På denne side finder du retningslinjer for, hvordan du bruger en CSV-fil til indeksering af dine filer.

Et CSV-dokument (kommaseparerede værdier) er et regneark, der gør det muligt at knytte titler, nøgleord og aftaler til flere filer på én gang. Du kan bruge en CSV-fil som en hjælp til at organisere dine filer, men det er valgfrit. Du kan oprette en CSV-fil i Microsoft Excel eller et andet regnearkprogram og gemme filen som CSV-fil.

Bemærk:

Hvis du befinder dig uden for USA og bruger Microsoft Excel til at oprette en CSV-fil, skal du gemme dit dokument som CSV UTF-8. Hvis du bruger en ældre version af Excel, og dette ikke er muligt, kan det være nødvendigt at åbne CSV-filen i Notepad og derefter gemme som CSV UTF-8.

Krav til CSV-filer

Start med vores skabelon: Download den CSV-eksempelfil, der skal bruges som skabelon.

Filnavn: Navngiv CSV-filen med dit navn og den dato, du uploader CSV-filen. Medtag ikke mellemrum i titlen på CSV-filen. Hvis dit navn f.eks. er Jens Jensen, vil filnavnet være JensJensen_17_7_17.CSV.

Sidehoved: Sidehovedet for hver kolonne skal matche sidehovederne i vores CSV-eksempelfil. Denne sidehovedrække skal ikke oversættes.

Rækker: Hver række i CSV-filen skal repræsentere en fil, du uploader til Adobe Stock.

Maks. antal rækker: Begræns CSV-filen til maks. 5000 rækker.

Dokumentstørrelse: Den samlede dokumentstørrelse skal være på 1 MB eller derunder.

Påkrævede kolonner: Filnavn, nøgleord og titel er påkrævede. Andre kolonner er valgfri, men vi anbefaler, at du ikke springer kategorier over.

KOLONNER

FORVENTEDE OPLYSNINGER

Filnavn

Det præcise filnavn på et aktiv, du har uploadet, herunder filtype, f.eks. Myphoto1.jpg eller My_video1.mov.

Skal være på færre end 30 tegn.

Titel

Kort og enkel beskrivelse af filen (70 tegn eller derunder);

Titler skal være uden kommaer.

Nøgleord

Nøgleord adskilt af kommaer og sorteret efter relevans (maks. 50);

Nøgleord må ikke indeholde tekniske data. Se Titler og nøgleord for at få flere oplysninger.

Kategori

Angiv det nummer, der svarer til den kategori, som mest nøjagtigt beskriver filen. Du kan finde flere oplysninger om kategorier i Vælg den rigtige kategori

Aftaler

Brug det præcise navn på de model- eller ejendomsaftaler, du har uploaded til bidragyderportalen. Filnavne skal være på færre end 30 tegn.

Hvis der findes flere aftaler med samme navn, bruges den seneste.

Alle aftaler skal være JPEG-filer.

Indstillingen Upload CSV-fil
Indstillingen Upload CSV-fil findes under fanen Upload

Du kan uploade CSV-filen ved at gå til Overførte filer >Ny og klikke på Upload CSV-fil.

Knappen Vælg en CSV-fil
Klik for at søge efter CSV-filen

Klik på Vælg en CSV-fil, og søg efter CSV-filen. Klik derefter på knappen Upload. Hvis filnavnene er korrekte, knytter systemet alle metadata (titler, kategorier og nøgleord) til dine filer.

Du er velkommen til at fortsætte med at opdatere den samme CSV-fil og uploade den – op til maks. 5000 rækker.

Bemærk:

Vi kan ikke acceptere XLS-filer eller andre filtyper. Indsend én CSV-fil for en hel serie uploads.