Introduktion/partnerportal

Hvordan tilmelder jeg mig forhandlerprogrammet?

Du kan tilmelde dig forhandlerprogrammet ved at gøre følgende:

1. Klik på Enroll Now in the Partner Program (Tilmeld mig til partnerprogrammet).

2. Log på med dit Adobe ID og din adgangskode.Hvis du ikke har et Adobe ID, skal du klikke på Opret Adobe ID og følge vejledningen i, hvordan du opretter et nyt Adobe ID.

3. Vælg Region, Land og Foretrukket sprog, og klik på NÆSTE.

4. Markér afkrydsningsfeltet, hvor du bekræfter, at du er bemyndiget til at handle på vegne af din virksomhed, og klik derefter på NÆSTE.

5. Angiv oplysninger om din virksomhed og kontaktoplysninger, og klik på NÆSTE, hver gang du har udfyldt en formular.

6. Læs Vilkår og betingelser for registrering, markér feltet forneden, og klik på Send.

Når du har sendt anmodningen, får du inden for 3-4 timer en e-mail fra Adobe med dit medlems-id og et link til velkomstsiden.Gennemse oplysningerne på velkomstsiden for at lære Adobes kanalprogram at kende, herunder de forskellige niveauer i programmet, deres krav og fordele.

Hvorfor kan jeg ikke logge på partnerportalen?

Du skal have et Adobe ID for at kunne få adgang til partnerportalen.Opret et Adobe ID, hvis du ikke allerede har et:

https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm.

Hvis du allerede har et Adobe ID, skal du kontrollere, at du logger på med den samme e-mail-adresse, som du brugte i Sales Center.Hvis det ikke løser problemet, skal du kontakte Partner Helpdesk.

Jeg har ikke adgang til partnerportalen som primær/sekundær/anden kontakt. Hvordan får jeg adgang?

Tjek din e-mail (inkl. mapperne med uønsket post) for at se, om du har fået en kontaktinvitation, og acceptér så invitationen for at få adgang til partnerportalen.

Hvis det ikke løser problemet, skal du kontakte Partner Helpdesk.

Jeg er primær kontakt og kan ikke se linket til Sales Center på partnerportalen.

Registrerede og certificerede partnere har ikke adgang til Sales Center.

Gold- og Platinum-partnere kan gå ind på https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.

1. Log på med e-mailadressen for den primære kontakt
  2. Klik på Åbn Sales Center under fanen Salg og marketing.

Jeg er sekundær kontakt og har ingen licens til Sales Center.

Registrerede og certificerede partnere har ikke adgang til Sales Center.

Gold- og Platinum-partnere kan gå ind på https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.

1. Log på med e-mailadressen for den primære kontakt.
  2. Klik på Åbn Sales Center under fanen Salg og marketing.
  3. Klik på Min virksomhedsprofil i venstre side.
  4. Klik på fanen med administration af brugerkonti til Sales Center øverst.
  5. Markér afkrydsningsfeltet for den bruger, som du vil give adgang, under afsnittet med licensallokering.

Der er angivet en kontakt/person på Sales Center, men denne person arbejder ikke længere i virksomheden.

1. Gå ind på https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.
  2. Log på med e-mailadressen for den primære kontakt.
  3. Klik på Åbn Sales Center under fanen Salg og marketing.
  4. Klik på Min virksomhedsprofil i venstre side.
  5. Rul ned til afsnittet med kontakter.
  6. Rediger den kontakt, der skal have tilbagekaldt sin salgsadgang.
  7. Fjern markeringen i feltet Aktiv.

Jeg skal være primær kontakt, men jeg er angivet som sekundær kontakt.

Kontakt Partner Helpdesk.

Jeg har ikke adgang til prislister på partnerportalen.

1. Gå ind på https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.
  2. Log på med e-mailadressen for den primære kontakt.
  3. Klik på Prislister under fanen med priser.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Partner Helpdesk.

Jeg fik en fejlmeddelelse: "Din registrering kunne ikke behandles, fordi din e-mailadresse allerede findes i systemet."

Brug en anden e-mailadresse til at tilmelde dig med. Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Partner Helpdesk.

Hvordan kan jeg opgradere mit medlemskab?

Du kan oprette en forespørgsel om opgradering på følgende måde:

1. Gå ind på Adobe Partner Connection Portal: https://channelpartners.adobe.com/home/program.html
  2. Log på med dine legitimationsoplysninger (Adobe ID og adgangskode).
  3. Klik på opgraderingslinket øverst, når du har logget på.
  4. Vælg, om du vil opgradere til et certificeret medlemskab.
  5. Udfyld ansøgningen.

Når du har oprettet anmodningen om opgradering, vil Adobe give dig besked, når den er færdigbehandlet.

Mit medlemskab skal snart fornys, men fornyelseslinket virker ikke.

