En forklaring af de forskellige netværksslutpunkterne i Creative Cloud.

Introduktion

Dette dokument indeholder fortegnelsen over netværksslutpunkterne for de websteder og tjenester, der følger med Adobe Creative Cloud. Der skal være adgang til de servere og domæner, der nævnes i dette dokument, via port 80 and 443 for at de relevante applikationer og tjenester kan fungere korrekt.

Bemærk:

Da Creative Cloud er en tjeneste baseret på AWS-platformen, er vi ikke i stand til at oplyse specifikke IP-adresser eller IP-adresseområder, da der er mange af dem der konstant varierer over tid og region.

Hent netværksslutpunkter

Hent en tekstfil med CCE-netværkspunkter

Adobe opdaterer regelmæssigt netværksslutpunkterne, som er anført i dette dokument: Du har brug for det opdaterede sæt af slutpunkter for at sikre uafbrudt adgang til de forskellige Adobe-apps og -tjenester, der udbydes til brugere i din organisation.

Klik på knappen Hent nedenfor for at hente en tekstfil med en opdateret liste over netværksslutpunkterne. Listen kan bruges til f.eks. at tillade kommunikation med disse slutpunkter via firewall og lignende. Slutpunkterne opdateres regelmæssigt, så du kan også bruge et værktøj til sammenligning af tekstfiler til at se de sidste ændringer i forhold til den liste, du brugte sidste gang.

Hent netværksslutpunkter Hent netværksslutpunkter

Creative Cloud-tjenester

De Creative Cloud-tjenester, der omtales i dette dokument, kan opdeles i flere typer:

Type

Beskrivelse

Implementering

Giver adgang til applikationer og opdateringer. Eksempel: Creative Cloud Desktop afhænger af implementeringstjenesterne for at tilbyde opdateringer.

Licensering

Godkender brugere og giver dem tilladelse til at bruge Creative Cloud-applikationer og Creative Cloud-tjenester. Eksempel: De enkelte Creative Cloud-applikationer bruger licenseringstjenesterne til at kontrollere, om en bruger har en korrekt licens til at anvende den installerede software.

Core

Giver direkte adgang til Creative Cloud-funktioner. Eksempel: Core-tjenesten styrer synkronisering af skrifttyper. Core-tjenesterne afhænger af licenseringstjenesterne.

Hjælpetjenester

Giver adgang til diverse oplysninger og vejledninger. Example: Hjælpetjenesterne giver adgang til Adobe Hjælp. Hjælpetjenesterne er ikke afhængige af andre tjenester.

Alle Adobe-tjenester

For at sikre adgang til samtlige Adobe-tjenester skal du sørge for, at der er uhindret adgang til følgende slutpunkter:

URL-adresse

Beskrivelse

*.adobesc.com

*.licenses.adobe.com

*.adobelogin.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

*.adobedtm.com

*.demdex.net

*.demandbase.com

*.adobeoobe.com

*.macromedia.com

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

*.edgefonts.net

*.adobejanus.com

*.adobeccstatic.com

*.adobess.com

Se Tjenester, der ikke er browserbaserede

*.photoshop.com

*.adobeexchange.com

Se Browserbaserede tjenester

*.adobecce.com

Kræves til Creative Cloud-tjenester til virksomheder

*.businesscatalyst.com

*.worldsecuresystems.com

Kræves til Business Catalyst/Adobe Muse

*.digicert.com

Kræves til installation af HTTPS-certifikater

*.adobe.com

*.adobe.io

*.adobecc.com

fonts.adobe.com

*.typekit.net

*.typekit.com

*.omtrdc.net

*.adobetag.com

Adobes URL-adresser kræves for adgang til tjenester som Hjælp-sider, skrifttyper, administrationskonsol osv.

*.acrobat.com

*.echosign.com

*.echocdn.com

*.bam.nr-data.net

*.newrelic.com

Kræves til Adobe Acrobat-tjenester

*.adbecrsl.com

Kræves til Adobe Lightroom-tjenester

*.creativecloud.com

Kræves til visning af Edge Web-skrifttyper

adobe.ly

Kræves til Adobe Creative Cloud for Enterprise; billederne er delt via dette URL-system.

