Lær at bruge Adobe Photoshop Express på iOS-, Android- og Windows-enheder.

Adobe Photoshop Express er en gratis mobilapp til hurtig, effektiv og nem billedredigering og oprettelse af collager. Påfør filtre, der kaldes Looks, vælg blandt en række justerings- og korrigeringsindstillinger for at finpudse dine billeder, og del dem derefter på sociale medier.

Kom godt i gang

Adobe Photoshop Express er tilgængelig til iOS- og Android-enheder i App Store og Google Play Store. Download og installér appen ved at klikke på en af følgende:

Link til download for iOS-enheder
Link til download for Android-enheder
Link til download for Windows-enheder

Få vist og vælg billeder

Start appen og vælg det billede, du vil arbejde med. Det første skærmbillede viser billeder fra enhedens hukommelse.

Du kan også tage et billede med appen og arbejde med det med det samme. Sådan gør du:

• (iOS) Vælg Vælg billede fra > Kamera
  • (Android) Vælg Alle billeder > Kamera
album_view
Screenshot_20180119-160736
Skærm på Android

Rediger fotos

Få dine billeder til at se allersmukkest ud med en række justeringer og korrektioner. Sådan gemmer du dine ændringer:

(iOS) Klik på i øverste højre hjørne af skærmen, og vælg Kamerarulle.

(Android) Klik på i øverste højre hjørne af skærmen, og vælg Gem i galleri.

Brug Looks

Photoshop Express giver dig mulighed for at anvende filtre kaldet Looks. Du kan vælge mellem en række iøjnefaldende effekter og styre deres intensitet. Vælg den ønskede effekt for at påføre den, og juster deres intensitet ved hjælp af skyderen.

Du kan også oprette og gemme dine tilpassede Looks. Det gør du ved at trykke på Tilføj i panelet Looks, skrive et navn og klikke på Gem look.

Forvandl dine billeder

Klik på for at beskære, rette, rotere og spejlvende dine billeder. Du kan også ændre og rette perspektivet med denne indstilling.

Beskær dit billede

1. Vælg beskæringsværktøjet.

• (iOS) Klik på Afgrænsning.
    • (Android) Klik på Valgfri størrelse.
  2. Vælg 1:1 for at få et kvadratisk billede eller et andet ønsket billedformat.

crop
    Beskær billeder på iOS-enhed.
    Crop_Android
    Beskær billeder på Android-enhed.

Ret perspektivet i dine billeder

Photoshop Express tilbyder fire indstillinger for perspektivkorrektion – lodret skrå, vandret skrå og to automatiske tilstande med Fuldt automatisk og Tilpasset auto.

1. Vælg beskæringsværktøjet.

2. Klik på kategorien Transformér.

3. Brug skyderen eller en auto-indstilling for at rette perspektivet i dit billede.

perspective

Tilpas størrelsen på dine billeder

Den indstilling skalerer billeder ned til den valgte lange kant og bevarer samtidig billedets aktuelle beskæringsproportion. Skalering påføres eksporterede/gemte og delte billeder.

Sådan ændrer du størrelsen på et billede i iOS:

1. Gå til Indstillinger i appens indstillinger.

2. Klik på "Tilpas billede" i kategorien "Deleindstillinger".

3. Vælg en af størrelsesmulighederne. Du kan også bruge den brugerdefinerede skyderen størrelse eller flere valgmuligheder.

Resize

Du kan tilpasse størrelsen på et billede i Android ved at vælge beskæringsværktøjet > Valgfri størrelse > Brugerdefineret.

Resize_Android

Foretag justeringerne

Du kan bruge følgende justeringsmuligheder for at forbedre dit billede:

Belysning Den mængde lys, hvori billedet blev taget. Du kan justere skyderen til at gøre dit billede mørkere eller lysere.

Kontrast Forskellen mellem lysstyrken i mørke og lyse områder i billedet. En høj værdi på skyderen kan sikre, at dit billede popper ud ved at øge forskellen mellem lys og mørke.

Fremhævning De lyseste dele i et billede. Du kan justere skyderen for at styre detaljerne i fremhævningen. En
lavere værdi på skyderen giver flere detaljer i fremhævningen.

Skygger Den mørkeste del i et billede. Du kan justere skyderen for at styre detaljerne af skyggerne. En
højere værdi på skyderen giver flere detaljer i skyggen.

Hvid Styrer de lyseste områder i billedet og har et bredere toneområde end Fremhævning. Juster skyderen for at ændre den overordnede lysstyrke i billedet sammen med de hvide dele.

