Käyttöopas Peruuta

Luo ja muokkaa videoita Adobe Premiere Rushin avulla Android-laitteissa

Lisätietoja videoiden tallentamisesta ja muokkaamisesta Adobe Premiere Rushin avulla Android-laitteellasi.

Voit käyttää Premiere Rushia saumattomasti työpöydällä ja Android-laitteilla. Kun käytät Premiere Rushia Androidissa, voit käyttää rajoittamatonta ilmaisvientiä ja voit tallentaa Premiere Rush -sovelluksen kautta videoita, joissa on enemmän hallintaominaisuuksia.

Premiere Rush synkronoi kaikki projektisi kaikkien laitteittesi välillä maksetun jäsenyyden piirissä. Kaikki Android-laitteillasi tekemäsi muokkaukset voidaan synkronoida Adobe Premiere Rushiin työpöydälläsi. Lisätietoja löydät kohdasta Kuinka projektien synkronointi toimii Adobe Premiere Rushissa.

Huomautus:

Tarvitset Creative Cloud -jäsenyyden Premiere Rush -projektien synkronointiin kaikkien laitteittesi välillä.

Asenna ja kirjaudu sisään Premiere Rushiin Androidissa

Voit asentaa Premiere Rushin Google Play Storesta. Lisätietoja Premiere Rush -tilauksen asentamisesta tai hallinnasta Androidissa löydät kohdasta Hallitse Premiere Rush tilausta Android-laitteella.

Tarkista ennen Premiere Rushin asentamista, että laitteesi täyttää järjestelmävaatimukset

Käynnistä Premiere Rush ja kirjaudu sisään:

1. Napauta Android-laitteellasi Premiere Rush -sovelluksen kuvaketta.
  2. Kirjaudu käyttäen Adobe ID:tä, Facebook-tiliä tai Google-tiliä.

Projektin luominen

Kun olet käynnistänyt sovelluksen ja kirjautunut sisään, luo projekti napauttamalla plus (+) -painiketta näytön alareunassa.

Voit sitten valita Lisää media käyttääksesi jo tallennettua mediaa laitteessasi, Creative Cloudissa tai Dropboxissa. Voit myös kuvata valokuvia tai videoita suoraan uuteen projektiin napauttamalla Ota video tai kuva

Valitut leikkeet näkyvät näytön alareunassa. Kun olet tehnyt valintasi, kirjoita projektin nimi ja napauta Luo tuodaksesi ne projektiisi.

Synkronointi CC:n kanssa mahdollistaa pääsyn projektiisi uusimmilla muutoksilla kaikista mobiililaitteistasi ja tietokonelaitteistasi.Premiere Rush erottaa kohtaukset automaattisesti erillisiksi leikkeiksi aikajanallesi.

Valokuvien ja videoiden lisääminen

Jos haluat lisätä olemassa olevia kuvia tai videoita projektiin, napauta Lisää media.Voit valita useita valokuvia, videoita ja musiikkileikkeitä.

Valitut leikkeet näkyvät näytön alareunassa. Kun olet tehnyt valintasi, kirjoita projektin nimi ja napauta Luo tuodaksesi ne projektiisi.

Valitse Synkronoi CC:n kanssa, jos haluat käyttää projektiasi kaikkien mobiililaitteidesi ja tietokonelaitteidesi viimeisimmillä muutoksilla.

Valokuvien tai videoiden lisääminen projektiisi
Valokuvien tai videoiden lisääminen projektiisi

Valokuvien ja videoiden sieppaus

Voit ottaa valokuvia ja videoita Premiere Rushin sisäänrakennetun kuvaustoiminnon avulla laitteesi oman kamerasovelluksen sijaan.

Voit asettaa tarkennuksen ja valkotasapainon yhdellä napautuksella ja siirtyä heti kuvaamaan käyttämällä automaattista tilaa. Voit myös käyttää Pro-tilaa, joka tarjoaa enemmän hallintaa, kuten ISO-asetuksen sekä suljinajan, valkotasapainon, kuvatarkkuuden ja kuvataajuuden säädöt.

