En forklaring af de forskellige netværksslutpunkter for Creative Cloud.

Introduktion

Dette dokument indeholder lister over netværksslutpunkter for websteder og specifikke tjenester, der tilbydes som en del af Adobe Creative Cloud. Den server og de domæner, der er angivet i dette dokument, skal være tilgængelige på port 80 og 443, for at de relevante applikationer og tjenester fungerer korrekt.

Download netværksslutpunkter

Download tekstfil med CCE-netværksslutpunkter

Adobe opdaterer regelmæssigt de netværksslutpunkter, der er beskrevet i dette dokument. Du skal bruge det opdaterede sæt slutpunkter for at sikre uafbrudt adgang til de forskellige Adobe-apps og -tjenester, der leveres til slutbrugerne i din organisation.

Klik på knappen Download nedenfor for at downloade en tekstfil, der indeholder den opdaterede liste med netværksslutpunkter. Du kan bruge den til at give adgang til slutpunkterne efter behov. Da slutpunkterne opdateres regelmæssigt, kan du også bruge et hvilket som helst værktøj til sammenligning af tekstfiler til at sammenligne den seneste liste med slutpunkter med den liste, som du bruger i øjeblikket eller tidligere har downloadet.

Download netværksslutpunkter Download netværksslutpunkter

Creative Cloud-tjenester

Creative Cloud-tjenester gennemgået i dette dokument, kan opdeles i flere typer:

Type

Beskrivelse

Installation

Giver adgang til applikationer og opdateringer til installation. Eksempel: Creative Cloud-computerappen er afhængig af installationstjenester for at kunne levere opdateringer.

Licensering

Godkender brugere og giver dem tilladelse til at bruge Creative Cloud-apps og Creative Cloud-tjenester. Eksempel: Individuelle Creative Cloud-apps bruger licenstjenester til at bekræfte, at en bruger har korrekt licens til at bruge den installerede software.

Kernetjeneste

Giver direkte adgang til en Creative Cloud-funktion. Eksempel: Skrifttypesynkronisering leveres af en kernetjeneste. Kernetjenester er afhængige af licenstjenester.

Hjælpetjenester

Giver adgang til valgfri oplysninger eller vejledning. Eksempel: Dokumentationen i Hjælp til Adobe leveres af hjælpetjenester. Hjælpetjenester er ikke afhængige af andre tjenester.

Bemærk:

Hvis du vedligeholder dit eget certifikatlager, skal du sørge for, at det er opdateret med de nyeste Amazon Root CA'er, der kan hentes her.

Du kan finde flere oplysninger i denne artikel.

Alle Adobe-tjenester

Giv følgende slutpunkter mulighed for at give adgang til alle Adobe-tjenester:

URL

Beskrivelse

*.adobesc.com

*.licenses.adobe.com

*.adobelogin.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

*.adobedtm.com

*.demdex.net

*.demandbase.com

*.adobeoobe.com

*.macromedia.com

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

*.edgefonts.net

*.adobejanus.com

*.adobeccstatic.com

*.adobess.com

Se ikke-browserbaserede tjenester

*.photoshop.com

*.adobeexchange.com

Se Browserbaserede tjenester

*.adobecce.com

Kræves til Creative Cloud for enterprise-tjenester

*.businesscatalyst.com

*.worldsecuresystems.com

Kræves til Business Catalyst/Adobe Muse

*.digicert.com

Kræves til installation af HTTPS-certifikater

*.adobe.com

*.adobe.io

*.adobecc.com

fonts.adobe.com

*.typekit.net

*.typekit.com

*.omtrdc.net

*.adobetag.com

Der kræves Adobe-webadresser for at få adgang til tjenester som hjælpesider, skrifttyper, Admin Console osv.

*.acrobat.com

*.adobesign.com

*.adobesigncdn.com

*.echosign.com

*.echocdn.com

*.bam.nr-data.net

*.cookielaw.org

*.newrelic.com

*.onetrust.com

Kræves af Adobe Acrobat-tjenester

*.adbecrsl.com

Kræves af Adobe Lightroom-tjenester

*.creativecloud.com

Kræves til visning af Edge Web Fonts

adobe.ly

Kræves til Adobe Creative Cloud for enterprise – der deles billeder i dette URL-mønster.

*.adobeku.com

Websted for Adobe Color

*.symantec.com

*.thawte.com

*.geotrust.com

*.omniroot.com

*.verisign.com

*.globalsign.com

*.godaddy.com

*.ctldl.windowsupdate.com

*.symcb.com

*.symcd.com

Kræves til at slå SSL-certifikater og DNS-oplysninger op. Det kræver en sikker forbindelse at logge på Creative Cloud, men for at bekræfte SSL-certifikater skal den computer, der bruges til at logge på, kommunikere med disse servere.

