Adobe Sign for Salesforce: Yksinkertainen allekirjoitus

Yksinkertainen allekirjoitus on helppo, käyttövalmis osa, jonka avulla yhteisöportaalin käyttäjät voivat allekirjoittaa itsepalvelusopimuksia. Voit lisätä komponentin mihin tahansa Salesforce Experience Cloud -portaaliin (asiakas, kumppani, työntekijä jne.) tai upottaa sen muihin Lightning-komponentteihin.

Edellytykset

Jotta voit käyttää yksinkertaisen allekirjoituksen itsepalvelutoimintoa, sinulla on oltava asennettuna Adobe Sign for Salesforce -paketin versio 21.0 tai uudempi.

Uusissa asennuksissa on syytä huomioida Luo esimerkkejä sopimusmalleista -toiminto, kun Salesforce liitetään Adobe Signiin

link-accounts

Jos malleja ei luotu asennuksen aikana, tai jos olet päivittänyt paketin aiemmasta versiosta versioon 19, voit luoda mallit Adobe Sign -järjestelmänvalvoja -välilehdessä.

generate-self-sign-template

Varmista, että Sopimusmallit-välilehdellä on Testiyhteisösopimus-malli:

verify-test-community-agreement

Jos et ole vielä tehnyt niin, ota Lightning käyttöön

Lightningin on oltava käytössä Salesforce-organisaatiossa, jotta portaali toimii.

Lightning-käyttöliittymän käyttöönotto:

• Valitse ylävalikosta Vaihda Lightningiin tai
  • Valitse nimesi ja valitse pudotusvalikosta Vaihda Lightning-käyttökokemukseen.
Vaihda Lightningiin

Ota Chatter käyttöön

Chatterin oltava käytössä SFDC-organisaatiossasi. Se tehdään näin:

1. Siirry kohtaan Määritys > Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Chatter > Chatter-asetukset.
  2. Valitse Muokkaa.
  3. Ruksi Ota käyttöön -valintaruutu.
  4. Valitse Tallenna.

Ota käyttöön Digital Experiences

Digitaalisten elämysten ottaminen käyttöön:

1. Siirry kohtaan Määritykset > Alustan työkalut > Ominaisuuksien asetukset > Digitaaliset elämykset > Asetukset.
  2. Ruksi Ota digitaaliset elämykset käyttöön -valintaruutu.
  3. Anna elämyksillesi toiminimi.
    Jos tilillesi on jo perustettu toimialue, voit käyttää elämyksille saman arvon.
  4. Valitse Tallenna.
  5. Kun olet valintaikkunassa, jossa varoitetaan, että verkkotunnusta ei voi muuttaa luomisen jälkeen, valitse OK.
Ota käyttöön Digital Experiences

Aktivoi kaksi CSP:n luotettua sivustoa

Sinun on määritettävä kaksi CSP:n (Content Security Policy) luotettua sivustoa, jotta Adobe Acrobat Sign -tilisi URL-perusosoitteet voidaan sallia. Se tehdään näin:

1. Saat Acrobat Sign -tilisi pirstaleen arvon seuraavasti:

1. Kirjaudu Adobe Acrobat Sign -tilillesi.
    2. Kopioi URL:stä parametri, joka on juuri ennen echosign.com (mahdollisesti adobesign.com) -kohtaa (eli pirstaleen arvo).
      Esimerkiksi URL-osoitteen https://caseyjones.na1.echosign.com pirstaleen arvo on na1.
    3. Sulje välilehti.