Jos haluat siepata mediaa uudeksi projektiksi, toimi seuraavasti:

1. Napauta plus (+) -painiketta projektiselaimessa ja napauta sitten Ota video tai kuva.

2. Kamera aukeaa.

Voit käyttää AUTO-tilaa kaappauksen perusohjaimiin. Lisäasetuksia varten, kuten suljinaika, valkotasapaino, resoluutio, kuvataajuus ja ISO, kytke PRO-tila päälle. Katso lisätietoja kameran asetuksista kohdasta Kaappausasetukset.

3. Kun olet määrittänyt kaappausasetukset, tallenna video napauttamalla punaista painiketta. Voit ottaa kuvia napauttamalla punaisen painikkeen vieressä olevaa Kamera-kuvaketta.

4. Kun olet ottanut kuvia ja videoita, napauta sinistä valintamerkkiä lisätäksesi tallennetun median uuteen projektiin.

Sieppausasetukset

Automaattitilan asetukset

Automaattitilan kuvausasetukset Premiere Rushissa
Automaattitilan kuvausasetukset Premiere Rushissa

A: Ruudukko

Kuvausnäytöllä näkyy näytön kolmanneksiin jakava ruudukko avuksi kohteiden asetteluun kuvatessasi.

B: Salama

Voit kytkeä salaman päälle tai pois päältä kuvatessasi noudattamalla jotakin seuraavista vaihtoehdoista:

• Salama pois päältä: Salama ei koskaan syty, kun otat kuvia tai tallennat videoita.
  • Salama automaattisesti: Salamaa käytetään vain hämärässä.

C: Taskulamppu

Takakameran salamavalo pysyy päällä riippumatta siitä, kuvaatko vai et. Tämä on hyödyllistä pimeissä olosuhteissa kuvatessasi, kun tarvitset lisävaloa.

Pro-tilan asetukset

Voit säätää seuraavia asetuksia käsin Pro-tilassa:

Valotusasetukset

Pro-tilan valotusasetukset Premiere Rushissa
Pro-tilan valotusasetukset Premiere Rushissa

A: ISO

ISO-asetus säätää laitteesi kameran valoherkkyyttä.

B: Suljin

Suljinaika säätelee valon kestoa, jolle kamera altistuu.Voit säätää tätä kestoa saadaksesi haluamasi luovan vaikutuksen kuviin ja videoihin.

C: Automaattinen valotus

Jos et halua hallita valotusvaihtoehtoja manuaalisesti, kytke Automaattinen valotus päälle.

Valotuksen vaikutus

Valotuksen vaikutus Premiere Rushissa
Valotuksen vaikutus Premiere Rushissa

Valotuksen vaikutus

Käytä valotuksen vaikutuksen säätöä joko alivalotukseen tai ylivalotukseen.

Valkotasapainon asetukset

Pro-tilan valkotasapainon asetukset Premiere Rushissa
Pro-tilan valkotasapainon asetukset Premiere Rushissa

A: Lämpötila

Lämpötila viittaa otoksesi värisävyjen lämpimyyteen tai kylmyyteen.

B: Sävy

Sävy säätää otoksen värikorjausta vihreästä violettiin.

C: Automaattinen valkotasapaino

Jos et halua ohjata PRO valkotasapainovaihtoehtoja manuaalisesti, liu 'uta automaattista valkotasapainoa oikealle.

Tarkennus- ja suurennusasetukset

Pro-tilan tarkennusasetukset Premiere Rushissa
Pro-tilan tarkennusasetukset Premiere Rushissa

Tarkennus on objektiivin ja kuvakennon välinen etäisyys kohteen ollessa tarkennettuna.

Jos et halua ohjata PRO tarkennustoimintoa manuaalisesti, kytke Automaattitarkennus päälle.

Zoomausvaihtoehto Premiere Rushissa
Zoomausvaihtoehto Premiere Rushissa

Sipaise liukusäädintä oikealle suurentaaksesi kuvaamaasi.

