Hier ziet u wat u moet doen als u zich niet kunt aanmelden bij Creative Cloud-apps, als u onverwacht bent afgemeld bij Creative Cloud of u zich meerdere keren moet aanmelden.

1. Klik op het Creative Cloud-desktoppictogram  in de taakbalk (Windows) of de Apple menubalk (macOS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

2. Klik op Afmelden in uw menu Profiel.

3. Meld u opnieuw aan met uw Adobe ID (doorgaans uw e-mailadres) en wachtwoord of gebruik uw sociale-media-account (Facebook of Google) om u aan te melden bij uw Adobe-account.

4. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, verschijnt een melding om een update uit te voeren. Klik op Bijwerken.

Als u Internet Explorer op een Windows-systeem gebruikt, kunt u een netwerkprobleem hebben. Dit kan mogelijk worden opgelost door automatische detectie van LAN-instellingen te activeren.

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp.

2. Kies Instellingen en vervolgens Internetopties in Internet Explorer.

3. Klik in het deelvenster Verbinding op LAN-instellingen.

LAN-instellingen
  4. Selecteer de optie Automatisch instellingen detecteren en schakel de opties Automatisch configuratiescript gebruiken en Een proxyserver voor uw LAN gebruiken uit. Klik op OK.

Automatische configuratie van LAN
  5. Start uw computer opnieuw en herhaal stap 1 t/m 4 om er zeker van te zijn dat de wijzigingen van uw LAN-instellingen behouden blijven.

6. Meld u aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID (doorgaans uw e-mailadres) en wachtwoord via de Creative Cloud-desktopapp of webaanmelding. U kunt tevens uw sociale account (Facebook of Google) gebruiken om u aan te melden bij uw Adobe-account.

Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen als u aanmeldingsproblemen hebt.

De Creative Cloud-desktopapp beheert uw accountinformatie door middel van de WMI-service (Windows Management Instrumentation). Indien deze service niet wordt uitgevoerd, worden uw aanmeldgegevens na verloop van tijd ongeldig. Als de WinMgmt-service actief is, zullen uw aanmeldgegevens voor de desktopapp geldig blijven.

Zie de volgende Microsoft-documentatie voor meer informatie over het starten van de WMI-service:

De WMI-service starten en stoppen

Adobe-apps moeten licentie-informatie op uw computer opslaan en ophalen. Af en toe kan een app deze informatie niet opslaan of ophalen vanwege problemen in de licentieopslag op uw computer.
Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

macOS

1. Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Sleutelhangertoegang.

2. Klik in de linkerbovenhoek onder Sleutelhangers op Inloggen.

3. Verwijder de volgende vermeldingen: Klik met de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen om ze te verwijderen.

• Profielgegevens Adobe-gebruiker
    • Informatie over besturinssysteem van Adobe-gebruiker
    Sleutelhangertoegang
  4. Start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw op.

Windows

1. Open Services beheer (klik op de knop Start en typ Services).

2. Klik in de lijst met services met de rechtermuisknop op Referentiebeheer.

3. Klik op Opnieuw opstarten.

Opnieuw
  4. Start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw op.

De Creative Cloud-desktopapp is essentieel voor het werken met Adobe-apps. Als u problemen ervaart bij het installeren van apps omdat het programma beschadigd is, moet u het verwijderen en opnieuw installeren om het probleem op te lossen.

Op Windows

1. Download het gecomprimeerde bestand dat het verwijderingsprogramma bevat (.exe).

2. Pak het bestand Creative Cloud Uninstaller.zip uit.

3. Start het uitvoerbare installatieprogramma Creative Cloud Uninstaller.exe.

4. Het programma vraagt u om te bevestigen dat u de Creative Cloud-desktopapp wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijder.

5. Het verwijderingsprogramma verwijdert de app van uw computer en geeft een bevestigingsbericht weer. Klik op Sluiten.

6. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Download uw Creative Cloud-apps als u vragen hebt over het download- en installatieproces.

Op een Mac

1. Download het gecomprimeerde bestand en activeer het DMG-bestand.

2. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen kunt u een waarschuwing ontvangen wanneer u het verwijderingsprogramma vanuit het geactiveerde DMG-bestand opent. Klik op Open om verder te gaan.

3. Het programma vraagt u om te bevestigen dat u de Creative Cloud-desktopapp wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijder.

4. Het verwijderingsprogramma verwijdert de app van uw computer en geeft een bevestigingsbericht weer. Klik op Sluiten.

5. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Download uw Creative Cloud-apps als u vragen hebt over het download- en installatieproces.