Når du starter kommandoen Genkend tekst vha. OCR, viser Adobe Acrobat følgende fejl:

"Acrobat kunne ikke udføre genkendelse (OCR) på denne side fordi: Denne side indeholder renderbar tekst."

Løsninger

Benyt en eller flere af følgende fremgangsmåder:

Løsning 1: Få fat på en version af dokumentet, der ikke indeholder renderbar (redigerbar) tekst.

Denne meddelelse vises, hvis PDF-dokumentet allerede indeholder redigerbar tekst. Få fat på en kopi af dokumentet, der ikke indeholder redigerbar tekst.

Løsning 2: Konverter PDF-filen til TIFF og tilbage igen, og kør OCR igen.

Konverter dokumentet til TIFF:

1. Åbn PDF-dokumentet i Acrobat, og vælg Filer > Gem som.
  2. Vælg TIFF (*.tif, *.tiff) i pop op-menuen Filtype (Windows) eller Format (Mac OS) i dialogboksen Gem som. Angiv en placering, og klik på Gem. Acrobat gemmer hver side i PDF-dokumentet som en særskilt TIFF-fil med sekventiel nummerering.
  3. Åbn hver TIFF-fil i Acrobat, og kør kommandoen Genkend tekst vha. OCR.

Kombiner flere PDF-filer i én:

1. Åbn Acrobat, og vælg Filer > Opret PDF-fil > Fra flere filer.
  2. Klik på Gennemse (Windows) eller Vælg (Mac OS) for at vælge og tilføje hver PDF-fil. Arranger filerne i afsnittet Filer der skal kombineres sådan, som de skal vises i det nye PDF-dokument.

3. Klik på OK.

Yderligere oplysninger

OCR (Optical Character Recognition) er den proces, hvormed Acrobat undersøger et pixelbaseret billede af tekst. Hvert tegn genkendes og omdannes til redigerbar tekst. Acrobat sammenligner billedformen og linjetykkelsen med skrifttyperne, der er installeret på systemet, under OCR-processen. Renderbar tekst er den tekst i PDF-filen, som kan redigeres. Acrobat kan ikke udføre OCR på et dokument, der indeholder renderbar tekst. Find flere oplysninger om OCR i den fulde Acrobat Hjælp.