Premiere Rushin muokkaustyötila

Premiere Rushin Edit-työtila
Premiere Rushin Edit-työtila

A. Etusivu B. Lisää media C. Projektin resurssit D. Raitaohjaimet E. Suunta F. Palaute G. Vieminen H. Peru

A: Koti - Palaa aloitusnäyttöön, jossa voit aloittaa uuden projektin ja tarkastella tai avata kaikki projektisi.

B: Lisää media - Lisää projektisi otsikko, lisää mediaa tai selostus.

C: Projektin resurssit - Sisältää mediaa, jota on käytetty viime aikoina projektissa.

D: Raidan ohjaimet - voit järjestää leikkeesi (videot, valokuvat, grafiikka ja ääni) joustavasti.

E: Orientaatio - Valitse videollesi maisema, muotokuva tai ruutu.

F: Palaute - Anna palautetta kokemuksestasi.

G: Vie - Tallenna projekti laitteeseen tai vie se. Lisätietoja on kohdassa Vie video.

H: Kumoa - Kumoa äskettäin tekemäsi muutos.Voit myös painaa tätä painiketta pitkään saadaksesi esiin valikon, jonka avulla voit valita Kumoa tai Tee uudelleen.

Leikkeiden rajaaminen, jakaminen osiin, monistaminen ja poistaminen

Leikkeen rajaaminen

Leikkeiden tasoittaminen
Leikkeiden tasoittaminen

Voit hienosäätää leikkeen kestoa aikajanalla siirtämällä leikkeen aloitus- tai loppupistettä. Tätä prosessia kutsutaan rajaamiseksi.

Valitse leike aikajanalta napauttamalla sitä.Kun leike valitaan, oranssit kahvat ilmestyvät sen ympärille. Poistaaksesi leikkeestä osan mene ensiksi sen alkuun tai loppuun. Seuraavaksi napauta ja pidä pohjassa paksua oranssia kahvaa ja vedä sitä oikealle tai vasemmalle.

Huomautus:

Tämä ei rajaa alkuperäistä videota. Voit pidentää leikkeen kestoa vetämällä oransseja kahvoja ulospäin.

Leikkeen jakaminen osiin

Leikkeiden halkaisu
Leikkeiden halkaisu

Osiin jakaminen on hyödyllistä silloin, kun olet lisännyt leikkeen projektiin, mutta et halua käyttää koko leikettä yhtenäisenä.

Jos haluat jakaa leikkeen kahteen osaan, vedä leikepää kohtaan, johon haluat leikkeen jakautuvan. Pyyhkäise työkalupalkin alareunassa oikealle ja napauta sakset-kuvaketta.

Kun olet jakanut leikkeen osiin, syntyy kaksi uutta leikettä, joiden paikkaa voit vaihtaa aikajanallasi.

Leikkeen poistaminen tai monistaminen

Leikkeen kopiointi
Leikkeen kopiointi

Leikkeet kannattaa monistaa ennen niiden muokkaamista, koska sillä tavoin alkuperäinen leike säilyy, ja voit vertailla sitä ”ennen ja jälkeen” muokkaustesi.

Paina leikettä pitkään aikajanalla. Napauta avautuvassa ponnahdusvalikossa Kopioi luodaksesi kopion leikkeestä. Monistettu leike tulee näkyviin aikajanalle alkuperäisen leikkeen jälkeen.

Voit poistaa leikkeen napauttamalla Poista ponnahdusvalikosta poistaaksesi leikkeen aikajanalta.

Grafiikoiden lisääminen

Voit lisätä grafiikkaa, kuten otsikoita, siirtymägrafiikkaa ja peittokuvia.Voit hakea kaikista grafiikkakategorioista Premiere Rushissa hakupalkin avulla. Voit lisätä grafiikkaa projektiisi seuraavasti:

1. Siirrä toistopää aikajanalla kohtaan, johon haluat lisätä grafiikan.

2. Napauta grafiikat-kuvaketta ja napauta Lisää grafiikka + -painiketta. Seuraavaksi avautuu luettelo otsikoista, siirtymistä ja peittokuvista.Hakukentän avulla voidaan suorittaa haku kaikkiin grafiikkaluokkiin.

