Fejlfinding og hjælp

Nuværende højdepunkter

Læs brugervejledningen for bidragsydere til Adobe Stock  for at lære mere om følgende:

• Hvad søger købere efter
  • Hvordan skaber du et indhold, der sælger
  • Tips til, hvordan du kan gøre dit indhold mere synligt

Vores kunder er på udkig efter indhold, der dækker en lang række emner præcist og rammende. De ønsker indhold, som deres brugere kan relatere til. Fokus på fotografier af rigtige mennesker fra alle kulturer.

Her er nogle link til inspiration:

fanen Overblik på Contributor-portalen kan du se et samlet salgsresultat for de enkelte filer i et angivet datointerval.

Bidragsydere til Adobe Stock har adgang til Adobe Portfolio. Der kræves ikke noget Creative Cloud-abonnement. Opret en brugerdefineret fotosamling i din Adobe Stock-portefølje, og del galleriet på din egen Adobe Portfolio-side, så du kan vise dine fotos frem og sælge dem. Få mere at vide.

Se, hvad der er hot lige nu. Du kan se porteføljerne tilhørende ugens ti mest populære bidragsydere, så du kan få inspiration til, hvad der sælger bedst lige nu. Ugens topbidragsydere vises på fanen Overblik på Adobe Stock Contributor-portalen.

Kom godt i gang

Du er velkommen til at slutte dig til os her på Adobe Stock, hvis du er over 18 år gammel og ejer rettighederne til de fotos, videoklip, illustrationer og/eller vektorgrafikker, som du skaber. Du behøver ikke at være professionel fotograf eller kunstner eller have dyrt udstyr for at blive bidragsyder til Adobe Stock. Du behøver heller ikke at have et abonnement på Creative Cloud. Tilmeld dig for at oprette et Adobe ID, så du kan begynde at bidrage. Flere oplysninger.

Vores samling er inddelt i fotos, videoklip, illustrationer og vektorgrafik. Hver indholdstype har sine egne krav, som er beskrevet her.

Du kan uploade dit indhold direkte fra Adobe Photoshop Lightroom Classic, Bridge eller Premiere Pro. Er du ikke hjemme? Send indholdet med Photoshop Mix-appen på din mobil, uanset hvor du er. Flere oplysninger

Du kan læse om fordelene ved at synkronisere dine konti, og hvordan du gør det, i artiklen Oplysninger til Fotolia-bidragsydere. Det er kun muligt at synkronisere kontiene, første gang du logger på portalen.

Sådan får du betaling

Vi tager en royalty på 33 % af det beløb, som betales af køberen ved salg af fotos, illustrationer og vektorgrafik gennem Adobe Stock. For videoindhold er vores royalty 35 % af beløbet. Beløbet afhænger af kundens abonnementstype og typen af det licenserede indhold. Ved downloads foretaget som en del af et abonnement gælder der en minimumspris, der i visse tilfælde erstatter royaltybeløbet. Vi licenserer også indhold via særlige aftaler, hvor der gælder særlige vilkår. Som udgangspunkt baseres betaling ved særlige aftaler på royaltysatser på 33 % for fotos, illustrationer og vektorgrafik og 35 % for videoindhold.

Du kan læse om vores provisionsregler og om, hvordan du anmoder om betaling, i artiklen Sådan får du betaling.

Salg af rettigheder til brug af kreativt indhold er en økonomisk aktivitet. Som bidragsyder til Adobe Stock er du forpligtet til at betale skat af dine salgsindtægter i USA til Internal Revenue Service (IRS) i USA (det amerikanske skattevæsen). Du kan få flere oplysninger i artiklen Grundlæggende skatteoplysninger til statsborgere og registrerede udenlandske indbyggere i USA eller Grundlæggende skatteoplysninger til brugere, der ikke er statsborgere i USA, afhængigt af hvor du bor. Hvis du ikke udfylder skatteformularerne, tilbageholder Adobe automatisk 30 % af dine indtægter.

Fejlfinding

I afsnittet Godkendelsesproces findes der oplysninger om vores bedømmelseskriterier og om, hvorfor vi afviser nogle filer. I afsnittet Klargøring og upload af materiale kan du se anbefalingerne for hver enkelt indholdstype.

Adobe forbeholder sig ret til at suspendere brugerkonti, hvis indholdet af det uploadede materiale ikke overholder bestemmelserne i vores aftale for bidragsydere til Adobe Stock.

Nøgleord og andre IPTC-data, der er angivet i Lightroom Classic, vises i alfabetisk rækkefølge i afsnittet Nøgleord i Contributor-portalen. Adobe anbefaler, at du selv ændrer rækkefølgen af nøgleordene på Contributor-portalen og ordner dem efter prioritet. Det er vigtigt, hvis du vil være sikker på, at dine billeder vises i søgeresultaterne.

Sørg for, at tegnebrættet er på mindst 15 MP. Nogle bidragsydere oplever derudover problemer med at uploade EPS-filer via Internet Explorer. Prøv at bruge en anden browser end Internet Explorer, eller brug AI-format.

Når du uploader en AI- eller EPS-fil, kan du muligvis bemærke, at farverne på billedet vises anderledes på Contributor-portalen eller på Adobe Stock-siden. Dette påvirker kun forhåndsvisningen. For at undgå denne farveændring skal du gemme vektorfilen som et JPEG-bilede, lægge både JPEG-filen og den tilsvarende AI- eller EPS-fil i samme mappe og derefter zippe mappens indhold. Upload dernæst ZIP-filen med FTP. Du kan læse mere om at bruge FTP her.

Når du gemmer en AI-fil, skal du desuden kontrollere, at indstillingen "Opret PDF-kompatibel fil" er markeret.