Pantone-farvebøger | Illustrator

Find svar på ofte stillede spørgsmål om Pantone-farvebøger.

Farvesystemproducenter såsom Pantone skaber standardiserede farver til videregivelse af farveoplysninger på tværs af apps som f.eks. Adobe Photoshop, Illustrator og InDesign, primært til printdesign. I begyndelsen af 2022 ændrede Pantone sin licenseringsmodel med Adobe, hvilket resulterede i ændringer i forbindelse med, hvordan kunder får adgang til Pantone-farvebøger.

Standardiserede forudindlæste farvebiblioteker, også kendt som Pantone-farvebøger, er begyndt at blive udfaset af Illustrator, InDesign og Photoshop i softwareopdateringer, der er udgivet efter 16. august 2022.

Efter november 2022-udgivelsen vil de eneste resterende Pantone-farvebøger være:

• Pantone + CMYK Coated
  • Pantone + CMYK Uncoated
  • Pantone + Metallic Coated

Kunder, der benytter Pantone-farver i deres kreative arbejdsforløb, skal bruge en Pantone-licens via Pantone Connect-plug-in'et, der er tilgængelig på Adobe Exchange.

Ofte stillede spørgsmål

Pantones licensering med Adobe er blevet justeret. På grund af denne ændring vil kunder skulle købe Pantone Connect-licenser for at få adgang til Pantone-farver i Adobe Creative Cloud-produkter.

Kunder, der benytter Pantone-farver i deres kreative arbejdsforløb, skal købe en Pantone Connect-licens og få adgang til Pantone-farver via Pantone Connect-plug-in'et på Adobe Exchange. Du kan finde yderligere oplysninger om Pantone Connect her.

Ændringerne af adgangen til Pantone-farvebøger i Adobe Creative Cloud-apps gælder ikke for andre tredjepartsfarvebøger, der er tilgængelige i Adobe Creative Cloud-apps. De andre farvebøger (ANPA, DIC, FOCOLTONE, HKS, TOYO, TRUMATCH) vil fortsat være tilgængelige i Adobe Creative Cloud-apps uden plug-ins eller tredjepartslicenser.

Alle app-versioner før august 2022 vil fortsat have alle tidligere Pantone-farvebøger forudindlæst og tilgængelige. Illustrator-, InDesign- og Photoshop-apps vil dog blive påvirket forskelligt.

Hvad er næste skridt?

Nu hvor du har lært om Pantone-farvebøger, kan du læse videre for at forstå, hvordan de påvirker Illustrator, når de er udfaset.

Brug af Pantone-farvebøger i Illustrator

Følgende scenarier gælder, når du bruger Pantone-farvebøger i Illustrator:

• Illustrator-filer med farveprøver fra Pantone-farvebøger vil fungere som før, når de åbnes eller placeres i Illustrator (inklusive tidligere eller fremtidige softwareudgivelser).
  • Illustrator-filer med sammenkædede Photoshop-filer, der bruger staffagefarvekanaler, gengives i grå/sort i Illustrator, når farver fra farvebøgerne ikke længere er tilgængelige.