Grafiikan lisääminen
    Grafiikan lisääminen

Voit myös etsiä tiettyjä omaisuuksia, kuten otsikoita, siirtymägrafiikkaa jne., napauttamalla Selaa kaikkia -pudotusvalikkoa. Voit tallentaa resurssin ja käyttää sitä myöhemmin kohdasta Tallennettu.

Lisää otsikot

Valitse otsikko luettelosta napauttamalla sitä. Napauta Lisää.Uusi otsikkoleike lisätään aikajanallesi toistopään sijainnin kohtaan.

(Valinnainen) Napauta Lisää avataksesi koko näytön ikkunan, jossa näkyvät lisäotsikkomallit, jotka ovat ladattavissa Adobelta.

Huomautus:

Jos et ole tyytyväinen käytettävissä oleviin kirjasimiin, voit hankkia lisää kirjasimia Adobe Fonts -palvelusta. Löydät lisää fontteja napauttamalla Creative Cloud -kuvaketta Lisää Adobe-fontteja-kohdan vieressä Fontti valikosta.Napauta sitten Aktivoi -kuvaketta, kun olet valinnut fontin. Kirjasin lisätään tällöin Premiere Rushin kirjasinluetteloon.Voit käyttää aktivoimiasi kirjasimia Premiere Rushin lisäksi myös muissa Creative Cloud -sovelluksissa.

Siirtymägrafiikoiden lisääminen

Napauta siirtymägrafiikkaa vaihtoehtojen luettelosta. Napauta Lisää.Uusi siirtymägrafiikkaleike lisätään aikajanallesi toistopään sijaintiin.

(Valinnainen) Napauta Lisää avataksesi koko näytön ikkunan, jossa näkyy Adobelta ladattavia siirtymägrafiikoita.

Peittokuvien lisääminen

Napauta peittokuvaa vaihtoehtojen luettelosta. Napauta Lisää.Uusi peittokuvaleike lisätään aikajanallesi toistopään sijaintiin.

(Valinnainen) Napauta Lisää avataksesi koko näytön ikkunan, jossa näkyvät lisäpeitemallit, jotka ovat ladattavissa Adobelta.

Tehosteiden lisääminen

Napauta Tehosteet lisätäksesi siirtymiä ja liikettä leikkeisiisi.

Siirtymien lisääminen

Videoleikkeiden välisillä siirtymillä niiden väliset muutokset voidaan sulauttaa toisiinsa.

Siirtymän lisääminen leikkeeseen:

1. Valitse leike aikajanalta.

2. Napauta Tehosteet > Siirtymät.

3. Voit lisätä siirtymän leikkeen alkuun ja loppuun napauttamalla haluamaasi siirtymätyyliä. Siirtymä lisätään leikkeen alkuun ja loppuun.

Huomautus:

Sinun on mahdollisesti zoomattava aikajanaan, jotta voit leikkeiden siirtojen esikatselu olisi helpompaa.

Siirtymän lisääminen
    Siirtymän lisääminen

4. Jos haluat lisätä siirtymän vain leikkeen toiselle puolelle, vedä siirtymätyyliä ja sijoita se leikkeen reunan yli.

Leikkeen valkoinen korostettu osio osoittaa, mihin kohtaan siirto sijoitetaan ennen kuin pudotat sen. Sinun on mahdollisesti zoomattava aikajanaan, jotta voit helpommin vetää, pudottaa ja esikatsella leikkeiden siirtoja.

5. Käytä keston liukusäädintä siirtymän keston säätämiseksi. Voit myös napauttaa siirtymää aikajanalla, mikä näyttää oranssit kahvat, joita sisään tai ulos vetämällä muutetaan siirtymän kestoa.