Katso, kuinka Adobe Acrobat Sign -tilin ympäristö tunnistetaan.

global-settings

2. Siirry kohtaan Määritykset > Asetukset > Turvallisuus > CSP:n luotetut sivustot ja valitse sitten Uusi luotettu sivusto.

csp-trusted-sites

3. Täytä avautuvalla uudella sivulla Sivuston määritteleminen pakolliset kentät seuraavasti:

1. Luotetun sivuston nimi - Anna nimi, kuten AcrobatSign
    2. Luotetun sivuston URL-osoite - Anna sivuston URL-osoite https://secure.<shard>.adobesign.com
      Esimerkiksi https://secure.na1.adobesign.com
      Jos tiliäsi ei ole päivitetty toimialueeseen adobesign.com, voit käyttää sen sijaan echosign.com-toimialuetta.
    3. Valitse Aktiivinen-valintaruutu.
    4. Konteksti – Valitse Käyttökokemuksen rakennustyökalun sivustot kontekstille.
    5. Valitse CSP-direktiivi sallii sivuston frame-src:lle -valintaruutu.
    6. Valitse Tallenna.
    csp-trusted-site-definition

4. Siirry takaisin kohtaan Määritykset > Asetukset > Turvallisuus > CSP:n luotetut sivustot ja valitse sitten Uusi luotettu sivusto.

5. Täytä avautuvalla uudella sivulla Sivuston määritteleminen pakolliset kentät seuraavasti:

1. Luotetun sivuston nimi – Anna nimi, kuten AcrobatSign2
    2. Luotetun sivuston URL – Anna sivuston URL-osoite https://secure.adobesign.com
    3. Ruksi Aktiivinen-valintaruutu.
    4. Konteksti – Valitse Käyttökokemuksen rakennustyökalun sivustot kontekstille.
    5. Valitse CSP-direktiivi sallii sivuston frame-src:lle -valintaruutu.
    6. Valitse Tallenna.
    Toinen CSP:n luotettu sivusto

6. Vahvista kaksi CSP:n luotettua sivustoa.

CSP:n luotetut sivustot

Yhteisöportaalin käyttäjän luominen

Yhteisökäyttäjän profiilin kloonaaminen

Jos haluat määrittää käyttäjäprofiilisi käyttämään Adobe Acrobat Sign -itsepalveluportaalia, sinun on kloonattava ja muokattava yhtä standardiprofiilia. Se tehdään näin:

1. Siirry kohtaan Määritykset > Hallinnointi > Käyttäjät > Profiilit.

2. Valitse minkä tahansa tavallisen asiakasprofiilin kohdalla Kloonaa.

Asiakasyhteisöllä on neljä profiilia, joista käyttäjäprofiilin klonaamiseen ja luomiseen voi käyttää mitä tahansa. Kiinnitä huomiota kloonaamasi profiilin Käyttäjälisenssin tyyppiin.

setup-profiles

3. Anna kloonatulle profiilillesi intuitiivinen nimi ja valitse sitten Tallenna.

cloned-profile-name

4. Valitse avautuvalta kloonatulta profiilisivulta Muokkaa.

cloned-profile-edit

5. Vieritä Mukautettu muokkaaminen -sivulla alas kohtaan Mukautetut objektiluvat ja ota käyttöön kaikki Adobe Acrobat Sign -objektit. Voit ruksia Muokkaa kaikkia -valintaruudun tai vain tarvittavat käyttöoikeudet, jolloin tietosuojan taso on parempi.

cloned-prodile-custom-object-permissions

Tilin, yhteyshenkilön ja käyttäjän luominen yhteisölle

Sinun on luotava yhteisölle tili, yhteyshenkilö ja käyttäjä.

Tilin omistaja on liitettävä rooliin, jotta portaalin käyttäjiä voidaan ottaa käyttöön. Jos haluat liittää roolin Salesforce-käyttäjään, siirry kohtaan Määritykset > Hallinnointi > Käyttäjät > Käyttäjät. Valitse sitten käyttäjäluettelosta Muokkaa käyttäjälle ja avaa avautuvalla sivulla Rooli-pudotusvalikko > valitse rooli > valitse Tallenna.