*.adobeku.com

Websted for Adobe Color

*.symantec.com

*.thawte.com

*.geotrust.com

*.omniroot.com

*.verisign.com

*.globalsign.com

*.godaddy.com

*.ctldl.windowsupdate.com

*.symcb.com

*.symcd.com

Kræves til opslag af SSL-certifikater og DNS-oplysninger. Login på Creative Cloud kræver en sikker forbindelse, men for at bekræfte SSL-certifikaterne skal den computer, der bruges til login, være i stand til at kommunikere med disse servere.

*.omniture.com

Kræves til Adobe Analytics

cc-api-cp.adobe.io

s3*.amazonaws.com

indd.adobe.com

Kræves til InDesign Publish Online

api.account.adobe.com Kræves til accounts.adobe.com

ccext.adobe.io/**

ccext-public.adobe.io/**

ccext-cdn.adobecces.com/**

cc-ext-prod-pkgs.s3.amazonaws.com/Extensions/**

Kræves til support af Adobe XD-tilføjelsesprogrammet

Tjenester, der ikke er browserbaserede

Nedenfor vises slutpunkterne til Adobes værtstjenester, der bruges af ikke-browserbaserede klienter, f.eks. Creative Cloud-applikationer. Core-tjenesterne er en del af Creative Cloud. Licensering- og implementeringstjenesterne anvendes både i Creative Cloud og alle andre Adobe-applikationer og -værtstjenester. Applikationerne i den højre kolonne i tabellen er de applikationer, som på tidspunktet for offentliggørelsen krævede adgang til disse websteder.

Creative Cloud opdateres løbende. Det er derfor muligt, at der også er andre applikationer der kræver adgang til disse websteder, selvom de ikke fremgår af listen. Det er også muligt, at der findes andre tjenester, der bruges af Creative Cloud-applikationer, der ikke er angivet i tabellen.

Synkronisering/lagring/deling/Market-ressourcer

Tjenestetype: Core

Tjenester, der bruges til synkronisering, lagring og deling af filer i Creative Cloud, og som styrer indstillingerne for disse funktioner

scproxy-prod.adobecc.com

*.adobesc.com

cc-collab.adobe.io

cc-api-cp.adobe.io

comments.adobe.io

After Effects

Dreamweaver

Illustrator

InDesign

Muse

Photoshop

Premiere Pro

Adobe XD

Bibliotekstjenester

Tjenestetype: Core

Tjenester, der giver adgang til de enkelte funktioner i Creative Cloud-biblioteker

cc-api-storage.adobe.io

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

helpx.adobe.com

fonts.adobe.com

use.typekit.net

adobeexchange.com

*.adobesc.com

scproxy-prod.adobecc.com

cc-collab.adobe.io

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

polka.typekit.com

wwwimages2.adobe.com

sstats.adobe.com

assets.adobedtm.com

cdn.tt.omtrdc.net

api.demandbase.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

dpm.demdex.net

cc-api-image.adobe.io/createagc

cc-api-image-x.adobe.io/agctosvg

Bemærk: Bibliotekstjenesterne afhænger af Stock-tjenesterne.

After Effects

Illustrator

InDesign

Photoshop

Premiere Pro

Stock-tjenester

Tjenestetype: Core

Adobe Stock giver adgang til og mulighed for administrere og købe royaltyfrie ressourcer direkte fra Creative Cloud-applikationer.

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects

Illustrator

InDesign

Photoshop

Premiere Pro

Skrifttypetjenester

Tjenestetype: Core

Tjenester til onlineskrifttyper

fonts.adobe.com

api.typekit.com

use.edgefonts.net

ocsp.verisign.com

adobetag.com

ocsp.globalsign.com/rootr1

adobe.demdex.net

ans.oobesas.adobe.com

After Effects

Dreamweaver

Illustrator

InDesign

Muse

Photoshop

Premiere Pro

Creative SDK

Tjenestetype: Core

Tjenester til udvidelse af funktionaliteten i Creative Cloud-tjenester

api.adobe.io

Tjenester til formidling af ekstramoduler

Tjenestetype: Core

Tjenester, der bruges af Adobe Exchange-webstedet og de ekstramoduler, der sælges der

