Kan geen verbinding maken met de Adobe.com-onlineservice

Als u geen verbinding kunt maken met een Adobe.com-onlineservice, zoals Acrobat.com of Photoshop.com, gebruikt u deze stappen om het probleem te identificeren en op te lossen.

Oplossing 1: controleer uw internetverbinding.

Probeer een andere website te openen, zoals Google.com. Als u een andere website ook niet kunt oproepen, moet u uw internetverbinding mogelijk herstellen. U kunt ook contact opnemen met uw ISP (Internet Service Provider) om te bepalen of uw service mogelijk niet werkt.

Als uw computer zich op een netwerk bevindt, probeer dan de online service via een andere computer op het netwerk te openen. Als het een netwerkprobleem betreft, neemt u contact op met uw systeembeheerder voor meer hulp.

Oplossing 2: controleer firewallinstellingen

Firewallsoftware kan de verbinding naar een website blokkeren. 

Als u een beveiligingswaarschuwing ontvangt wanneer u de onlineservice probeert te openen, selecteert u de optie Toestaan.

Firewallbeveiligingswaarschuwing

U kunt ook de firewallsoftware uitschakelen en de onlineservice proberen te openen. Zie de documentatie van de firewallsoftware voor instructies. Als het uitschakelen van de firewallsoftware het probleem oplost, configureer dan de software om toegang tot de onlineservice toe te staan. Zie de documentatie van de firewallsoftware voor instructies.

Oplossing 3: controleer de systeemklokinstellingen.

Zorg dat de datum en de tijd in de systeemklok juist zijn. Als u de datum- en tijdinstellingen wilt wijzigen, klikt u op de tijdweergave op de taakbalk.

Oplossing 4: schakel systeembeveiligingssoftware uit.

Systeembeveiligingssoftware kan de verbinding met een Adobe.com-onlineservice verstoren. Als u systeembeveiligingssoftware wilt uitschakelen, raadpleeg dan de instructies voor de software of neem contact op met uw systeembeheerder.

Oplossing 5: start de computer op in een vereenvoudigde modus.

Net als firewallsoftware of systeembeveiligingssoftware kunnen andere toepassingen en hulpprogramma's de toegang tot een online service verstoren. Wanneer u de computer in een vereenvoudigde modus (veilig opstarten in Mac OS of schoon opstarten in Windows) opstart, worden deze items tijdelijk uitgeschakeld. 

Oplossing 6: controleer op problemen met de proxyconfiguratie.

 1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
 • Windows XP: klik op Start > Uitvoeren. Typ cmd in het vak Openen. Druk op Enter.
 • Windows Vista/Windows 7: klik op Start. Typ cmd in het vak Zoekopdracht. Druk op Enter.
 • Mac OS: kies Ga > Hulpprogramma's op het bureaublad. Dubbelklik op Terminal.
 1. Typ in de prompt een van de volgende opdrachten en druk op Enter.

  ping activate.adobe.com 

  ping practivate.adobe.com

 • Als deze test slaagt, wordt de volgende tekenreeks geretourneerd: activate.adobe.com [IP-adres] (u kunt de overige geretourneerde informatie negeren). Bijvoorbeeld, 

  PING practivate.adobe.com (192.150.14.67) met 56 byte aan gegevens
 • Als deze test mislukt, configureert u de proxy-instellingen voor internettoegang in de netwerksysteemvoorkeuren. U kunt ook proberen zonder de proxy te activeren. (Het is mogelijk dat een verificatieproxy het activeringsproces verhindert.) Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met uw internetaanbieder of IT-beheerder. 

Onlineservice

Serveradres

Activeringsserver 

https://activate.adobe.com (releasesoftware)
https://practivate.adobe.com (pre-releasesoftware)

Adobe-logo

Aanmelden bij je account