Sort Styrer de mørkeste områder i et billede og har et bredere område af toneværdier og effekt end Skygger.

Temperatur Giver et varmt (solrigt) udseende eller et køligt (vinterligt) udseende af dit billede.

Farvetone Føjer grønne og magentafarvede toner til dine billeder.

Dynamik Forbedrer lavtmættede farver med mindre virkning på mere mættede farver. Juster skyderen til at booste farverne i dit billede, uden at de ser disharmoniske ud.

Farvemætning Juster skyderen for at mætte alle farver i dit billede ligeligt og styrke farverne.

Klarhed Juster skyderen for at føje dybde til et billede ved at øge lokale kontraster. Det kan frembringe detaljer og teksturer på dit billede.

Anti-tåge Fjerner atmosfærisk dis fra fotos. Juster skyderen for at fjerne tåge eller tilføje mere tåge i dit billede.

Gør skarpere Forbedrer kontrasten mellem specifikke pixels. Juster skyderen for at få dit billede til at se skarpt ud.

Reducer luminansstøj Luminansstøj forstyrrer lysstyrken i farvede pixels. Juster skyderen for at fjerne denne type støj.

Reducer farvestøj Der er farvestøj, når multifarvede pixels vises som grundfarve. Juster skyderen for at fjerne denne type støj.

Tilføj tekst (kun iOS)

Du kan tilføje tekst ved at vælge fra en liste over tekstmuligheder kaldet Teksttyper. Lav memes og plakater ved at føje teksttyper til dine billeder og collager. Du kan justere tekstopaciteten med skyderen, tilføje tekstfarve, nemt panorere, zoome og rotere og justere placeringen af teksten.

Text

Korriger røde øjne

Klik på for at korrigere røde øjne og dyreøjne med et klik.

Udskift øjne (kun iOS)

Denne funktion er i øjeblikket kun tilgængelig i Storbritannien og Australien.

Du kan kopiere øjne fra et billede og bruge det til at erstatte et par øjne på et andet billede. Åbn billedet med de øjne, som du vil redigere, klik på Erstat øjne, og tryk på ansigtet. Derefter kan du vælge det referencefoto, hvorfra du vil kopiere øjnene.

Du opnår bedre resultater ved at vælge billeder, der er taget under lignende forhold, såsom belysning, zoomniveauer og vinkler.

Tilføj kanter

Klik på for at føje en kant til dit billede.

Fjern urenheder

Klik på for at fjerne pletter, snavs og støv fra dine fotos med et enkelt tryk.

Hvis du ikke opnår det ønskede resultat, skal du trykke igen på for at få vist forskellige resultater på hvert tryk.

Automatisk forbedring af dine billeder

Brug Automatisk forbedring til at justere eksponering, kontrast, fremhævning, skygger, hvid, sort, temperatur, farvetone, dynamik og klarhed med automatiske værdier. Du kan bruge Automatisk forbedring ved at klikke på i det øverste panel på skærmen.

På iOS kan du tillade, at Photoshop Express automatisk anvender Automatisk forbedring, hver gang du åbner et billede. Det gøres ved at fravælge Deaktiver automatisk forbedring under Præferencer.

Auto-enhance

Du kan tillade, at Photoshop Express automatisk anvender Automatisk forbedring, hver gang du åbner et billede. Det gøres ved at fravælge Deaktiver automatisk forbedring under Præferencer.

Tilføj et vandmærke

• Du kan tilføje et billede eller tekst som et vandmærke på dit billede:
  1. Log på din Creative Cloud-konto, hvis du ikke allerede er logget på.

2. Vælg Appindstillinger > Præferencer > Tilføj vandmærke.

3. Du kan tilføje et billede efter eget valg ved at klikke på Tilføj billede og vælge det billede, du vil tilføje som et vandmærke.

4. Du kan tilføje tekst ved at klikke på Tilføj tekst og gemme den tekst, du vil tilføje som et vandmærke.

5. Du kan bruge skyderen til at justere opaciteten af vandmærket.

• Du kan deaktivere eller fjerne et vandmærke ved at stryge eksempelvisningen af billedet, der vises på skærmbilledet Del for at få billedet uden vandmærke.
  • Du kan deaktivere eller fjerne et vandmærke fra alle billeder ved at fjerne et billede eller en tekst, der er tilføjet som vandmærke, under Appindstillinger > Foretrukne.