Tilin luominen:

1. Käynnistä myyntisovellus sovellusten käynnistyksestä.

2. Avaa Tilin pudotusvalikko ja valitse +Uusi tili.

sales-new-account

3. Kirjoita avautuvan Uusi tili -sivun Tilin nimi -kohtaan arvo ja valitse Tallenna.

Tilin nimen tulisi ilmaista, että tili on Adobe Acrobat Sign Portal -tili. Tilin nimi on ainoa arvo, joka tässä tarvitsee antaa.

sales-new-account-details

SFDC-yhteisösivun määrittäminen

Aloita uusi yhteisö

• Siirry kohtaan: Määritys >  Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Digitaaliset kokemukset > Kaikki sivustot
  • Napsauta Uusi-painiketta
Digitaaliset kokemukset - Kaikki sivustot

• Valitse asiakaspalvelun käyttökokemus.
    • Itsepalvelukomponentit edellyttävät asiakaspalvelun käyttökokemusta.

• Kun Asiakaspalvelu-sivu latautuu, valitse Aloita

• Anna yhteisölle nimi.
    • Voit halutessasi lisätä URL-osoitteeseen sivustokohtaisen nimen, josta on hyötyä, jos yhteisöjä on useita.
  • Valitse Luo, kun nimi on määritetty

Yhteisön luomisen aikana näkyy miellyttävä graafinen esitys. Kun olet valmis, näyttöön tulee Yhteisö-sivu.

►Yhteisön nimi näkyy ikkunan yläosassa keltaisella korostettuna.

►URL-osoitteessa oleva sivustokohtainen merkkijono näkyy osoiterivillä sinivihreällä korostettuna.

Määritä Experience-työtila sallimaan käyttäjät

• Siirry kohtaan: Määritys > Alustan työkalut > Ominaisuuksien asetukset > Digitaaliset kokemukset > Kaikki sivustot
  • Napsauta yhteisösi Työtilat-linkkiä
Valitse Työtilat

Omat työtilat -sivu latautuu:

• Napsuta Hallinnointi-valintaa.

Yhteisösi hallinnointisivu avautuu.

Kun vasemmassa raiteessa on valittu Asetukset:

• Napsauta Tila-ilmaisimen oikealla puolella olevaa Aktivoi-painiketta

Valitse Jäsenet vasemmasta raiteesta.

• Valitse Kaikki avattavasta hakuvalikosta.
  • Valitse luomasi mukautettu profiili Käytettävissä olevat profiilit -luettelosta
  • Napsauta Lisää-painiketta ja siirrä profiili Valitut profiilit -luetteloon.
  • Napsauta Tallenna-painiketta

Määritä yhteisökäyttäjän sähköpostiasetuksen Profiilin näkyvyys -asetukseksi Julkinen

Yhteisön Profiilin näkyvyys -osassa olevan sähköpostiosoitteen asetukseksi on asetettava Julkinen:

• Avaa sen käyttäjän Yhteystieto-sivu, jonka puolesta lähetät sähköpostia
  • Valitse Kirjaudu sisään Experienceen käyttäjänä
Kirjaudu Experienceen käyttäjänä

Portaalin käyttöliittymä avautuu:

• Avaa pudotusvalikko napsauttamalla yhteisösivuikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjänimeä.
  • Valitse Omat asetukset

Käyttäjän Omat asetukset -sivu avautuu:

• Määritä Profiilin näkyvyys -osan Sähköposti-arvoksi Julkinen.
  • Valitse Tallenna.

Lisää Adoben yksinkertainen allekirjoitus -komponentti Työtilaan.

• Siirry kohtaan: Määritys > Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Digitaaliset kokemukset > Kaikki sivustot
  • Napsauta yhteisösi Työtilat-linkkiä.
  • Valitse Luonti-valinta sivun Omat työtilat -osiossa.
  • Napsauta sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa Komponentit-kuvaketta, vieritä valikon alareunaan ja napsauta ja vedä Adoben yksinkertainen allekirjoitus -vaihtoehto sivuasetteluun.
    • Pudota komponentti paikkaan, jossa haluat Adobe Sign -sopimusten näkyvän.
Vedä Yksinkertainen allekirjoitus portaalimalliin

Sivu päivittyy siten, että lisätty komponentti näkyy sivuasettelussa, ja sen oikeassa yläkulmassa näkyy komponentin hallintapaneeli.