NFR-licenser

Hvordan får jeg adgang til NFR-licenser fra Adobe?

Det er kun Gold- og Platinum-partnere, der har adgang til NFR-licenser.

Deres primære kontakt har adgang til NFR-licenser.

Der er adgang til eviggyldige licenser som Acrobat Pro og Captivate på partnerportalen (https://channelpartners.adobe.com/home/program.html).

I forbindelse med Creative Cloud modtager den primære kontakt for kontoen en VIP-invitation, som giver adgang til CC-licenser.

Hvilke NFR-licenser får jeg som Gold-partner?

Du kan få adgang til følgende licenser som Gold-partner: Adobe Acrobat Pro DC, Creative Cloud – alle apps.

Hvilke NFR-licenser får jeg som Platinum-partner?

Du kan få adgang til følgende licenser som Platinum-partner: Adobe Acrobat Pro DC, Creative Cloud – alle apps, Creative Cloud Enterprise og Adobe Stock DCE.

Skal jeg anmode om fornyelse af NFR?

Nej, du behøver ikke anmode om fornyelse af NFR-licenser, da de fornys automatisk.

Certificering

Hvordan får jeg et brugernavn og en adgangskode til ACTC (Adobe Certified Training Center)?

Du kan tilmelde dig Adobe Channel TrainingCenter som deltager ved at gøre følgende:

1. Log på Adobes partnerportal med dit Adobe ID og din adgangskode.
  2. Klik på Support i øverste højre hjørne, og klik på Adobe Channel Training Center Enrollment Instructions på rullelisten.
  3. Klik på den relevante URL-adresse for dit område under Ny bruger.
  4. Log på Adobe Channel Training Center med dit Adobe ID og din adgangskode.

Når du er blevet tilmeldt, skal du bruge dit Adobe ID og din adgangskode til at logge på ACTC (Adobe Certified Training Center).

Hvilke certifikater kræves der til hvert niveau i programmet?

Kun én repræsentant skal udfylde dokumentet Adobe Business Partner Code of Conduct for Certified, Gold or Platinum level**.

Jeg vil gerne tage en teknisk eksamen. Hvor gør jeg det?

Der findes ikke længere tekniske eksamener i Adobe Channel Training Center.

** Certificeringerne er med forbehold for ændringer i forhandlerprogrammet. I guiden til forhandlerprogrammet kan du se, hvilke regler og krav der er til de forskellige medlemskabsniveauer.

*Du kan bruge en hvilken som helst browser – undtagen Mozilla Firefox – til at få adgang til Adobe Channel Training Center.

Hvordan får jeg adgang til mine færdige uddannelsescertifikater?

Sådan får du adgang til dine færdige uddannelsescertifikater:

1. Log på Channel Training-webstedet via linket med dit Adobe ID.
  2. Under "Mine kurser" kan du se alle dine gennemførte kurser.

Kan jeg skifte administrator til VIP-konsollen for min kunde?

Den nuværende administrator af konsollen kan benytte følgende fremgangsmåde for at skifte administrator på VIP:

1. Log på din administratorkonsollen: https://adminconsole.adobe.com/team.
  2. Åbn fanen Administratorer.
  3. Vælg Skift ved siden af navnet på den nuværende primære administrator.
  4. Vælg den administrator, der skal have rettigheder som primær administrator.
  5. Klik på Skift

Den nye administrator modtager en e-mail med en invitation til at acceptere rollen som primær administrator. Derefter vises VIP-vilkårene og -betingelserne. Den nye administrator skal acceptere VIP-vilkårene og -betingelserne, før ændringen afspejles i administratorkonsollen.

Aftaleregistrering

Jeg arbejder for et datterselskab i firmaet "XYZ" i Østrig (e-maildomæne *@xyz.at). Men mit hovedkontor er XYZ i Tyskland (e-maildomæne *@xyz.de – samme partner med hovedkontor/datterselskab i forskellige lande). Jeg har en konto med e-mailadressen *@xyz.at, og systemet tillader ikke registrering med den tyske konto. Hvad gør jeg?

Den eneste løsning på dette problem er at få en e-mailkonto med domænet *xyz.de.

Fanen Opportunity (Salgsmulighed) mangler i Sales Center, så jeg kan ikke lægge en salgsmulighed ind.

Kontrollér, om den primære kontaktperson på din konto har den pågældende fane på sin egen konto. Hvis den primære kontaktperson har fanen, og du oplever problemer eller fejlmeddelelser, skal du sende en e-mail med alle oplysninger om problemet, herunder hvilket ID der er brugt, og et skærmbillede til Partner Helpdesk.

Mit firma har et antal licenser til Sales Center til forskellige medarbejdere. Har andre medarbejdere adgang til mine salgsmuligheder?