Korriger problemer med objektiv (kun iOS)

Denne funktion er i øjeblikket kun tilgængelig i regionerne Storbritannien, Singapore, Canada, Sydafrika og Australien.

Værktøjet Objektivkorrektion i Photoshop Express hjælper med at løse problemer som forvrængning, kromatisk afvigelse, vignette og perspektiv. Objektivkorrektionerne bliver anvendt med udgangspunkt i objektivets model, da hvert enkelt objektiv er unikt designet.

Du kan vælge Aktiver Objektivkorrektion for at anvende objektivkorrektioner og korrigere problemerne med objektivet. Til/fra-knappen for Aktiver Objektivkorrektion slås fra for fotografier, der ikke har nogen objektivproblemer.

Du kan få mere at vide om at korrigere problemer med objektiver ved at gå til Objektivkorrektion.

Lens_correction
Aktivér Objektivkorrektion på til/fra-knappen for at korrigere problemer med objektivet.

Anvend sløringseffekter på billeder (kun iOS)

I Photoshop Express kan du finde Slør i panelet Korrektioner. Du kan vælge mellem to sløringsindstillinger.

• Radial sløring Påfører sløring på specifikke områder i et foto
  • Fuld sløring Påfører sløring på hele fotoet

Følg denne fremgangsmåde for at anvende radial sløring:

1. Flyt den cirkulære maske til det ønskede område. Juster cirklerne for at påføre intet slør, fjer eller slør på ønskede området på fotoet.

2. Flyt skydeknappen for at justere intensiteten af Slør. Du kan også bruge til/fra-knappen til at ændre de slørede områder i fotoet.

Du kan også bruge til/fra-knappen til at ændre de slørede områder i fotoet.

Blur
    Slør til/fra-knappen fra i Radial sløring
    blur_2
    Slør til/fra-knappen til i Radial sløring

Følg denne fremgangsmåde for at anvende fuld sløring:

1. Klik på indstillingen Fuld.

2. Flyt skydeknappen for at justere intensiteten af Slør.

full_blur
      Fuld sløring påført et foto

Send til Photoshop CC som PSD (kun iOS)

Send til Photoshop CC er en effektiv funktion i Photoshop Express, der giver dig mulighed for at overføre et redigeret billede eller en collage fra Photoshop Express til Adobe Photoshop CC som en PSD-fil. Anvendte redigeringer, som f.eks. vandmærker, looks, rettelser, kanter, skønhedsfejl og meget mere i Photoshop Express, bevares i PSD-filen. Du kan derefter tilpasse eller forbedre dem yderligere i Photoshop CC.

Bemærk:

• Collager åbnes som en flerlaget PSD,hvor du kan arbejde på individuelle billedlag og lave mere detaljerede redigeringer.
  • Du skal logge ind på Photoshop Express og Photoshop CC med samme ID for at bruge denne funktion.

Hvis du vil sende dine Photoshop Express-værker til Photoshop CC:

1. Påfør de ønskede ændringer på dit billede.

2. Tryk på Ps-ikonet i bunden af skærmen, og klik på Send nu.

Dit redigerede billede vil derefter automatisk åbne i Photoshop CC på skrivebordet.

SendToPS
    Send dit arbejde med alle dine ændringer til Photoshop CC.

Alternativt kan du følge disse trin for at dele dit arbejde med Photoshop CC på en computer:

1. Påfør de ønskede ændringer på dit billede.

2. Klik på ikonet Del i øverste højre hjørne af skærmen.

3. Blandt de tilgængelige indstillinger for deling skal du klikke på Photoshop CC (Send til Photoshop) for at eksportere dit redigerede billede til Adobe Photoshop CC. Din fil vil derefter automatisk åbne i Photoshop CC på skrivebordet.

Bemærk:

Sørg for, at du er logget på med samme ID i både Photoshop Express og Photoshop CC.

4. Du kan også gøre følgende, når du er logget på Photoshop CC med samme ID som i Photoshop Express:

• Du kan eksportere et billede fra Editor ved at trykke på Photoshop-ikonet nederst på skærmen.

• Du kan eksporteres en collage ved at trykke på Photoshop-ikonet øverst på skærmen.

• Du kan eksportere et billede, du har taget, ved at trykke på Photoshop-ikonet nederst på skærmen.

Din PSD-fil med de påførte ændringer vil derefter automatisk åbne i Photoshop CC på skrivebordet.

Brug Photoshop Effects (kun iOS)

Photoshop Effects er et sæt filtre i Photoshop CC. Du kan påføre disse filtre på dine billeder i Photoshop Express ved at oprette forbindelse til Photoshop CC.