Siirtymän keston muuttaminen
    Siirtymän keston muuttaminen

Liikkeen lisääminen

Still-kuvien panorointi- ja zoomaustehoste

still-kuville

Premiere Rush lisää automaattisesti panorointi- ja zoomaustehosteen tuoduille still-kuville. Voit sitten muokata panorointi- ja zoomaustehosteen voimakkuutta, alkua ja loppua.

1. Tuo still-kuva Premiere Rushiin.
  2. Toista aikajana nähdäksesi Panorointi- ja zoomaustehoste kuvassa.
  3. Valitse leike ja napauta Tehosteet > Liikkuvuus > Panorointi ja zoomaus. Aloita- ja lopeta- ruudut näkyvät ohjelmamonitorin leikkeessä.
  4. Voit ohjata tehosteen suuntaa, tarkennusta ja mittakaavaa siirtämällä ja muuttamalla Aloita ja Lopeta -ruutujen kokoa.

Jos haluat vaihtaa nopeasti Aloitus ja Lopetus -ruutujen välillä, napautaTehosteet-paneelissa Siirry alkuun tai Siirry loppuun .

Jos haluat lisätä panorointi- ja zoomaustehosteen voimakkuutta, lisää still-kuvan kestoa aikajanalla.

panorointi ja zoomaus
Panorointi- ja zoomaustehosteen säätäminen

Jos haluat poistaa panorointi- ja zoomaustehosteen kuvasta, napauta kuvaa, napauta Tehosteet > Liike ja poista panorointi- ja zoomaustehosteen valinta.

Videoleikkeiden automaattinen uudelleenkehystys

Jos käyttämilläsi videoleikkeillä on erilaiset suhdeluvut, voit rajata leikkeet automaattisesti uudelleen.

1. Valitse aikajanalla oleva videoleike napauttamalla sitä.

2. Napauta Tehosteet > Liike > Automaattinen uudelleenkehystäminen.

Premiere Rush uudelleenkehystää leikkeen automaattisesti.

3. Jos haluat muuttaa liikkeenseurantaa, napauta Liikkeenseuranta: Oletus ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista: HitaampiOletus tai Nopeampi.

4. Säädä kehystä napauttamalla Säädä kehystä ja vetämällä kehystä sen säätämiseksi. Kun olet tyytyväinen valintaan, napauta Käytä.

Säädä väriä

Jos haluat lisätä värin esiasetuksen tai suodattimen leikkeeseen aikajanallasi, toimi seuraavasti:

1. Valitse leike aikajanalta.

2. Napauta Väri-kuvaketta ja valitse esiasetus.

Lisää väri
    Lisää värin esiasetus

3. Säädä valitsemasi esiasetuksen voimakkuutta napauttamalla Voimakkuus ja siirtämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle esiasetuksen voimakkuuden vähentämiseksi tai lisäämiseksi.

4. Voit myös säätää seuraavia asetuksia manuaalisesti parantaaksesi leikkeen ulkoasua (voit tehdä tämän valitsemalla esiasetuksen tai ilman sitä):

• Valotus: Säädä leikkeen valotusta.
    • Kontrasti: Säädä leikkeen kontrastia.
    • Korostukset: Säädä leikkeen valoalueiden kirkkautta.
    • Varjot: Säädä leikkeen tummempien alueiden pimeyttä.
    • Lämpötila: Hienosäädä valkotasapainoa siirtämällä liukusäädintä vasemmalle, jotta video näyttäisi viileämmältä, ja oikealle, jotta väri lämpenee.
    • Sävy: Hienosäädä valkotasapainoa siirtämällä liukusäädintä vasemmalle lisätäksesi vihreän sävyn ja siirtämällä sitä oikealle lisätäksesi purppuran sävyn.
    • Värähtely: Säädä leikkeen mykistetympien värien voimakkuutta siten, että korkeamman värikylläisyyden vaikutus on pienempi.
    • Saturaatio: Säädä leikkeen kaikkien värien saturaatio tasan 0:sta (yksivärinen) 100:aan (kaksinkertainen saturaatio).
    • Haalistunut kuva: Levitä haalistunut kuva leikkeeseen.
    • Terävöitys: Muokkaa reunamäärittelyä terävämmän videon luomiseksi.
    • Vinjetti: Määrä: Aseta kuvan reunoille vaalennuksen tai tummennuksen määrä.
    • Sulka: Määritä vinjetin reuna. Pienempi arvo luo kovemman, terävämmän reunan, kun taas suurempi arvo tarkoittaa pehmeämpää, paksumpaa reunaa.
  5. Voit palauttaa esiasetukseen tekemäsi säädöt napauttamalla Palauta -kuvaketta.

