Versioner: Illustrator CS2 til CS5

Hvad er omfattet?

Adobe Illustrator er optimeret til PostScript-udskrivning. Mange af Illustrators avancerede funktioner kan nemlig kun beskrives ved at anvende PostScript-PDL (PostScript page description language). Ikke-PostScript-printere (f.eks. Hewlett-Packard LaserJets, Canon BubbleJets og Epson Stylus) anvender beskrivelsessprog der ikke er fulde programmeringssprog (f.eks. PCL eller QuickDraw), og som ikke er i stand til at beskrive alle objekter og attributter i Illustrator-illustrationer. De fleste ikke-PostScript-printere er afhængige af display-informationer, ressourcer fra værtscomputeren samt proprietære drivere for at kunne videresende udskrivningsinformationer til printeren.

Når du udskriver fra Illustrator til en ikke-PostScript printer, er det muligt at objekter ikke udskrives eller udskrives med fejl. Funktionen kan muligvis variere med hensyn til forskellige printere samt med forskellige versioner af printerens software. Problemer ved udskrivning med ikke-PostScript-printere kan opstå på mange forskellige måder, deriblandt (men ikke begrænset til) følgende:

• Tekst eller andre objekter fra siden mangler delvist eller fuldstændigt.
  • Der opstår en systemfejl eller en fastfrysning.

De nedenstående fejlfindingstrin kan imidlertid hjælpe dig med at udskrive dine Illustrator-dokumenter til ikke-PostScript-printere. I enkelte tilfælde som med forældede printere, hvor driverne ikke længere bliver opdateret, er det muligt at fejlfindingstrinnene ikke løser problemet, og du bliver nødt til at anvende en rettelse. Der findes adskillige rettelser i slutningen af dette dokument.

Fejlfindingstrin

Fremgangsmåderne i denne sektion hjælper dig med at isolere de mest almindelige årsager til problemer der forekommer i Illustrator i forbindelse med udskrivning. Inden du tager fat på fejlfindingstrinene bør du sikre dig, at det ikke er en beskadiget Illustrator-fil der forårsager problemet ved at åbne en ny fil og forsøge at genskabe problemet. Hvis problemet ikke forekommer i en ny fil, er det sandsynligt, at du har en beskadiget Illustrator-fil. Se oplysninger om fejlfinding af beskadigede Illustrator-filer i dokumentet320318, "Fejlfinding af beskadigede filer (Illustrator CS2 og nyere)".

Genstart altid din computer efter en systemfejl for at genindlæse computerens hukommelse. Hvis du fortsætter arbejdet uden at genstarte, kan det forværre problemet.

1. Opdater eller geninstaller printerdriveren.

Kontakt printerens producent for at få den nyeste version af din printers printerdriver. Hvis du bruger den nyeste version af printerdriveren, og problemet fortsætter, skal du fjerne driveren og geninstallere den fra de oprindelige installationsdiske eller cd-rom.

2. Rediger udskrivningsindstillingen af Bitmap i Illustrator.

Hvis du bruger Illustrator til Windows skal du ændre indstillingen Udskriv som Bitmap i dialogboksen Udskrivningsdialog. Det vil sige, at hvis den er valgt, skal den fravælges, og hvis den ikke er valgt, skal den vælges.

Du kan ændre Bitmap-udskrivningsindstillingen ved at vælge Fil > Udskriv > Avanceret og vælge eller fravælge Udskriv som Bitmap.

Bemærk: Hvis du deaktiverer Udskriv som bitmap i dialogboksen Udskriv, vil Illustrator bruge GDI-oplysninger (Graphic Display Interface) samt printerdriveren til at oprette vektor-baserede udskrivningsdata, som udskrives hurtigere, men som i nogle enheder kan føre til udskrivning af svingende kvalitet.

3. Brug forbedret PCL.

Hvis du bruger Windows og din printer understøtter en forbedret PCL-printerdriver, skal du installere den forbedrede driver. Se vejledning i installering af en forbedret driver til din specifikke printer i printerens dokumentation eller kontakt producenten.

4. Skift til en standard Windows-skærmkortdriver.

Skift til en standard Windows-skærmkortdriver ved at starte Windows i VGA-tilstand:

• I Windows Vista og Windows 7: Vælg Aktiver video med lav opløsning (640 x 480) på listen med startindstillinger, og tryk på Enter. Hvis menuen ikke vises, eller vises i for kort tid, skal du vælge Start > Kontrolpanel og klikke på System og Vedligeholdelse og derefter klikke på System og vælge Avancerede systemindstillinger. Vælg fanen Avanceret og vælg derefter Indstillinger i området Start og Genoprettelse og øg værdien for indstillingen Vis en liste over operativsystemer i.
  • I Windows XP: Genstart Windows, tryk på tasten F8 når du promptes, og vælg Aktivér VGA-tilstand fra menuen. Hvis denne menu ikke vises eller vises i for kort tid, skal du vælge Start > Kontrolpanel, dobbeltklikke på System og derefter klikke på fanen Avanceret. Vælg Indstillinger i området Start og Genoprettelse og øg værdien for indstillingen Vis en liste over operativsystemer i.
  • I Windows 2000: Genstart Windows, tryk på tasten F8, når du promptes og vælg VGA-tilstand fra menuen. Hvis denne menu ikke vises eller vises i for kort tid, skal du vælge Start > Indstillinger > Kontrolpanel, dobbeltklikke på System og klikke på fanen Avanceret. Vælg Start og Genoprettelse og øg værdien for indstillingen Vis liste over styresystemer i sekunder.