*.omniture.com

Kræves af Adobe Analytics

cc-api-cp.adobe.io

s3*.amazonaws.com

indd.adobe.com

Kræves til InDesign Publish Online

api.account.adobe.com Kræves til accounts.adobe.com

ccext.adobe.io/**

ccext-public.adobe.io/**

ccext-cdn.adobecces.com/**

cc-ext-prod-pkgs.s3.amazonaws.com/Extensions/**

Kræves til understøttelse af Adobe XD-tilføjelsesprogrammer

Ikke-browserbaserede tjenester

Nedenfor ses slutpunkterne for hostede Adobe-tjenester, der er beregnet til at blive tilgået fra ikke-browserbaserede klienter såsom Creative Cloud-apps. De nævnte kernetjenester er en del af Creative Cloud-løsningen. De nævnte licens- og installationstjenester er ikke specifikke for Creative Cloud, men bruges af Adobe-apps og hostede Adobe-tjenester. De apps, der er nævnt i kolonnen til højre i nedenstående tabel, gav adgang til disse websteder på tidspunktet for offentliggørelse.

Creative Cloud opdateres med jævne mellemrum. Derfor er det muligt, at andre apps, der ikke er nævnt, også får adgang til disse websteder. Det er også muligt, at der er andre tjenester, der tilgås af Creative Cloud-apps, og som ikke er nævnt i denne tabel.

Synkroniser/gem/del/marked

Tjenestetype: Kernetjeneste

Tjenester, der leverer funktionalitet i forbindelse med synkronisering, lagring og deling af filer i Creative Cloud-lagring, samt indstillinger for disse funktioner

scproxy-prod.adobecc.com

*.adobesc.com

cc-collab.adobe.io

cc-api-cp.adobe.io

comments.adobe.io

sharedcloud-production*.s3.amazonaws.com

acpprodva7apollo.blob.core.windows.net/acp-prod-va7-data*

After Effects

Dreamweaver

Illustrator

InDesign

Muse

Photoshop

Premiere Pro

Adobe XD

Bibliotekstjenester

Tjenestetype: Kernetjeneste

Tjenester, der leverer specifik funktionalitet til Creative Cloud-biblioteker

cc-api-storage.adobe.io

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

helpx.adobe.com

fonts.adobe.com

use.typekit.net

adobeexchange.com

*.adobesc.com

scproxy-prod.adobecc.com

cc-collab.adobe.io

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

polka.typekit.com

wwwimages2.adobe.com

sstats.adobe.com

assets.adobedtm.com

cdn.tt.omtrdc.net

api.demandbase.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

dpm.demdex.net

cc-api-image.adobe.io/createagc

cc-api-image-x.adobe.io/agctosvg

Bemærk: Bibliotekstjenester er afhængige af Adobe Stock-tjenester.

After Effects

Illustrator

InDesign

Photoshop

Premiere Pro

Adobe XD

Stock-tjenester

Tjenestetype: Kernetjeneste

Adobe Stock giver dig mulighed for at få adgang til, administrere og købe afgiftsfrie aktiver uden problemer i dine Creative Cloud-apps.

stock.adobe.com

*.astockcdn.net

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

a5.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

as2.ftcdn.net

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

*.ftcdn.net

bat.bing.com

c.betrad.com

c.evidon.com

googleads.g.doubleclick.net

js-agent.newrelic.com

snap.licdn.com

www.everestjs.net

www.facebook.com

www.googleadservices.com

www.googletagmanager.com

wwwimages2.adobe.com

match.prod.bidr.io

scripts.demandbase.com

cdn.inpwrd.net

ct.pinterest.com

d9.flashtalking.com

pixel.quantserve.com

9212252.fls.doubleclick.net

After Effects

Illustrator

InDesign

Photoshop

Premiere Pro

Skrifttypetjenester

Tjenestetype: Kernetjeneste

Tjenester til online-skrifttyper

fonts.adobe.com

api.typekit.com

use.edgefonts.net

ocsp.verisign.com

adobetag.com

ocsp.globalsign.com/rootr1

adobe.demdex.net

ans.oobesas.adobe.com

After Effects

Dreamweaver

Illustrator

InDesign

Muse

Photoshop

Premiere Pro

Creative SDK

Tjenestetype: Kernetjeneste

Tjenester, der bruges til at udvide Creative Cloud-tjenester

api.adobe.io

Forhandlertjeneste for tilføjelsesprogrammer

Tjenestetype: Kernetjeneste

Tjenester, der bruges af Adobe Exchange-webstedet, og tilføjelsesprogrammer, der sælges via dette websted