6. Kun valitset päälle/pois -vaihtoehdon, voit tarkastella leikettä ilman värien säätöjä tai niiden kanssa (voit esikatsella leikkeen ulkonäköä ennen ja jälkeen värien säätöjä).

7. Jos haluat ottaa värimuutokset käyttöön kaikissa videosi leikkeissä,  napauta Käytä kaikkiin  -painiketta.

8. Luo esiasetus napauttamalla Asetukset ja valitsemalla ponnahduslistasta Luo esiasetus. Syötä nimi ja napauta Tallenna.

Uusi mukautettu esimääritys tallennetaan kohtaan Esimääritykset.

Luo esimääritys
    Luo esimääritys

Säädä nopeutta

Leikkeen nopeutta muutetaan näin:

1. Valitse leike aikajanalta.

2. Saat nopeudensäätimet näkyviin napauttamalla Nopeus-kuvaketta.

Nopeuskuvake
    Nopeuskuvake

3. Nopeuttaaksesi tai hidastaaksesi osaa leikkeestä, napauta Vaihteluväli paljastaaksesi liukusäätimen, jossa on siniset kahvat. Valitse tietty osa leikkeestä määrittämällä sinisillä kahvoilla sen aloitus- ja loppupisteet. Voit tehdä tämän myös aikajanalla olevilla leikkeen sinisillä alueen säätökahvoilla.

Alueen liukusäädin
    Alueen liukusäädin

4. Jos et ole varma, minkä nopeuden haluat leikkeelle, määritä sen kesto käsin. Premiere Rushin laskee sopivat nopeuden muutokset puolestasi määrittämäsi keston perusteella. Voit muokata leikkeen kestoa napauttamalla minuuttien, sekuntien tai kuvien arvoa ja kirjoittamalla muutokset.

Keston säätäminen
    Keston säätäminen

5. Jos leike sisältää ääntä, sen toistaminen hitaampana laskee äänenkorkeutta, ja nopeammin toistettuna äänenkorkeus nousee. Äänen alkuperäisen korkeuden säilyttämiseksiSäilytä korkeus-valintaruutu on oletuksena käytössä nopeus-paneelissa. Jos et halua säilyttää äänenkorkeutta, poista tämän valintaruudun merkintä.

Vihje: Jos ääni ei ole välttämätöntä, hiljennä ääniraita ja lisää taustamusiikkia leikkeeseen.

6. Sujuvoittaaksesi siirtymistä nopeusalueellesi, valitse Ramppi ja säädä rampin kestoa.

7. Voit peruuttaa kaikki leikkeeseen tekemäsi nopeuden muutokset napauttamalla Nollaa

Lisää ja muokkaa ääntä

Äänen lisääminen ja muokkaaminen
Äänen lisääminen ja muokkaaminen

Saat luotua videoihisi tunnelmaa lisäämällä niihin musiikkia. Voit lisätä laitteellesi tallennettua musiikkia tai valita sovelluksen mukana tulevia ääniraitoja, äänitehosteita ja luuppeja.

1. Napauta . Napauta sitten Ääni

2. Valitse äänileike.Valitut leikkeet näkyvät näytön alareunassa. Kun olet tehnyt valintasi, napauta Lisää

3. Voit muokata äänileikkeitäsi samalla tavoin kuin mitä tahansa aikajanalla olevaa leikettä.

Voit tarkentaa äänileikkeen valitsemalla sen aikajanalta ja Audio alapalkista avataksesi ääni-säätimet. Avaa ääniasetukset kaksoisnapauttamalla aikajanalla äänileikkeen kohdalle. Voit seuraavaksi käyttää kaikkia äänen ehostustyökaluja.