Hvis du kan udskrive korrekt fra Illustrator ved at bruge SuperVGA- eller VGA-driveren er driveren til dit skærmkort muligvis beskadiget, forældet eller ikke kompatibelt med din printerdriver eller Illustrator. Kontakte skærmkortets producent for at få en opdateret driver til dit skærmkort.

5. Skift tekstformatet.

Hvis teksten udskrives med fejl eller slet ikke udskrives, skal du gemme en kopi af Illustrator-filen, og derefter gøre et af de følgende:

• Anvend en hvid nulpunkts-skråstreg til typen.
  • Konvertér teksten til konturer. Anvend en hvid nulpunkts-skråstreg til lille tekst (dvs. 24 punkter eller mindre) for at forhindre skråstregen i at forvanske tegn, der er konverteret til konturer.
  • Læg raster i teksten i Illustrator, ved at vælge teksten med markeringsværktøjet og vælge Objekt > Rasteriser.

6. Tilføj et skjult farvet objekt.

Hvis farveteksten udskrives i sort, og er det eneste farveelement på siden, skal du oprette et skjult objekt i den samme farve som teksten:

1. Vælg Rektangelværktøjet, tegn derefter et rektangel og udfyld det med den samme farve, som du har valgt til teksten.
  2. Tegn et rektangel, der er stort nok til at dække det rektangel, du oprettede i trin 1, fuldstændigt. Udfyld det nye rektangel med hvidt og placér det, så det dækker det oprindelige rektangel.

7. Skift indstillingen Printlag til Alle lag.

Vælg Fil > Udskriv, klik på Generelt og vælg Alle lag fra menuen Printlag.

8. Indstil en PostScript-printer som standardprinteren. (Kun Windows)

Indstil en PostScript-printer som standardprinteren i Windows. Du kan indstille en standardprinter ved at vælge Start > Indstillinger > Printere (Windows XP, Windows 2000) eller Start > Kontrolpanel > Hardware og Lyd > Printere (Windows Vista). Højreklik på den ønskede printer, og vælg Indstil som standard.

Bemærk: Hvis du ikke har en PostScript-printer, kan du installere og indstille en hvilken som helst PostScript-printerdriver som din standardprinter:

1. Vælg Start > Indstillinger > Printere (Windows XP, Windows 2000) eller Start > Kontrolpanel > Hardware og Lyd > Printere (Windows Vista) og vælg derefter Tilføj printer.
  2. Følg vejledningen på skærmen, og vær opmærksom på at du tilføjer en PostScrip- printer (fx. Apple LaserWriter Pro) og ikke en ikke-PostScript-printer (fx. HP Deskjet). Se, hvordan du bruger guiden Tilføj printer i Windows-dokumentationen.

Udskrivning til en printer, der ikke er standardprinteren fra Illustrator i Windows:

1. Vælg Fil > Udskriv.
  2. Vælg din printer fra printermenuen.
  3. Klik på Udført for at lukke dialogboksen Udskriv og beholde printeren, eller klik på Udskriv for at udskrive.

9. Udskriv til en lokal printer.

Hvis du er sluttet til en printer over et netværk, skal du slutte printeren direkte til computeren. Hvis filen udskrives korrekt, kan årsagen muligvis være problemer i forbindelse med netværket. Kontakt din netværksadministrator for at få hjælp.

Rettelser

Hvis du stadig ikke kan udskrive til din ikke-PostScript-printer efter at have udført fejlfindingstrinnene, kan de efterfølgende rettelser muligvis hjælpe dig med at udskrive til din ikke-PostScript-printer.

10. Gem filen som en PDF-fil (Portable Document Format).

Gem Illustrator-filen som en PDF-fil ved at vælge Acrobat PDF fra pop op-menuen i dialogboksen Gem som. Derefter skal du åbne og udskrive PDF-filen fra Adobe Reader.

11. Udskriv fra et andet program.

Udskriv Illustrator-filen fra et andet program (f.eks. Adobe Photoshop, eller Adobe Indesign).

Bemærk: Andre programmer kan også have problemer med at udskrive til en printer, der ikke er PostScript-kompatibel. Det kan eventuelt være nødvendigt, at du gemmer eller eksporterer Illustrator-filen i et andet format (fx. TIFF eller EPS), eller prøver forskellige programmer, indtil illustrationen udskrives som forventet.

12. Udskriv til en anden printer.

Udskriv til en PostScript-printer eller en anden ikke-PostScript printer.

Bemærk: Nogle producenter af printere, der ikke er PostScript-kompatible (f.eks. Hewlett-Packard og Epson), tilbyder PostScript-hardware eller -software til deres printere. Kontakt producenten for at bestemme tilgængeligheden af PostScript-hardware eller -software til din printer.