekens in die natuurlijk klinkt als hij wordt uitgesproken. Je beschrijving helpt zoekmachines begrijpen wat de inhoud is.

Opmerking:

De titel is niet doorzoekbaar. Als je wilt dat woorden doorzoekbaar zijn, neem je ze op in de trefwoorden.

Voorbeelden van effectieve titels

Begin met de functie voor automatische trefwoorden

Adobe Stock genereert automatisch trefwoorden voor je inhoud, tenzij het bestand al trefwoorden bevat. De volgorde van trefwoorden is van belang, dus versleep het getal links van een trefwoord zo nodig omhoog of omlaag om de volgorde aan te passen. Als je een trefwoord wilt verwijderen, plaats je de muisaanwijzer erop en klik je op de X. Zorg dat je de woorden die je in de titel gebruikt, toevoegt als trefwoorden. Het hulpmiddel voor automatische trefwoorden is gebaseerd op machine learning, dus hoe meer je dit gebruikt en corrigeert, hoe nauwkeuriger de resultaten worden.

Als je inhoud uploadt vanuit Adobe Photoshop Lightroom CC of Bridge CC, blijven trefwoorden die je daar hebt toegevoegd behouden. Lightroom-trefwoorden staan in alfabetische volgorde, dus zorg ervoor dat je de volgende aanpast op basis van hun belang.

Tip: Bespaar tijd door een lijst met trefwoorden, gescheiden door komma's of puntkomma's, in één veld in te voeren.

Tip: Selecteer twee of meer afbeeldingen als je exact dezelfde trefwoorden voor beide tegelijk wilt invoeren.

Je kunt twee of meer afbeeldingen selecteren en zo tijd besparen wanneer je trefwoorden bewerkt

Denk als een koper

Als je op zoek zou zijn naar jouw bestand, welke woorden zou je dan gebruiken? Begin altijd met het hoofdonderwerp van de afbeelding.

Wees zo beschrijvend mogelijk en voeg voor inhoud met mensen als hoofdonderwerp een beschrijving toe met hun leeftijd, geslacht, etniciteit en activiteit. Voor landschappen zonder hoofdonderwerp beschrijf je het soort landschap (landelijk, stad, bergen), details over de omgeving (huizen, gras, heuvels, zee, rotsen) en de kleur of het weer. Gebruik indien van toepassing zinsgroepen van twee woorden, zoals 'Aziatische baby' of 'Birmees dorp'.

Wees beschrijvend, leg eerst de nadruk op het hoofdonderwerp

Denk aan het grote geheel

Nadat je het hoofdonderwerp van de afbeelding hebt beschreven, voeg je trefwoorden voor andere belangrijke elementen toe. Voeg geen trefwoorden toe voor onderwerpen op de achtergrond die niet relevant zijn voor kopers.

Voeg vervolgens trefwoorden voor andere belangrijke elementen toe

Wees beschrijvend en conceptueel

Nadat je de elementen in je foto hebt beschreven, is het tijd voor een beschrijving van de thema's, emoties of concepten die de afbeelding overbrengt.

Gebruik vervolgens thema's, emoties en concepten om je afbeelding te beschrijven

Gebruik het juiste aantal trefwoorden en vermijd verboden woorden

Een goede vuistregel is 7-15 trefwoorden toe te voegen. Denk eraan dat trefwoorden klanten helpen om effectief te zoeken. Voeg geen irrelevante trefwoorden toe omdat je bestand anders wordt geweigerd. Recidivisten lopen het risico dat hun account wordt geblokkeerd.

Trefwoorden die handelsmerken bevatten (Canon, Porsche, iPad enzovoort) zijn niet toegestaan. Gebruik ook geen getallen of bestandsgegevens (zoals cameratype of bestandsgrootte) of de specifieke naam van de locatie als deze niet relevant is voor wat is afgebeeld.

Voorbeeldafbeelding met aanbevolen trefwoorden en trefwoorden die moeten worden vermeden

Er is altijd wel iemand op zoek naar jouw inhoud. Als je wat extra tijd besteedt aan je titel en trefwoorden, maak je de meeste kans dat je bestand wordt opgemerkt.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account