PDF-tiedoston näyttämiseen verkossa vaikuttavat monet tekijät, kuten PDF-tiedoston vioittuminen; verkkosivuston määritykset PDF-tiedostojen näyttämiseen; Acrobatin, Readerin tai selaimen versio; tietosuojaa ja evästeitä koskevat asetukset sekä sen palvelimen tila, jolle PDF-tiedosto on tallennettu. Kokeile alla olevia ehdotuksia aloittaessasi vianmäärityksen.

PDF-tiedoston avaaminen suoraan Reader- tai Acrobat-sovelluksessa (pikakorjaus)

Jos PDF-tiedosto näkyy napsautettavana linkkinä, tiedosto voidaan useimmiten tallentaa työpöydälle ja avata suoraan sovelluksessa. Tiedoston lataaminen on nopea tapa ratkaista tiedoston näyttämiseen liittyvä ongelma.

1. Ctrl-osoita (Mac OS) tai napsauta PDF-tiedoston linkkiä hiiren kakkospainikkeella (Windows).
  2. Valitse sopiva tallennus- tai latausvaihtoehto. Vaihtoehdot vaihtelevat selaimen mukaan:

• (Internet Explorer) Tallenna kohde nimellä
    • (Firefox) Tallenna linkki nimellä
    • (Safari) Lataa linkitetty tiedosto

3. Varmista, että tiedostotyypiksi on valittu Adobe Acrobat -dokumentti ja tallenna tiedosto.

Huomautus:

Jos Tallenna nimellä -valintaikkunaa ei näy, selaimesta on saattanut avautua erillinen latausikkuna ja tiedosto on ladattu automaattisesti.

Tallenna tiedosto nimellä
  4. Etsi tallennettu PDF-tiedosto ja avaa se kaksoisnapsauttamalla. Jos selaimesta avautui latausikkuna, kaksoisnapsauta PDF-tiedostoa ladattujen tiedostojen luettelosta.

Reader- tai Acrobat-ohjelman päivittäminen

Adobe julkaisee säännöllisesti tietoturvapäivityksiä Reader- ja Acrobat-sovelluksiin. Järjestelmässä tai selaimessa oleva ristiriita voidaan todennäköisesti ratkaista uusimmalla päivityskorjauksella.

1. Avaa Reader tai Acrobat.
  2. Valitse Ohje > Tarkista päivitykset.

Reader- tai Acrobat-ohjelman korjaaminen

Reader- tai Acrobat-sovellus tai sovelluksen käyttämiseen tarvittavat resurssit ovat saattaneet vioittua. Asennuksen korjaaminen on nopea tapa korjata virhe.

• (Reader) Valitse Ohje > Korjaa Adobe Reader -asennus.
  • (Acrobat) Valitse Ohje > Korjaa Acrobat-asennus.

Selaimen laajennuksen ottaminen käyttöön

PDF-tiedostojen näyttäminen selaimessa edellyttää Adobe PDF -laajennuksen ottamista käyttöön.

Safari (Mac OS X)

Lisätietoja on TechNote-artikkelissa Safari-laajennuksen vianmääritys | Acrobat X ja Reader X.

Internet Explorer (Windows)

Adobe PDF -laajennuksen ottaminen käyttöön vaihtelee Internet Explorer -selainversion mukaan.

1. Valitse Työkalut > Lisäosien hallinta. (Voit valita myös Työkalut > Internet-asetukset, napsauttaa Ohjelmat-välilehteä ja valita sen jälkeen Lisäosien hallinta.)
  2. Valitse Näytä-ponnahdusvalikosta Kaikki lisäosat. (Joissakin versioissa vaihtoehtona on Internet Explorerin käyttämät lisäosat.)
  3. Vieritä luetteloa Adobe-järjestelmän lisäosiin ja valitse Adobe PDF Reader.
  4. Jos Adobe PDF Readerin tilaksi on valittu Pois käytöstä, napsauta Ota käyttöön -painiketta.

Firefox (Windows)

1. Valitse Työkalut > Asetukset.
  2. Napsauta Yleiset-välilehteä ja valitse Lisäosien hallinta.

Napsauta Lisäosien hallinta

3. Valitse Laajennukset-välilehti (purppuranpunainen/sininen kuvake). (Tämän valintaikkunan ulkoasu vaihtelee version mukaan.)

Valitse Laajennukset-välilehti

4. Etsi ja valitse Acrobat tai Adobe Reader:
    • Jos Poista käytöstä -painike on näkyvissä (yllä olevan kuva mukaisesti), lisäosa on käytössä ja muita toimenpiteitä ei tarvita.
    • Jos Ota käyttöön -painike on näkyvissä, valitse Ota käyttöön.

Muita ratkaisuja