adobeexchange.com/api

Audition

Dreamweaver

Flash Professional

Illustrator

InCopy

InDesign

Lightroom Muse

Photoshop

Prelude

Premiere Pro

Licenstjenester til computerapp

Tjenestetype: Licensering

Licenstjenester til computerapps, der bruger aktiveringstjenester

*.licenses.adobe.com

Alle

Tjenester, der bruges til registrering af Adobe ID'er, som er delegerede produkter

api-cna01.adobe-services.com

supportanyware.adobe.io

Alle

Kræves af Adobe Application Manager  www.adobe.com Alle
Webstedet, som it-medarbejdere kan bruge til at administrere Adobe Enterprise ID'er og Creative Cloud for enterprise-rettigheder lcs-cops.adobe.io Alle
Kræves af Adobe Genuine Integrity Service

genuine.adobe.com

prod.adobegenuine.com

gocart-web-prod-*.elb.amazonaws.com

na1e.services.adobe.com

Alle

Godkendelses- og autorisationstjenester

Tjenestetype: Licensering

Godkendelses- og -autorisationstjenester hostet af Adobe

*.adobelogin.com

ims-na1.adobelogin.com

ims-prod06.adobelogin.com

ims-prod07.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

na1e-acc.services.adobe.com

na1r.services.adobe.com

ams.adobe.com

oobe.adobe.com

federatedid-na1.services.adobe.com

awcm177.awmdm.com

adobelogin.prod.ims.adobejanus.com

services.prod.ims.adobejanus.com

www-prod.adobesunbreak.com

*.okta.com

*.oktacdn.com

*.oktapreview.com

*.adobess.com

auth.services.adobe.com

Alle

Installations- og opfyldelsestjenester

Tjenestetype: Installation

Værter for Creative Cloud-installations- og -opfyldelsestjenesterne samt Creative Cloud Packager

ccmdls.adobe.com

ccmdl.adobe.com

*.oobesaas.adobe.com

mir-s3-cdn-cf.behance.net

swupmf.adobe.com

swupdl.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

oobe.adobe.com

lm.licenses.adobe.com

exception.licenses.adobe.com

cs.licenses.adobe.com

pubcerts.licenses.adobe.com

*.productrouter.adobe.com

workflow.licenses.adobe.com

resources.licenses.adobe.com

s3.amazonaws.com

ffc-icons.oobesaas.adobe.com

cdn-ffc.oobesaas.adobe.com/*

acc.adobeoobe.com

armmf.adobe.com

ardownload.adobe.com (kun HTTP)

ardownload2.adobe.com (kun HTTPS)

agsupdate.adobe.com

Alle

Team Projects-tjeneste

Tjenestetype: Videosamarbejde

Tjeneste, der leverer samarbejdsbaseret videoredigering integreret med Creative Cloud-apps til teams og virksomhedskunder.

adobe.com

amazonaws.com

adobe.io

cc-api-sharedproductions-prerelease.adobe.io

cc-api-teamprojects.adobe.io

cc-api-teamprojects-ue1.adobe.io

cc-api-teamprojects-ew1.adobe.io

cc-api-teamprojects-an1.adobe.io

docs.aws.amazon.com/general/latest/gr/

rande.html#s3_region

After Effects

Premiere Pro

Prelude

Adobe Media Encoder

Browserbaserede tjenester

Nedenfor er de øverste URL'er til Adobe-websteder, som giver adgang til Creative Cloud-tjenester og er tilgængelige via en browser. De apps, der er nævnt i kolonnen til højre, er dem, der gav adgang til disse websteder på tidspunktet for offentliggørelse. På grund af Creative Cloud-opdateringer er det igen muligt, at andre apps, der ikke er nævnt, også får adgang til disse websteder.

Creative Cloud

Tjenestetype: Kernetjeneste, hjælpetjeneste

Primært websted for Creative Cloud.

