Paneler eller andre elementer på brugergrænsefladen, som du har flyttet til en anden skærm, flyttes tilbage til hovedskærmen, når du skifter til andre programmer. Du bruger flere skærme til Mac OS X 10.9 (Mavericks).

Løsninger

Løsning 1: Fjern markeringen af Skærme har separate Spaces i Mission Control.

1. Vælg ikonet for Mission Control i Dock, eller vælg Apple-menuen > Systemindstillinger > Mission Control.
  2. Fravælg funktionen Skærme har separate Spaces.
  3. Log af computeren, og log på igen.

Der er et skærmbillede af denne dialogboks i denne Apple-technote.

Løsning 2: Undgå at knytte programmet til et enkelt område (Space).

1. Hold Kommando nede, og (højre)klik på programikonet i Dock.
  2. Gå til Indstillinger.
  3. I afsnittet for tilknytning skal du enten vælge alle computerne eller Ingen.

Bemærk: Hvis tilknytningsafsnittet ikke vises under Indstillinger, er det muligt, at du har deaktiveret separate Spaces. Opret et midlertidigt Space, så du kan se tilknytningsindstillingerne. Der er flere oplysninger om at oprette Spaces i Mac 101-afsnittet om at bruge Spaces til at organisere dine vinduer og programmer.

Yderligere oplysninger

På Mac OS 10.9.x har du mulighed for at knytte et program til et bestemt Space. Programmet åbnes altid i dette Space, hvilket er en hjælp til at organisere skærmen og reducere rod på den. Alle elementer af det pågældende program skal imidlertid findes i det samme Space. Operativsystemet tillader, at du midlertidigt flytter elementer til en anden skærm, mens programmet er aktivt. Når du skifter til et andet Space eller et andet program og så skifter tilbage igen, knytter operativsystemet imidlertid alle elementerne til det tildelte Space igen.

Andre problemer, som løses, når denne indstilling deaktiveres, er:

• Du kan strække skrivebordet, så det vises på begge skærme.
  • Du kan trække en fane i Photoshop til den ekstra skærm.
  • Funktionen til at dæmpe lyset i Lightroom påvirker begge skærme.