Medarbejdere med Sales Center-licenser i samme partnervirksomhed har kun adgang til salgsmuligheder indsendt af dem selv (dvs. de ejer den pågældende salgsmulighed). Hvis en partner ønsker at tildele sin salgsmulighed til en anden medarbejder i samme partnervirksomhed, skal ejerskabet først ændres.

Jeg kan ikke føje produkter til min salgsmulighed, da jeg ikke har adgang til prisbogen.

Indsend problemet i Sales Center for at få en løsning med det samme.

Hvordan lukker jeg en salgsmulighed, som jeg har vundet?

1. Gå ind i den pågældende salgsmulighed og vælg "Edit" (Rediger)
  2. Skift Stage til: "07 Execute to Close" (07 Sæt til Luk).
  3. Skift Status til: "Closed – Booked" (Lukket – booket)
  4. Vælg en årsag i pop op-menuen.
  5. Rul ned, og angiv salgsordrenummeret (partnere får salgsordrenumrene fra deres kunder).
  6. Vælg "Save" (Gem).

Der kan angives flere salgsordrenumre, som vil blive behandlet med oplysninger om rabat, opdelt efter kunder. Derefter gemmes de igen i salgsmuligheden, når rabatcyklussen er gået igennem.

Hvordan indsender jeg et problem i Sales Center?

Udfør følgende trin:

1. Gå ind på "Sales Center"
  2. Søg efter kontoen ved at skrive "xyz" i feltet "Parent Account" (Overordnet konto), som er markeret med et forstørrelsesglas. På den måde kan du se, om kontoen for denne kunde allerede er blevet oprettet.
  3. Der er to mulige scenarier:
    1. Du finder den konto, du søgte efter:
      1. Vælg kontoen
      2. Gå til "New Opportunity" (Ny salgsmulighed)
      3.  Udfyld alle de obligatoriske felter, og vælg "Save" (Gem)
    2. Du kan ikke finde den konto, du søgte efter:
      1. Hvis du ikke kan finde den ønskede konto, tyder det på, at den ikke er oprettet i Adobes database, så du skal derfor oprette den.

Bemærk:

Før du opretter en konto for den pågældende kunde, skal du sikre dig, at kontoen ikke allerede findes (søg efter kontoen ved at søge på dele af navnet med søgefunktionen). Du kan f.eks. søge efter "BAYERISCH" i stedet for "BAYERISCHER RUNDFUNK"

Jeg har modtaget en e-mail, hvor jeg bliver bedt om at angive yderligere oplysninger om aktiviteter i forbindelse med nye salgsmuligheder. Hvad gør jeg?

Vær så beskrivende som muligt mht. salgsaktiviteter som:

• Hvordan opdagede du denne salgsmulighed?
    • Telefonopkald
    • Møde med kunden
    • Løbende kontakt med kunden (angiv datoer, steder osv.)
  • Vigtig hændelse/forretningsmæssige behov?
    • Angiv anslåede mængder af Adobe-produkter, som kunden har brug for.
    • Hvorfor har kunden brug for Adobe-produkter?
  • Adobe-værdi
    • Beskriv, hvordan brug af Adobe-produkter vil kunne gavne kunden
  • Værdi fra andre konkurrenter?
    • Er der nogen kendte konkurrenter? I så fald, hvilke?
  • Salgsaktiviteter til dato?
    • Hvad er der indtil videre gjort for aktivt at sælge Adobe-produkter?

Hvis nogle af disse felter ikke er udfyldt, hvis der ikke er angivet nogen beskrivelse, eller hvis beskrivelsen ikke er fyldestgørende eller er for vag eller generisk, vil denne salgsmulighed ikke blive godkendt, og valideringen vil blive forsinket.

Konsol for VIP-forhandler/-administrator

Jeg kan ikke få adgang til forhandlerkonsollen.

Du skal være på det certificerede niveau for at kunne få adgang til forhandlerkonsollen. Den primære kontaktperson for den certificerede konto får adgang til forhandlerkonsollen via dette link: https://reseller.adobe.com.

Hvordan får jeg et VIP-nummer?

VIP-numre er til slutbrugere, ikke forhandlere. Du skal føje dine slutbrugeroplysninger til forhandlerkonsollen, der så sender en invitation til kunden. Når kunden har accepteret invitationen, genereres der et VIP-nummer til kunden.

Hvordan bruger jeg forhandlerkonsollen?

Du kan referere til linket https://helpx.adobe.com/dk/creative-cloud/reseller.html for at få alle oplysninger om forhandlerkonsollen.

Jeg har placeret ordren for min kunde, men konsollen viser stadig kun den gamle årsdato.

Årsdatoen på konsollen opdateres 30 dage efter den aktuelle årsdato, da vi har en 30-dages henstandsperiode før og efter årsdatoen for fornyelsen.