Hvis disse URL'er blokeres, bliver adgangen til lageret blokeret fra de fleste eller alle synkroniserings-/lagrings-/delingstjenester, administrationskontrolpanel for brugere og teams samt andre funktioner, der tilgås via Creative Cloud-webstedet. Det blokerer ikke adgang til tjenester som Adobe Fonts, som har deres egne adgangspunkter. Hvis du vil blokere adgangen til synkronisering/lagring/deling uden at blokere adgangen til administration af brugerkonti, skal du sørge for, at administratorer undtages fra blokeringen.

adobe.com

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

creative.adobe.com

spark.adobe.com

myportfolio.com

api.account.adobe.com

Alle

Adobe Stock-tjenester

Tjenestetype: Kernetjeneste

Adobe Stock giver dig mulighed for at få adgang til, administrere og købe afgiftsfrie aktiver uden problemer i dine Creative Cloud-apps

stock.adobe.com

*.astockcdn.net

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

as2.ftcdn.net

fonts.adobe.com

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

*.ftcdn.net

bat.bing.com

c.betrad.com

c.evidon.com

googleads.g.doubleclick.net

js-agent.newrelic.com

snap.licdn.com

www.everestjs.net

www.facebook.com

www.googleadservices.com

www.googletagmanager.com

wwwimages2.adobe.com

match.prod.bidr.io

scripts.demandbase.com

cdn.inpwrd.net

ct.pinterest.com

d9.flashtalking.com

pixel.quantserve.com

9212252.fls.doubleclick.net

After Effects

Illustrator

InDesign

Photoshop

Premiere Pro

Adobe Bridge

Behance

Tjenestetype: Kernetjeneste

Behance er en onlineplatform, der giver kreative fagfolk over hele verden mulighed for at fremvise deres kreative arbejde og finde og følge andres kreative arbejde. Kreative fagfolk fra en lang række forskellige områder og discipliner deler deres igangværende arbejde og færdige porteføljer.

Behance håndterer også porteføljevisning for mange andre websteder rundt omkring på internettet, herunder AdWeek og LinkedIn.

BEMÆRK: Behance-brugere kan uploade og dele brugergenereret indhold, der ikke er egnet til personer under 18 år, og som muligvis ikke er lovligt i alle lande. Du kan få mere at vide om Behances indholdspolitikker og -praksisser på Behance.net.

prosite.com

Creative Cloud-computerapp

Illustrator

InDesign

Photoshop

Adobe Story Plus

Tjenestetype: Kernetjeneste

Samarbejdsbaseret scriptudviklingsværktøj, der bruges til at generere tidsplaner og produktionsrapporter og muliggøre onlinesamarbejde.

story.adobe.com

Premiere Pro

Prelude

PhoneGap Build

Tjenestetype: Kernetjeneste

Cloud-baseret tjeneste, der er bygget oven på PhoneGap-strukturen, hvilket gør det nemt at udvikle mobilapps i skyen.

build.phonegap.com

Dreamweaver

Adobe Fonts

Tjenestetype: Kernetjeneste

Abonnementsbaseret bibliotek med hostede skrifttyper til brug på websteder.

fonts.adobe.com

typekit.com

use.typekit.net

use.typekit.com

p.typekit.net

data.typekit.net

state.typekit.net

polka.typekit.net

polka.typekit.com

api.typekit.com

dnzuu5synxxfk.cloudfront.net

Creative Cloud-computerapp

After Effects

Dreamweaver

Illustrator

InDesign

Muse

Photoshop

Premiere Pro

Business Catalyst

Tjenestetype: Kernetjeneste

Business Catalyst-tjenesten er en samlet hostingplatform, der giver dig mulighed for at arbejde i dit foretrukne redigeringsmiljø med henblik på at oprette websteder uden kodning på serversiden.

businesscatalyst.com

Dreamweaver

Muse

Adobe Digital Publishing Suite

Tjenestetype: Kernetjeneste

Giver mulighed for oprettelse, udvikling og levering af iPad-apps såsom brochurer, porteføljer, årbøger og årsrapporter. Med et Creative Cloud-medlemskab kan du oprette et ubegrænset antal iPad-apps og indsende dem til Apple App Store.

digitalpublishing.acrobat.com

InDesign

Adobe Color

Tjenestetype: Kernetjeneste

Giver brugere mulighed for at generere, navngive, tagge og dele farvetemaer online. De integrerende produkter giver brugerne adgang til Adobe Color via indbyggede paneler, der er tilgængelige på skrivebordet, og downloader alle offentligt tilgængelige farvetemaer som Adobe Swatch Exchange-filer (ASE) til import og brug af temaet i illustrationer.

color.adobe.com

Photoshop

Illustrator

InDesign

After Effects

Flash Pro

Acrobat.com

Tjenestetype: Kernetjeneste

Giver dig mulighed for at oprette, kombinere og eksportere Adobe PDF-filer, oprette og distribuere formularer samt gemme og dele filer online.

acrobat.com

Acrobat

EchoSign

Tjenestetype: Kernetjeneste

Giver dig mulighed for at signere software elektronisk online. Du kan sende, e-signere, spore og arkivere dokumenter og kontrakter på sikker vis.