adobeexchange.com/api

Audition

Dreamweaver

Edge Animate

Flash Professional

Illustrator

InCopy

InDesign

Lightroom Muse

Photoshop

Prelude

Premiere Pro

Tjenester til licensering af klientsoftware

Tjenestetype: Licensering

Licenseringstjenester til klientsoftware, der kræver licensaktivering

*.licenses.adobe.com

Alle

Tjenester, der bruges til registrering af Adobe ID'er til delegerede produkter

api-cna01.adobe-services.com

supportanyware.adobe.io

Alle

Kræves af Adobe Application Manager  www.adobe.com Alle
Webstedet, hvor it-personale kan administrere virksomhedens Adobe Enterprise ID'er og Creative Cloud-rettigheder lcs-cops.adobe.io Alle

Godkendelse- og valideringstjenester

Tjenestetype: Licensering

Adobes godkendelse- og valideringstjenester

*.adobelogin.com

ims-na1.adobelogin.com

ims-prod06.adobelogin.com

ims-prod07.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

na1e-acc.services.adobe.com

na1r.services.adobe.com

ams.adobe.com

oobe.adobe.com

federatedid-na1.services.adobe.com

adobelogin.prod.ims.adobejanus.com

services.prod.ims.adobejanus.com

www-prod.adobesunbreak.com

*.okta.com

*.oktacdn.com

*.oktapreview.com

*.adobess.com

Alle

Tjenester til implementering og udførelse

Tjenestetype: Implementering

Værter til Creative Cloud-implementerings- og udførelsestjenester samt Creative Cloud Packager

ccmdls.adobe.com

ccmdl.adobe.com

*.oobesaas.adobe.com

swupmf.adobe.com

swupdl.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

oobe.adobe.com

lm.licenses.adobe.com

exception.licenses.adobe.com

cs.licenses.adobe.com

pubcerts.licenses.adobe.com

*.productrouter.adobe.com

workflow.licenses.adobe.com

resources.licenses.adobe.com

s3.amazonaws.com

ffc-icons.oobesaas.adobe.com

cdn-ffc.oobesaas.adobe.com/*

acc.adobeoobe.com

armmf.adobe.com

ardownload.adobe.com (kun HTTP)

ardownload2.adobe.com (kun HTTPS)

Alle

Tjenester til team-projekter

Tjenestetype: Videosamarbejde

Tjeneste, der giver mulighed for, at teams og virksomhedskunder kan anvende den funktion til videoredigeringssamarbejde, der er indbygget i Creative Cloud-applikationer.

adobe.com

amazonaws.com

adobe.io

cc-api-sharedproductions-prerelease.adobe.io

cc-api-teamprojects.adobe.io

cc-api-teamprojects-ue1.adobe.io

cc-api-teamprojects-ew1.adobe.io

cc-api-teamprojects-an1.adobe.io

docs.aws.amazon.com/general/latest/gr/

rande.html#s3_region

After Effects

Premiere Pro

Prelude

Media Encoder

Browserbaserede tjenester

Nedenfor vises Adobes URL-adresser på øverste niveau til websteder, der giver adgang til Creative Cloud-tjenester, og som kan tilgås via en browser. Applikationerne i den højre kolonne i tabellen er de applikationer, som på tidspunktet for offentliggørelsen krævede adgang til disse websteder. Fordi Creative Cloud opdateres hele tiden, er det derfor muligt, at der også er andre applikationer der kræver adgang til disse websteder, selvom de ikke fremgår af listen.

Creative Cloud

Tjenestetype: Core- og hjælpetjeneste

Det primære Creative Cloud-websted.