Lisätietoja siitä, mitä voit tehdä näillä äänivalinnoilla, on kohdassa Muokkaa ääniraitojasi

1. Napauta  ja valitse Ääni.

Äänen lisääminen
    Äänen lisääminen

2. Voit hakea Premiere Rushiin sisällytettyä ääntä nopeasti käyttämällä hakusanoja. Tulokseksi tulee hakuasi vastaavia nimikkeitä, tekijöitä, tyylilajeja ja luokkia.

Selaa haluamaasi resurssia.

Äänihaku
    Äänihaku

3. Napauta Lisää lisätäksesi sen aikajanallesi.

Äänen erottaminen

Muokkauksen joustavuuden parantamiseksi videoleikkeestä voidaan erottaa siihen liitetty ääni. Äänen erottamisen avulla voit muokata ääniraitaa videosta riippumatta (kerrostaa äänileikkeitä päällekkäin, siirtää äänileikkeiden ajoitusta ja paljon muuta).

Voit erottaa äänen videoleikkeen pitkäpainalluksella aikajanalla. Napauta avautuvasta ponnahdusvalikosta Erota ääni.

Kun ääni on erotettu, alkuperäinen ääni-videoleike mykistetään.Premiere Rush sijoittaa erotetun äänen suoraan äänivideoleikkeen alle ensimmäiselle vapaalle ääniraidalle (jos ääniraidat eivät ole vapaita, erotettu ääni sijoitetaan A3-raidalle).

Muunnos

Voit muokata leikkeen ulkoasua rajaamalla, kiertämällä tai skaalaamalla. Voit tehdä tämäntyyppisiä säätöjä valitsemalla leikkeen aikajanalta ja napauttamalla Muunna

• Täyttö: Tämä asetus säätää kehyksen asteikon korkeuteen.
  • Sovita: Tämä asetus säätää kehyksen asteikon leveyden mukaan.
  • Vaakasuuntainen asento: Säädä klipsin vaakasuuntainen asento.
  • Pystysuuntainen asento: Säätää klipsin pystysuuntaista asentoa.
  • Kierto: Kiertää kohdetta 180° kun vedetään oikealle ja 180° kun vedetään vasemmalle.
  • Läpinäkymättömyys: Säädä leikkeen läpinäkymättömyys nollasta sataan prosenttiin.
  • Skaalaa Leveys: Säädä leikkeen leveys.
  • Asteikon korkeus: Säädä leikkeen korkeus.
  • Vaakasuuntainen käännös: Kääntää sisällön Y-akselin yli (vasen/oikea).
  • Pystysuuntainen kääntö:  Kääntää sisällön X-akselin yli (ylös/alas).
Skaalaa ja ylläpidä ominaisuuksia:
  • Lukitusasteikko: Lukitsee leikkeen asteikon.
  • Leveysasteikko: Skaalaa leikkeen leveys.
  • Korkeusasteikko: Skaalaa leikkeen korkeus.

Rajaus ja Ulkoasu:

• Rajaa yläreuna: Rajaa leikkeen yläreunaa.
  • Rajaa alareuna: Rajaa leikkeen alareunaa.
  • Rajaa vasemmalle: Rajaa leikkeen vasenta reunaa.
  • Rajaa oikealle: Rajaa leikkeen oikeaa reunaa.
  • Reunahöyhen: Levittää reunahöyhenen klipsin kaikkiin reunoihin.

Vie videoita

Kun renderöinti on valmis, videosi tallennetaan laitteeseesi ja olet valmis jakamaan videosi YouTubessa, Facebookissa, Instagramissa, TikTokissa tai Behancessa.

Lisätietoja vientivaihtoehdoista näihin sosiaalisen median kanaviin vietäessä on kohdassa Vie video.