Før du opretter forbindelse til Photoshop CC:

• Kontrollér, at du har Photoshop CC installeret på din Windows eller Mac. Hvis du allerede ejer Photoshop CC, skal du sørge for, at du arbejder med Photoshop CC version 16.0 eller nyere. Det kan du tjekke på følgende måde:
  1. Start Photoshop CC.

2. Vælg Photoshop > Om Photoshop (på Mac) eller Hjælp > Om Photoshop (i Windows).

3. Hvis din Photoshop CC-version ikke er 16.0 eller senere, skal du vælge Hjælp > Opdateringer i Photoshop CC for at opdatere til den nyeste version.

• Sørg for, at din mobile enhed med Photoshop Express og den maskine, der kører Photoshop CC, er sluttet til samme Wi-Fi-netværk.
  1. Åbn Photoshop Express og klik på Photoshop Effects-ikonet i det nederste panel på skærmen.

step0
    Brug Photoshop Effects i iOS
  2. Følg vejledningen på skærmen for at aktivere Fjernforbindelser i Photoshop CC.

3. Når du har valgt Aktivér fjernforbindelser, skal du i Photoshop CC oprette en adgangskode for tjeneste og derefter klikke på OK.

photoshop_cc_enableconnections
    Vælg Aktivér fjernforbindelser, og opret en adgangskode i Photoshop CC.
  4. Genstart Photoshop CC.

5. I Photoshop Express skal du trykke på Photoshop Effects-ikonet og vælge serveren (navnet på tjenesten), der vises i det andet skærmbillede i vejledningen.

6. Indtast adgangskoden, som du oprettede i Photoshop CC, og så er du klar til at arbejde med Photoshop Effects.

Bemærk:

• Du kan deaktivere automatisk oprettelse af forbindelse i Photoshop Express ved at vælge Appindstillinger > Præferencer > Nulstil Photoshop CC-forbindelser og klikke på Ja.
  • Hvis du får fejlmeddelelsen "Det ser ud til, at dette billede ikke længere er åbent i Photoshop CC", skal du åbne billedet og prøve igen. Alternativt kan du åbne billedet i Photoshop Express og klikke på Photoshop Effects-ikonet for at oprette forbindelse til Photoshop CC.
  • Hvis du ikke kan anvende Photoshop Effects på dine billeder, skal du lukke alle åbne vinduer og dialogboksen i Photoshop CC og genanvende effekten i appen.

Selfie-kamerafunktioner (kun iOS)

Filtre

Denne funktion er i øjeblikket kun tilgængelig i Storbritannien, Singapore, Sydafrika og Canada.

Selfiekameraet i Photoshop Express bruger portrætsegmentering i realtid, dybdeestimering, linsesløring og tabletmatting. Det giver dig mulighed for at forskønne dine selfies og bruge attraktive filtre på farten.

Du kan bruge følgende filtre:

• Portræt – det påfører dybdeskarphed, hvilket slører baggrunden.
  • Spotfarve – det fremhæver udvalgte dele af dit billede og sikrer, at de bevarer deres fulde farver, mens resten af billedet bliver sort og hvid.
  • Sort og hvid – det fremhæver baggrunden af dit billede og sikrer, at det bevarer dets fulde farver, mens det konverterer din krop til sort-hvid.
  • Bevægelse – bevægelsessløringsfiltret skaber en lineær bevægelsesfølelse/effekt.
  • Zoom – det får billedet til at fade ind mod midten og giver en effekt som at man zoomer ind/ud på et billede.
Selfi_Filters
Påfør filtre på dine selfies med kameraet i Photoshop Express

Tatoveringer

Photoshop Express bruger 3D-ansigtsmodellering og materialemaling for at skabe realistiske tatoveringer. Du kan placere din ønskede tatovering på din foretrukne position ved at zoome og panorere rundt om fotoet. Selfiet kan redigeres yderligere i Editor, eller du kan oprette en collage med det.

selfi_tattoos
Lav og placer en realistisk udseende tatovering med Photoshop Express

Lav collager

Photoshop Express giver dig mulighed for at oprette flotte collager, du kan dele, med et enkelt tryk. Vælg de billeder, du vil arbejde med, og brug en af layouttyperne i det nederste panel på skærmen. Disse collagelayout laves intelligent ved hjælp af metadata, såsom geolokalitet og tidspunkt.

Sådan laver du en collage:

1. På det første skærmbillede, når du har startet appen:

• (iOS) Vælg fanen Opret collage.
    • (Android) Klik på nederst til højre på skærmen.