Min kunde får en fejlmeddelelse om, at der mangler betaling.

Kundens VIP må have en eller flere pladser, der er forfaldne/indstillet midlertidigt. Derfor vises meddelelsen om, at der mangler betaling.

Forhandleren har mulighed for at fjerne pladser i op til 30 dage, efter at de er blevet tilføjet.

Efter 30 dage er det ikke længere muligt at fjerne tilføjede pladser fra konsollen.

Problemet med sæder, der er forfaldne/indstillet midlertidigt, kan håndteres på 2 måder.

• Lad sædet være på konsollen, til abonnementet udløber. Herefter fjernes alle sæder, der ikke er blevet fornyet, herunder sæder der aldrig er blevet anvendt. Dette koster ikke ekstra.
  • Forhandleren kan arbejde med distribution for at behandle en ordre og med det samme generere et RMA-nummer.

Kan jeg skifte administrator for kundens VIP-konsol?

Den nuværende administrator af konsollen kan benytte følgende fremgangsmåde for at skifte administrator på VIP:

1. Log på administratorkonsollen: https://adminconsole.adobe.com/team.
  2. Åbn fanen Administratorer
  3. Vælg Skift ved siden af navnet på den nuværende primære administrator.
  4. Vælg den administrator, der skal have rettigheder som primær administrator.
  5. Klik på Skift.

Den nye administrator modtager en e-mail med en invitation til at acceptere rollen som primær administrator. Derefter vises VIP-vilkårene og -betingelserne. Den nye administrator skal acceptere VIP-vilkårene og -betingelserne, før ændringen afspejles i administratorkonsollen.

Kan en kunde skifte fra en forhandler til en anden?

Ja, kunden kan frit købe hos en forhandler efter eget valg. Hvis brugeren ikke er tilfreds med sin nuværende forhandler, kan brugeren skifte til en anden forhandler ved at sende en anmodning herom Partner Helpdesk.

Kan der skiftes administratorkontakt for VIP?

Ja, den primære kontakt på forhandlerkonsollen kan skifte administratorkontakt for VIP.

Jeg har sendt en VIP-invitation til min kunde, men der vises fejlmeddelelser, når de forsøger at acceptere den.

Brugeren vil ikke kunne acceptere en VIP-invitation, hvis der allerede er en VIP med samme kontonavn. Du kan foretage mindre ændringer i kontonavnet og sende invitationen igen.

Hvis det ikke løser problemet, skal du kontakte Partner Helpdesk.

Kan jeg ændre kontonavnet på konsollen?

Ja, du skal udfylde en formular (ACON – Adobe Change Of Name) med anmodning om ændring af kontonavn og sende den til Partner Helpdesk, som vil behandle anmodningen.

Du kan hente formularen via dette link: https://helpx.adobe.com/dk/x-productkb/global/adobe-change-of-name-form-and-procedure.html

Kan jeg ændre markedssegmentet for min kunde-VIP?

Nej, markedssegmentet på VIP kan ikke ændres. Du kan anmode om at få annulleret VIP via Partner Helpdesk og derefter sende invitationen til partneren for den nye VIP med det rigtige markedssegment.

Kontraktstyring

Kan jeg ændre administrator for kontrakten?

Du kan bede om at få ændret administrator for kontakten ved at kontakte Partner Helpdesk. Der kræves en e-mailgodkendelse fra den nuværende administrator, før anmodningen kan behandles. Hvis den nuværende administrator ikke længere er ansat i virksomheden. En medarbejder med et tilsvarende e-maildomæne kan sende godkendelsen.

Kan jeg ændre betalingsmuligheden på kontrakten?

Du kan bede om at få ændret administrator for kontakten ved at kontakte Partner Helpdesk. Der kræves en e-mailgodkendelse fra den nuværende administrator, før anmodningen kan behandles. Hvis den nuværende administrator ikke længere er ansat. En medarbejder med et tilsvarende e-maildomæne kan sende godkendelsen.

Kan en kunde forny en CLP-aftale, efter at den er udløbet?

Ja, brugeren vil stadig kunne sende en anmodning om fornyelse for kontakten.

Licenswebsted

Sådan logger du på licenswebstedet

1. Gå ind på licenswebstedet.
  2. Log på med dit Adobe ID (normalt din e-mailadresse) og din adgangskode.
  3. Klik på Log på.

Har du brug for hjælp til at oprette eller bruge dit Adobe ID? Se Fejlfinding i forbindelse med din Adobe ID-konto og login.

Bemærk:

Du kan kun få adgang til licenswebstedet med det Adobe ID, som du brugte, da du afgav ordren.

Hvordan kan jeg administrere ordrer på licenswebstedet?

Se dette dokument: Adobes licenswebsted | Serienumre, ordrer, konti for at få oplysninger om licenser.