Fejlfinding og hjælp

Nuværende højdepunkter

En gave fra Creative Cloud

Som en belønning til vores bedste bidragydere giver Adobe et abonnement på et år til Adobe Creative Cloud. Her kan du finde ud af, om du er berettiget, og hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at læse vores ofte stillede spørgsmål.

Brugervejledning for bidragsydere til Adobe Stock

Læs brugervejledningen for bidragsydere til Adobe Stock  for at lære mere om følgende:

• Hvad søger købere efter
  • Hvordan skaber du et indhold, der sælger
  • Tips til, hvordan du kan gøre dit indhold mere synligt

Hvad kigger købere efter?

Vores kunder er på udkig efter indhold, der dækker en lang række emner præcist og rammende. De ønsker indhold, som deres brugere kan relatere til. Fokus på fotografier af rigtige mennesker fra alle kulturer.

Her er nogle link til inspiration:

Hvad er de nyeste funktioner for bidragsydere til Adobe Stock?

På fanen Overblik på bidragyderportalen kan du se din salgshistorik, hvor du kan tjekke dine salg, downloads og skattepligtige beløb i en given periode. Du kan også downloade disse oplysninger som en CSV-fil.

Vores nye funktion til kopiering af nøgleord gør det nemt at kopiere nøgleord fra et billede eller en liste og sætte dem ind i et andet billede. Flere oplysninger

Kom godt i gang

Hvordan bliver jeg bidragsyder?

Du er velkommen til at slutte dig til os her på Adobe Stock, hvis du er over 18 år gammel og ejer rettighederne til de fotos, videoklip, illustrationer og/eller vektorgrafikker, som du skaber. Du behøver ikke at være professionel fotograf eller kunstner eller have dyrt udstyr for at blive bidragsyder til Adobe Stock. Du behøver heller ikke at have et abonnement på Creative Cloud. Tilmeld dig for at oprette et Adobe ID, så du kan begynde at bidrage. Flere oplysninger.

Hvilke filformater understøttes?

Vores samling er inddelt i fotos, videoklip, illustrationer og vektorgrafik. Hver indholdstype har sine egne krav, som er beskrevet her.

Kan jeg uploade direkte fra Creative Cloud-apps?

Du kan uploade dit indhold direkte fra Adobe Photoshop Lightroom Classic CC, Bridge CC eller Premiere Pro CC. Er du ikke hjemme? Send indholdet med Photoshop Mix-appen på din mobil, uanset hvor du er. Flere oplysninger

Hvordan synkroniserer jeg min Fotolia-konto med min Adobe Stock Contributor-konto?

Du kan læse om fordelene ved at synkronisere dine konti, og hvordan du gør det, i artiklen Oplysninger til Fotolia-bidragsydere. Det er kun muligt at synkronisere kontiene, første gang du logger på portalen.

Sådan får du betaling

Hvad er royaltyreglerne på Adobe Stock?

Vi tager en royalty på 33 % af den pris, som betales af køberen ved salg af fotos, illustrationer og vektorgrafik gennem Adobe Stock. Prisen afhænger af abonnementstypen. Vi garanterer også en minimumpris for at sikre, at bidragsydere altid får en rimelig betaling, uanset hvilken pris der betales.Vi tager en royalty på 35 % af den pris, som betales af køberen ved salg af videoklip gennem Adobe Stock. Adobe Stock og Fotolia har forskellige vilkår og betingelser. Du kan se detaljerne i vores royaltytabel.

Hvordan får jeg betalingen?

Du kan læse om vores provisionsregler og om, hvordan du anmoder om betaling, i artiklen Sådan får du betaling.

Hvad skal jeg vide om skatter og afgifter?

Salg af rettigheder til brug af kreativt indhold er en økonomisk aktivitet. Som bidragsyder til Adobe Stock er du forpligtet til at betale skat af dine salgsindtægter i USA til Internal Revenue Service (IRS) i USA (det amerikanske skattevæsen). Du kan få flere oplysninger i artiklen Grundlæggende skatteoplysninger til statsborgere og registrerede udenlandske indbyggere i USA eller Grundlæggende skatteoplysninger til brugere, der ikke er statsborgere i USA, afhængigt af hvor du bor. Hvis du ikke udfylder skatteformularerne, tilbageholder Adobe automatisk 30 % af dine indtægter.

Fejlfinding

Hvorfor blev mit indhold afvist?

I afsnittet Godkendelsesproces findes der oplysninger om vores bedømmelseskriterier og om, hvorfor vi afviser nogle filer. I afsnittet Klargøring og upload af materiale kan du se anbefalingerne for hver enkelt indholdstype.

Hvorfor blev min konto suspenderet?

Adobe forbeholder sig ret til at suspendere brugerkonti, hvis indholdet af det uploadede materiale ikke overholder bestemmelserne i vores aftale for bidragsydere til Adobe Stock.

Nøgleord ordnes alfabetisk ved upload via Lightroom Classic CC

Nøgleord og andre IPTC-data, der er angivet i Lightroom Classic, vises i alfabetisk rækkefølge i afsnittet Nøgleord i Contributor-portalen. Adobe anbefaler, at du selv ændrer rækkefølgen af nøgleordene på Contributor-portalen og ordner dem efter prioritet. Det er vigtigt, hvis du vil være sikker på, at dine billeder vises i søgeresultaterne.

Jeg kan ikke uploade vektorgrafik

Sørg for, at tegnebrættet er på mindst 15 MP. Nogle bidragsydere oplever derudover problemer med at uploade EPS-filer via Internet Explorer. Prøv at bruge en anden browser end Internet Explorer, eller brug AI-format.

Problemer med forhåndsvisning af vektorer

Når du uploader en AI- eller EPS-fil, kan du muligvis bemærke, at farverne på billedet vises anderledes på Contributor-portalen eller på Adobe Stock-siden. Dette påvirker kun forhåndsvisningen. For at undgå denne farveændring skal du gemme vektorfilen som et JPEG-bilede, lægge både JPEG-filen og den tilsvarende AI- eller EPS-fil i samme mappe og derefter zippe mappens indhold. Upload dernæst ZIP-filen med FTP. Du kan læse mere om at bruge FTP her.

Når du gemmer en AI-fil, skal du desuden kontrollere, at indstillingen "Opret PDF-kompatibel fil" er markeret.