Ikkunan oikeassa yläkulmassa olevassa hallintapaneelissa on vain yksi määritettävissä oleva vaihtoehto:

Sopimusmalli – Portaalissa lueteltuja sopimuksia ohjaava malli.

Valitse malli ja ota portaali käyttöön napsauttamalla Julkaise-painiketta.

• Aina, kun muutat portaalia tai asetuksia, sinun on julkaistava portaali uudelleen.

Upota Yksinkertainen allekirjoitus -koodi Lightning-komponentteihisi.

Yksinkertainen allekirjoitus -komponentti voidaan upottaa toiseen Lightning-komponenttiin.

Komponentin esimerkkikoodi:

<echosign_dev1:SimpleSign templateId="a0L190000019xUrEAI" />

Kun komponentti upotetaan ohjelmallisesti toiseen komponenttiin, voidaan määrittää seuraavat lisäparametrit:

• agreementId – Julkaistun tai vedosvaiheessa olevan sopimuksen Salesforce-tunnus.
    • Sopimusluonnoksiin tulee määrittää käyttäjä, jonka puolesta ne lähetetään.
  • templateId – Luotuja sopimuksia hallitsevan mallin Salesforce-tunnus.
  • pollingInterval – Arvo ilmaistaan millisekunneissa.
    • Tämä ilmaisee ajan, joka odotetaan ennen jokaista URL-allekirjoitusosoitteen hakuyritystä.
      • Vähimmäisarvo on 500.
      • Enimmäisarvo on 50000.
      • Oletusarvo on 1000.
  • showSigningModal
    • Jos arvo on epätosi, se vain palauttaa signingURL:n lataamatta sähköistä allekirjoitussivua peittokuvamodaalissa
    • Jos arvoksi asetetaan tosi, toiminto palauttaa signingURL:n ja lataa myös sähköisen allekirjoituksen sivun peittokuvamodaalissa
    • Oletusarvo on tosi.

Parametrit noudattavat seuraavia sääntöjä:

• Joko agreementID tai templateID on määritettävä.
    • Jos molemmat on määritetty, käytetään agreementID-arvoa.
    • Jos kumpaakaan ei ole määritetty, palautetaan virhe.
  • agreementID-arvoa käytettäessä sopimuksen on oltava luonnostilassa tai allekirjoitettavana siten, että jäljellä on vähintään yksi allekirjoittamatta oleva vastaanottaja.
    • Jos sopimus on luonnostilassa, lähetä se sellaisenaan ja tuo näkyviin URL-allekirjoitusosoite.
    • Jos sopimus on julkaistu, tuo näkyviin URL-allekirjoitusosoite.
    • Jos sopimus on valmis, tuo näkyviin virhe.
  • Jos templateID-arvoa käytetän, Automaattinen lähetys on käytössä joka tapauksessa.
    • agreementID-arvoa käytettäessä noudatetaan mallin Automaattinen lähetys -asetuksen arvoa.
  • Yksinkertainen allekirjoitus -sopimusmallien pääobjektityypin on oltava Yhteystieto
  • Lähetä tämän käyttäjän puolesta on erittäin suositeltava asetus, koska useimmilla yhteisön käyttäjillä ei yleensä ole lupaa lähetykseen.

Komponentti voi myös julkaista tapahtumia kuluttajille.  Esimerkki tapahtuman käsittelijästä:

<aura:handler name="notifyError" event="echosign_dev1:ErrorEvent" action="{!c.onError}"/>

Käytettävissä olevat tapahtumat:

Sopimus on lähetetty

name="notifyAgreementSent" event="echosign_dev1:AgreementSentEvent" action="{!c.onAgreementSent}"

Sopimus ladattu mallista

name="notifyAgreementLoaded" event="echosign_dev1:AgreementLoadedEvent" action="{!c.onAgreementLoaded}"