Blokering af disse URL-adresser blokerer også adgang for lagring fra de fleste tjenester, der benytter sig af synkronisering, lagring og deling, administrationspanelet for brugere og teams og andre funktioner, der styres via Creative Cloud-webstedet. Adgang til tjenester med egne adgangspunkter, såsom Adobe Fonts, blokeres ikke. Hvis du vil blokere for adgang til synkronisering, lagring og deling men ikke til administration af brugerkonti, skal du sørge for, at administratorerne er undtaget fra blokeringen.

adobe.com

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

creative.adobe.com

spark.adobe.com

myportfolio.com

api.account.adobe.com

Alle

Stock-tjenester

Tjenestetype: Core

Adobe Stock giver adgang til og mulighed for administrere og købe royaltyfrie ressourcer direkte fra Creative Cloud-applikationer

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

fonts.adobe.com

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects

Illustrator

InDesign

Photoshop

Premiere Pro

Bridge

Behance

Tjenestetype: Core

Behance er en onlineplatform, hvor kreative fagfolk rundt om i verden kan fremvise deres værker samt se og følge med i andres kreative arbejde. Kreative fagfolk fra en lang række områder deler deres færdige værker og igangværende projekter.

Behance-indholdet vises også på mange andre websteder, herunder AdWeek og LinkedIn.

BEMÆRK: Noget af det indhold, der uploades og deles af Behance-brugere, er ikke er egnet til mindreårige og er muligvis ikke lovligt i visse lande. Du kan læse mere om Behances politik og retningslinjer vedrørende indholdet på behance.net.

prosite.com

Creative Cloud Desktop

Illustrator

InDesign

Photoshop

Adobe Story Plus

Tjenestetype: Core

Samarbejdsbaseret værktøj til scriptudvikling, der bruges til at designe tidsplaner, produktionsrapporter og samarbejdsfunktioner til online brug.

story.adobe.com

Premiere Pro

Prelude

PhoneGap Build

Tjenestetype: Core

Cloud-tjeneste bygget op omkring PhoneGap-platformen, der bruges til design af cloud-baserede mobilapps.

build.phonegap.com

Dreamweaver

Adobe Fonts

Tjenestetype: Core

Abonnementsbaseret skrifttypebibliotek til brug på websider.

fonts.adobe.com

typekit.com

use.typekit.net

use.typekit.com

p.typekit.net

data.typekit.net

state.typekit.net

polka.typekit.net

polka.typekit.com

api.typekit.com

dnzuu5synxxfk.cloudfront.net

Creative Cloud Desktop

After Effects

Dreamweaver

Illustrator

InDesign

Muse

Photoshop

Premiere Pro

Business Catalyst

Tjenestetype: Core

Business Catalyst Service er en værtsplatform, der gør det muligt at oprette websteder i sit vante redigeringsmiljø og uden at skulle skrive kode på serversiden.

businesscatalyst.com

Dreamweaver

Muse

Digital Publishing Suite

Tjenestetype: Core

Gør det muligt at oprette, udvikle og udbyde iPad-apps som brochurer, porteføljer, årbøger og årsrapporter. Med et Creative Cloud-medlemskab kan du designe et ubegrænset antal iPad-apps og indsende dem til Apple App Store.

digitalpublishing.acrobat.com

InDesign

Adobe Color

Tjenestetype: Core

Gør det muligt at generere, navngive, mærke og dele farvetemaer online. De kompatible produkter giver brugerne adgang til Adobe Color via indbyggede paneler i programmets grænseflade og gør det muligt at downloade de offentligt tilgængelige farvetemaer, herunder Adobe Swatch Exchange-filer (ASE), og importere og bruge dem i illustrationer.

color.adobe.com

Photoshop

Illustrator

InDesign

After Effects

Flash Pro

Acrobat.com

Tjenestetype: Core

Gør det muligt at oprette, samle og eksportere PDF-filer, oprette og distribuere formularer samt gemme og dele filer online.

acrobat.com

Acrobat

EchoSign

Tjenestetype: Core

Gør det muligt at forsyne software med digitale signaturer online. Det er også muligt at sende, underskrive, spore og arkivere dokumenter og kontrakter vha. sikre værktøjer.

echosign.adobe.com

Acrobat

Administratorkonsollen

Tjenestetype: Licensering

Webstedet, hvor it-personale kan administrere virksomhedens Adobe Enterprise ID'er og Creative Cloud-rettigheder

adminconsole.adobe.com

*.services.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

lcs-entitlement.adobe.io/v1/user

lcs-entitlement.adobe.io/v1/trial

lcs-cops.adobe.io

lcs-robs.adobe.io

lcs-entitlement.adobe.io

lcs-ulecs.adobe.io

Adobes licenswebsted

Tjenestetype: Licensering

Adobe Licenswebstedet (LWS) stiller kontooplysninger til rådighed for volumenlicens-kunder.

