Photoshop CC har understøttelse af østasiatiske, mellemøstlige og sydasiatiske sprog. Du kan lave dokumenter med tekst på disse sprog. Den ekstra mellemøstlige og sydasiatiske ombryder giver korrekt orddannelse for mange ikke-vestlige skriftarter.

Understøttede asiatiske sprog

Den mellemøstlige og sydasiatiske ombryder understøtter følgende sprog:

Indo-arisk Mellemøstlig Sydøstasiatisk*
  • Bengalsk
  • Gujarati
  • Hindi
  • Kannada
  • Malayalam
  • Marathi
  • Oriya
  • Punjabi
  • Tamil
  • Telugu
  • Arabisk
  • עברית
Få flere oplysninger i Arabisk og hebraisk.
  • Thai
  • Singalesisk
  • Burmesisk
  • Khmer
  • Lao

*Introduceret i oktober 2018-udgivelsen af Photoshop CC ( 20.0)

Bemærk:

Tekstfunktioner på tværs af Adobe-programmer har ikke nødvendigvis funktionaliteten, da hvert program bruger forskellige tekstmotorer. Desuden kan tekstfunktioner variere alt efter den primære brug af programmet (billedredigering, sidelayout, illustration osv.), så bevarelsen formatering, typografi og redigerbarhed på tværs af programmer kan også variere afhængigt af de behandlinger, du vælger at anvende.

Sydøstasiatiske sprog eller scripts understøttes i øjeblikket ikke i alle Adobe-produkter. Flytning af sydøstasiatisk tekst fra en Adobe-app, der understøtter sydøstasiatiske, til et program, der ikke understøtter det, vil sandsynligvis resultere i tab af hele eller dele af teksten og formateringen. I dette tilfælde skal du være opmærksom på følgende:

• Billedfiler skal samkopieres, inden de flyttes fra Photoshop til andre programmer.
  • Tekstfiler fra Adobe Illustrator skal muligvis konverteres til konturer, før de bruges i andre programmer.
  • Tekstkonverteringer kan resultere i tab af redigerbarhed, når de flyttes fra ét program til et andet.

Installer relevante sprog- og skrifttypepakker (Windows)

For at kunne benytte disse sprog korrekt på Windows skal du installere sprog- og skrifttypepakkerne for det pågældende sprog.

Få flere oplysninger i Microsofts hjælpedokumentation: Sprogpakker.

Lav dokumenter med asiatiske sprog

Hvis du vil lave et dokument med et af de sydøstasiatiske sprog:

1. Vælg Rediger Præferencer Tekst.
  2. Under Vælg indstillinger for tekstprogram skal du vælge Mellemøstlig og sydasiatisk.
  3. Åbn et dokument.
  4. Opret et tekstlag.
  5. I panelet Tegn skal du angivet sproget til et af de nye sprog: thai, burmesisk, lao, singalesisk eller khmer.
  6. Baseret på det sprog, du har valgt, skal du angive en passende skrifttype. Hvis du f.eks. har valgt thailandsk, skal du angive en thai-skrifttype, som f.eks. Adobe Thai eller Noto Sans Thai.
  7. Kopiér og indsæt teksten på det sprog, du vælger. Hvis du har et sprogspecifikt tastatur, skal du blot skrive teksten.
Vælg en foretrukken tekstprogramindstilling under Tekstindstillinger.
Vælg en foretrukken tekstprogramindstilling under Tekstindstillinger.

Bemærk:

Du skal vælge korrekt og relevant layout, skrifttype og sprogindstilling (ordbog) for, at skriftartsombryderen vises korrekt.

Vælg et layout.

I harmonikamenuen på panelet Afsnit er de layouts, der er anført nedenfor, tilgængelige:

• Mellemøstligt og sydasiatisk layout
  • Latinsk og østasiatisk layout
Vælg et afsnitslayout
Vælg et afsnitslayout

Vælg et sprog

I panelet Tegn kan du vælge et relevant sprog fra rullelisten Sprog. Denne indstilling bruges til at kontrollere orddeling og stavning.

chanracter-panel-language