echosign.adobe.com

Acrobat

Admin Console

Tjenestetype: Licensering

Webstedet, som it-medarbejdere kan bruge til at administrere Adobe Enterprise ID'er og Creative Cloud for enterprise-rettigheder

adminconsole.adobe.com

*.services.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

lcs-entitlement.adobe.io/v1/user

lcs-entitlement.adobe.io/v1/trial

lcs-cops.adobe.io

lcs-robs.adobe.io

lcs-entitlement.adobe.io

lcs-ulecs.adobe.io

Adobes licenswebsted

Tjenestetype: Licensering

Adobes licenswebsted (LWS) stiller kontooplysninger til rådighed for kunder med volumenlicens.

licensing.adobe.com

Adobes offentlige websted

Tjenestetype: Hjælpetjeneste

Dette er Adobes offentlige websted. Den anden URL er et billedlagringswebsted, der henvises til fra Adobes offentlige websted.

adobe.com

wwwimages.adobe.com

Adobe Store

Tjenestetype: Hjælpetjeneste

Det onlinebaserede Adobe Store

store.adobe.com

store1.adobe.com

store2.adobe.com

store3.adobe.com

Photoshop-websted

Tjenestetype: Hjælpetjeneste

Websted for Photoshop-billedbehandlingstjenester

photoshop.com

Tredjepartswebsteder

Den næste tabel er en ufuldstændig liste over tredjepartswebsteder, som en eller flere Creative Cloud-apps kan få adgang til. Ingen af disse websteder drives eller kontrolleres af Adobe. Ingen af de produkter eller tjenester, der er tilgængelige via disse websteder, er på nogen måde en del af Adobe Creative Cloud-løsningen. Links til disse websteder leveres for at lette brugen af kreativt indhold med en tredjepart eller for at få flere oplysninger om tredjepartsværktøjer, der er kompatible med Creative Cloud. I begge tilfælde inkluderes de som ekstra valgmuligheder for at forbedre en brugers oplevelse med Creative Cloud.

access.imageclub.com play.google.com www.flickr.com
chrome.google.com soundcloud.com www.freedb.org
developer.apple.com subversion.tigris.org www.ietf.org
framework.zend.com twitter.com www.microsoft.com
ftp.yourdomain.com www.amazon.com www.mp3licensing.com
itunes.apple.com www.apple.com www.python.org
jquerymobile.com www.color.org www.rulesforuse.org
maps.google.com www.eclipse.org www.shutterfly.com
msdn.microsoft.com www.facebook.com www.zoomify.com
www.evidon.com www.betrad.com *.uservoice.com

Regionale slutpunkter

Mange af de ovennævnte slutpunkter bruger geografisk specifikke aliasser eller IP-adresser. Sørg for, at din firewall understøtter aliasser.

Derudover hostes Adobe-tjenester redundant på tværs af flere servere i forskellige regioner. Disse værter kan blive ændret af forskellige årsager, f.eks. systemets belastning. Vi fraråder brug af IP-adresser til at tillade eller blokere adgang. IP-adresserne vil sandsynligvis være forkerte hurtigt efter implementeringen – potentielt inden for få timer. Derudover vil IP-adresseoplysningerne variere afhængigt af geografisk placering, og alle anvendte poster vil være forkerte fra en anden placering.

Konklusioner

I et virksomhedsmiljø bruger du typisk Adobe Admin Console til at konfigurere tjenester, som du ønsker, at brugerne skal have adgang til. Der er dog nogle kernetjenester, der ikke kan deaktiveres ved hjælp af Admin Console. En firewall kan konfigureres til at blokere nogle af disse slutpunkter for at forhindre brugerne i at få adgang til Creative Cloud-tjenester. Du kan finde flere oplysninger i hvidbogen: Controlling Access to Creative Cloud Services, som kan downloades via Adobe.com-webstedet på http://www.adobe.com/go/cce_securedeployment_dk. Hvis de tjenester og websteder, der er nævnt i dette dokument, blokeres, vil adgangen til computerapps via Creative Cloud Packager ikke blive blokeret.

Adobe fortsætter med at levere nyttige oplysninger om slutpunkter til vores kunder. Det giver kunderne mulighed for at konfigurere og administrere Creative Cloud-installationer, så de passer til deres interne standarder. Dette dokument udvikler sig over tid, og det anbefales, at du kontakter Adobe Kundepleje, hvis du har flere spørgsmål.

Deltag i samtalen

ask-the-community

Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger om emnerne, begreberne eller procedurerne, der er beskrevet i denne artikel, kan du deltage i diskussionen.

Deltag nu