licensing.adobe.com

Adobes offentlige websted

Tjenestetype: Hjælpetjeneste

Adobes offentligt tilgængelige websted. Den anden URL-adresse er den server, hvor vi lagrer de billeder, der vises på Adobes offentlige websted.

adobe.com

wwwimages.adobe.com

Adobe Store

Tjenestetype: Hjælpetjeneste

Adobe Store er vores onlinebutik

store.adobe.com

store1.adobe.com

store2.adobe.com

store3.adobe.com

Photoshop-webstedet

Tjenestetype: Hjælpetjeneste

Websted til billedbehandlingstjenesterne i Photoshop

photoshop.com

Tredjepartswebsteder

Den næste tabel indeholder en delvis oversigt over tredjepartswebsteder, som en eller flere Creative Cloud-applikationer kan under visse omstændigheder oprette forbindelse til. Ingen af disse websteder betjenes eller kontrolleres af Adobe, og ingen af de produkter eller tjenester, der er tilgængelige via disse websteder, er på nogen måde en del af Adobe Creative Cloud. Links til disse websteder stilles til rådighed for at gøre det muligt at anvende kreativt indhold fra tredjeparter eller for at få flere oplysninger om tredjepartsværktøjer, der er kompatible med Creative Cloud. Under alle omstændigheder er formålet med disse links at hjælpe brugerne med at få mest muligt ud af Creative Cloud.

access.imageclub.com play.google.com www.flickr.com
chrome.google.com soundcloud.com www.freedb.org
developer.apple.com subversion.tigris.org www.ietf.org
framework.zend.com twitter.com www.microsoft.com
ftp.yourdomain.com www.amazon.com www.mp3licensing.com
itunes.apple.com www.apple.com www.python.org
jquerymobile.com www.color.org www.rulesforuse.org
maps.google.com www.eclipse.org www.shutterfly.com
msdn.microsoft.com www.facebook.com www.zoomify.com
www.evidon.com www.betrad.com *.uservoice.com

Lokale slutpunkter

Mange af de slutpunkter, der er angivet i ovenstående tabeller, bruger globalt definerede værtsnavne, der kan fortolkes anderledes i de forskellige lande. URL-adresserne acrobat.com og adobe.com fortolkes f.eks. til landespecifikke webadresser som www.acrobat.com og www.adobe.com. Hvis man vil oprette en effektiv blokering, skal firewallreglerne også blokere adgangen til de regionale slutpunkter og ikke kun de globale.

Adobe-tjenesterne er desuden fordelt over flere forskellige servere i forskellige lande. Afhængigt af belastningen kan tjenesterne blive flyttet til andre servere. Du kan bruge kommandoen NSLOOKUP til at slå IP-adressen på den lokale server op.

Slutbemærkninger

I et virksomhedsmiljø bruger du typisk Adobes administrationskonsol til at konfigurere de tjenester, som brugerne skal have adgang til. Visse core-tjenester kan dog ikke deaktiveres ved hjælp af administrationskonsollen. En firewall kan konfigureres til at blokere specifikke slutpunkter og dermed forhindre brugeradgang til de pågældende Creative Cloud-tjenester. Du kan læse mere i dokumentet "Controlling Access to Creative Cloud Services" (på engelsk), der kan hentes hos Adobe på adressen http://www.adobe.com/go/cce_securedeployment. Blokering af de tjenester og websteder, der er angivet i dokumentet, forhindrer ikke Creative Cloud Packager i at få adgang til programmerne på computeren.

Adobe opdaterer oplysningerne om slutpunkter løbende, så vores kunder kan konfigurere og administrere deres implementering af Creative Cloud for at få den løsning, der passer til virksomhedens ønsker og behov. Dette dokument opdateres løbende, og du er også altid velkommen til at kontakte Adobe Support, hvis du har yderligere spørgsmål.