Læser du denne artikel på en iPad? Installation af Tutorial Player til Photoshop.

Har du ikke brugt Photoshop før? Går du i stå, når du bruger selvstudier? Har du problemer med at få plads til det hele på din skærm? Hvis det er tilfældet, er Adobe Tutorial Player til Photoshop noget for dig. Tutorial Player til Photoshop er en interaktiv iPad-app, der følger dine fremskridt, når du gennemfører trinnene i selvstudier i Photoshop. Den er en hjælp, når du går i stå, og kan endda bruges til at styre Photoshop fra din iPad.

Konfiguration af Tutorial Player og Photoshop, så de kan kommunikere med hinanden

Konfiguration af fjernforbindelse for Photoshop og Tutorial Player

1. Åbn Photoshop CC.

2. Vælg Rediger > Fjernforbindelser på menulinjen. Denne dialogboks blev ændret en smule i den seneste Photoshop CC-opdatering, så det er muligt, at det, du ser på skærmen, ikke svarer nøjagtigt til billedet.

3. Vælg funktionen til at aktivere fjernforbindelser.

4. Angiv et servernavn (f.eks. MyPSServer) og en adgangskode.

Bemærk:

Skriv IPV4-adressen ned, hvis den vises. Du kan få brug for den senere, alt afhængigt af dine indstillinger for det trådløse netværk.

5. Klik på OK.

6. Genstart Photoshop.

Bemærk:

Hvis Photoshop skal styres fra din iPad-enhed, skal du sikre, at begge enheder har forbindelse til det samme trådløse netværk.

Installation af Tutorial Player-appen til iPad

1. Installer Adobe Tutorial Player fra App Store.
  2. Start Tutorial Player.
  3. Tryk på PS-ikonet i det øverste højre hjørne.
Tutorial Player – tryk på PS-ikonet
  1. Hvis din Photoshop-server vises, skal du vælge den og indtaste din adgangskode. Spring videre til trin 7.
Forbindelsesvinduet i Tutorial Player
  1. Hvis din Photoshop-server ikke vises, skal du trykke på funktionen til at oprette en ny forbindelse.
  2. Angiv servernavnet eller IP-adressen (fra dialogboksen Fjernforbindelser).
Tutorial Player – Log på serveren
  1. Angiv adgangskoden.
  2. Tryk på funktionen til at etablere forbindelse.

Interaktiv undervisning i Photoshop fra Tutorial Player

Når Tutorial Player har oprettet forbindelse til Photoshop, skal du vælge et selvstudie. Når selvstudiet startes, kan du gennemgå trinnene selv (Tutorial Player scroller automatisk fremad, i takt med at du gennemfører hvert trin). Eller også kan du trykke på knappen til at få vist trinnet for at se selvstudiet blive afspillet i Photoshop.

Tutorial Player – tryk på knappen til at få vist trinnet

Ofte stillede spørgsmål

• Kan jeg få Tutorial Player til min iPhone?
    Nej. Tutorial Player fås kun til iPad.
  • Fås Tutorial Player til Android-enheder?
    Ikke på nuværende tidspunkt.
  • Hvilken version af Photoshop skal jeg have for at kunne bruge Adobe Tutorial Player til Photoshop?
    Adobe Tutorial Player til Photoshop fungerer sammen med Photoshop CS5.1, CS6 og CC.
  • Jeg har fulgt alle trinnene, men jeg kan ikke etablere forbindelse mellem Tutorial Player og Photoshop. Hvad gør jeg forkert?
    • Kontrollér, at iPad-enheden har forbindelse til internettet via Wi-Fi. Hvis din iPad-enhed er forbundet til internettet via mobilnetværket (3G, 4G osv.), kan Tutorial Player ikke forbindes med Photoshop.
    • Sørg for, at din iPad-enhed er forbundet til det samme trådløse netværk som den computer, der kører Photoshop. Nogle offentlige netværk tillader ikke, at der oprettes forbindelse mellem enheder. Så hvis du har forbindelse til internettet på et hotel eller en café, vil du muligvis ikke kunne oprette forbindelse mellem Tutorial Player og Photoshop. Hvis computeren er bag en firewall (f.eks. på arbejdet), vil du muligvis heller ikke kunne etablere forbindelse til den.
    • Sørg for, at dialogboksen Fjernforbindelser i Photoshop er lukket.
    • På siden Fejlfinding ved forbindelsesproblemer med ledsagerapplikationer, som godt nok ikke handler om Tutorial Player, beskrives der lignende problemer, som du muligvis kan bruge som en hjælp til at etablere forbindelse.
  • Det tjenestenavn, jeg angav i dialogboksen Fjernforbindelser i Photoshop, vises ikke under de mulige forbindelser i Tutorial Player. Hvad gør jeg?
    I nogle tilfælde vises tjenestenavnet ikke automatisk i Tutorial Player. Opret en forbindelse i Tutorial Player ved at angive IP-adressen manuelt, som beskrevet i trin 5-8 af afsnittet Installation af Tutorial Player-appen til iPad ovenfor.
  • Jeg kan stadig ikke etablere forbindelse.
    Hvis du stadig ikke kan etablere forbindelse, skal du oprette et indlæg på Tutorial Player-forummet, så prøver vi at hjælpe dig. Vær så specifik som muligt: Inkluder oplysninger om operativsystemet og om, hvorvidt der er tale om et offentligt, privat eller hjemmenetværk osv.
  • Hvem har bidraget til Tutorial Player?
    Tutorial Player er inspireret af flere forskningsindsatser med samarbejdspartnere fra Adobe Research, UC Berkeley, University of Tokyo, University of Washington og Microsoft Research. To relaterede projekter om at generere selvstudier via demonstration og om at oprette makroer til indholdsadaptiv billedmanipulation stammer fra UC Berkeley. Et andet projekt om interaktive videobaserede selvstudier blev udført i samarbejde med forskere fra University of Washington og Microsoft Research.