Allekirjoitussivu avattu

name="notifySigningLoaded" event="echosign_dev1:SigningLoadedEvent" action="{!c.onSigningLoaded}"

Allekirjoitettu

name="notifyRecipientCompleted" event="echosign_dev1:RecipientCompletedEvent" action="{!c.onRecipientCompleted}"

Ei allekirjoitettu

name="notifyRecipientNotCompleted" event="echosign_dev1:RecipientNotCompletedEvent" action="{!c.onRecipientNotCompleted}"

Virhe minkä tahansa toiminnon aikana

name="notifyError" event="echosign_dev1:ErrorEvent" action="{!c.onError}"

Yksinkertaisen allekirjoituksen sopimusmallivaatimukset

Yksinkertaisen allekirjoituksen ympäristön mallit on määritettävä siten, että ne määrittävät vastaanottajan pääobjektin haun perusteella, ja kyseisen objektin on oltava yhteystieto.

Mallin tiedot -välilehdessä:

• Napsauta avattavaa valikkoa kohdassa Salesforce-objekti.
  • Valitse Valitse muista objekteista.
    • Uusi avattava kenttä tulee näkyviin
  • Valitse Yhteystieto toisesta avattavasta kentästä.

• Napsauta Vastaanottaja-välilehteä.
  • Poista vastaanottaja, joka on jo mallissa.
  • Napsauta Lisää vastaanottaja objektista tai käytönaikaisesta muuttujasta -linkkiä.
    • Lisää vastaanottaja -ruutu tulee näkyviin.
  • Valitse Valitse objekti tai käytönaikainen muuttuja -kentästä Haku pääobjektikentän mukaan.
    • Ensimmäinen vastaanottaja on määritettävä pääobjektiksi (Yhteystieto) ja Lähdekenttä pääobjektista -asetuksen tulee olla sama kuin yhteystiedon tunnus.
  • Valitse Tallenna

Yksinkertainen allekirjoitus -malliin on liitettävä jonkintyyppinen tiedosto, jotta se toimii.  Ei ole mahdollista, että lähettäjä liittää asiakirjan aktiivisena lähetyksenä.

• Napsauta Liitetiedostot-välilehteä.
  • Lataa dokumentti paikallisesta järjestelmästä.
    • Voit myös valita ympäristön, jossa dokumentti sijaitsee (Valitse dokumenttien lisäämistä varten -osassa).
      • Napsauttamalla hakukenttää saat näkyviin kaikki kyseisen osan käytettävissä olevat dokumentit.
      • Valitse ne yksi kerrallaan, jos haluat liittää ne malliin.

Valitse Tallenna, kun kaikki dokumentit on liitetty.

Huomautus:

Kaikki lataamasi tiedostot tallennetaan Salesforceen (Salesforcen asiakkuudenhallinta ja tiedostot -toimintoon).

Jos osalla portaalin käyttäjistä ei ole Adobe Signin käyttöoikeutta, sinun on ohitettava käyttöoikeudet hyödyntämällä pakettiin sisältyvää Lähetä tämän käyttäjän puolesta -toimintoa.  Näin yhteisön käyttäjä voi luoda sopimuksen toisen käyttäjän lisenssillä.

Tämä asetus edellyttää kolmenlaisia määrityksiä:

• Ota käyttöön Salli lähetys toisten puolesta -asetus mukautetuissa asetuksissa.
  • Määritä lisensoitu käyttäjä ja Lähetä tämän käyttäjän puolesta.
  • Määritä sopimusmalli yllä mainitun käyttäjän Salesforce-tunnuksella.

Asetuksen ottaminen käyttöön

1. Valitse Määritys > Alustan työkalut > Mukautettu koodi > Mukautetut asetukset
    • Tällöin Mukautetut asetukset -sivu latautuu
  2. Napsauta otsikkoa Adobe Sign -asetukset
    • Adobe Sign -asetukset -sivu latautuu

3. Napsauta Hallinta-painiketta

4. Valitse Uusi (tai Muokkaa, jos olet määrittänyt asetuksia aikaisemmin)

• Adobe Sign -asetukset -sivu latautuu.