Alternativt kan du i iOS lave collager ved at klikke på collageikonet i det øverste panel i appen.

mode
    Skærm på iOS
  2. Vælg de ønskede billeder. Du kan kombinere op til ni billeder i en enkelt collage.

3. Klik på Næste.

4. Vælg det ønskede layout, og klik på for at foretage ændringer.

5. Sådan gemmer du collagen i telefonens hukommelse:

• (iOS) Klik på i øverste højre hjørne af skærmen, og vælg Kamerarulle.
    • (Android) Klik på i øverste højre hjørne af skærmen, og vælg Gem i galleri.

Collagefunktionerne omfatter:

Billedformat Tryk på billedformatikonet for at indstille billedformatet på din collage.

Skift layout Tryk på layoutikonet for at vælge mellem gitter, fritegning og figurer.

Rediger og udskift billeder Tryk på redigeringsikonet for at erstatte eller slette et billede i din collage. Skift billeder ved at trykke og holde et billede for at trække og slippe det til en anden celle. Hvis du vil redigere et billede, skal du trykke på redigeringsikonet.

Anvend format Tryk på formatikonet for hurtigt at påføre formater på din collage.

Tilføj tekst Tryk på tekstikonet for at tilføje tekst. Stiliser din tekst ved at vælge mellem de tilgængelige typografier. Du kan justere tekstopaciteten med skyderen, tilføje tekstfarve, nemt panorere, zoome og rotere og også justere placeringen af teksten.

Tilføj mærkat Tryk på mærkatikonet for at føje mærkater til din collage. Du kan panorere, zoome og rotere mærkatet og placere det, som du vil.

Skift kanter Tryk på kantikonet for at påføre kanter og justere indre og ydre grænser. Du kan også give kanterne farve.

Tilføj baggrundsmønstre Tryk på baggrundsikonet for at tilføje baggrundsformater. Du kan vælge mellem en lang række tilgængelige mønstre, farver og farveforløb.

Del dit arbejde

Del hurtigt dit arbejde på Instagram, Facebook, Tumblr, Twitter og via sms. Det gør du i øverste højre hjørne af skærmen:

• (iOS) Klik på , og vælg den ønskede mulighed for at dele.
  • (Android) Klik på , og vælg den ønskede mulighed for at dele.

Del flere steder (kun iOS)

Du kan hurtigt dele til flere destinationer, bl.a. Instagram, Facebook, Tumblr, Twitter og Flicker på én gang. For samtidigt at dele til destinationer efter eget valg skal du aktivere skifteknappen i de destinationer, hvor du vil dele, og derefter klikke på Gem og del i øverste højre hjørne af skærmen. Du kan også trykke på navnet på en destination, hvis du kun vil dele til den pågældende destination.

Gem uden at slette noget

Du kan overskrive dine billeder, mens du deler, i stedet for at oprette en kopi. Du kan ændre denne indstilling under Præferencer. Vælg Appindstillinger > Præferencer > Indstillinger for deling og fravælg Gem som kopi.

NonDestructiveSave
Fravælg "Gem som kopi' for at overskrive dine billeder, mens du deler

Kontrollér JPEG-kvalitet

Du kan vælge en, at der skal anvendes en kvalitetsskala på dine billeder under eksport eller deling af billederne. En 100 %-værdi giver de bedste resultater med større filstørrelse. Som standard er kvalitetsskalaen indstillet til 85 %.

Hvis du vil ændre billedkvaliteten:

1. Vælg Appindstillinger > Præferencer > JPEG-kvalitet.

2. Skift værdien på kvalitetsskyderen.

JPEG
    Angiv din billedkvalitet i Photoshop Express

Arbejd med andre Adobe-apps

Opret forbindelse til Creative Cloud, Lightroom CC og CC Libraries fra Photoshop Express. Formål:

1. I øverste højre hjørne af skærmen:

• (iOS) Klik på .
    • (Android) Klik på .
  2. Vælg den ønskede indstilling at oprette forbindelse med i sektionen Send til.

3. Log på med dit Adobe ID, Google- eller Facebook-konto, og følg vejledningen på skærmen for at oprette forbindelse til den ønskede app.

Du kan også påføre få ændringer i andre mobilapps og importere arbejdet til Photoshop Express. Du kan f.eks.:

• Udskære objekter i Photoshop Mix.
  • Bruge reparation- og blødgøringsværktøjer i Photoshop Fix.