5. Etsi Salli lähetys muiden puolesta.

• Ota asetus käyttöön merkitsemällä valintaruutu.
  • Valitse Tallenna.

Käyttäjän määrittäminen sopimusten lähettämiseksi hänen puolestaan

Jotta käyttäjä voi tukea Lähetä tämän käyttäjän puolesta -toimintoa, käyttäjän tietueasetteluun on lisättävä kaksi kenttää:

• Valitse Määritys > Alustan työkalut > Objektit ja kentät > Objektien hallinta.
  • Valitse Käyttäjä objektien hallinnassa.
  • Valitse Käyttäjä-objektisivun vasemmasta raiteesta Käyttäjäsivun asettelut.
  • Napsauta Käyttäjäasettelu-linkkiä.
  • Kun Kentät-kohta on valittunanapsauta ja vedä alla olevat kaksi kenttää asettelun Lisätiedot (otsikko näkyy vain muokattaessa) -kohtaan.
    • Adobe Sign sallii lähetyksen toisena käyttäjänä
    • Adobe Signin s-postiosoite vahvistettu
  • Valitse Tallenna

Kun kentät on lisätty, ota kyseinen käyttäjä käyttöön:

• Valitse Määritys > Hallinnointi > Käyttäjät > Käyttäjät
  • Napsauta "yhteisön yhteystieto" -käyttäjän muokkaustoimintoa.
  • Käyttäjän muokkaus -sivun Lisätiedot-osiossa:
    • Ota Adobe Sign sallii lähetyksen toisena käyttäjänä -asetus käyttöön.
    • Ota Adobe Signin s-postiosoite vahvistettu -asetus käyttöön.

Pidä Käyttäjän muokkaus -sivu avoinna ja kopioi käyttäjätunnus selaimen URL-osoitepalkista.

Käyttäjätunnus löytyy sivun URL-osoitteesta (korostettu alla keltaisella):

Yllä olevassa URL-osoitteessa lukee (tunnus lihavoitu):

https://adobedocwinter18test-dev-ed.lightning.force.com/one/one.app?source=aloha#/setup/page?nodeId=ManageUsers&address=%2F0051I000000TA5N%3F

Varo, ettet lisää merkkejä %2F alusta ja %3 lopusta.

• Kopioi ja tallenna käyttäjätunnus seuraavaa vaihetta varten.

Tallenna määritykset napsauttamalla Tallenna-painiketta, kun olet valmis.

Päivitä käyttäjätunnus malliin

• Siirry kohtaan: Sovellusten käynnistys > Adobe Sign > Sopimusmallit.
  • Napsauta muokattavan sopimusmallin nimeä.
Siirry sopimusmalliin

Napsauta Vastaanottajat-välilehteä ja muokkaa Lähetä tämän käyttäjän puolesta -kenttää.

• Liitä Salesforce-käyttäjätunnus kenttään (voit huoletta poistaa paikkamerkkinä käytetyn tunnuksen).
  • Valitse Tallenna.
Muokkaa Lähetä tämän käyttäjän puolesta -kenttää

Komponentin rajoitukset

Yksinkertaisen allekirjoituksen komponenttiin liittyy joitakin rajoituksia, jotka on otettava huomioon:

1. Mallia ei ehkä ole määritetty siten, että Vain lähettäjä allekirjoittaa on käytössä.

○ Tässä tapauksessa yhteisökäyttäjä näkee virheen, jonka mukaan nykyisen käyttäjän URL-allekirjoitusosoitetta ei ole olemassa.

2. Mallin Ota esikatselu ja sijaintikentät käyttöön -asetus ei ehkä ole valittuna.

○ Tässä tapauksessa sopimus pysyy lähetystä edeltävässä tilassa, eikä URL-allekirjoitusosoitetta ladata.

3. Mallin Ota isännöity allekirjoitus -asetus ei ehkä ole valittuna.

4. Yksinkertainen allekirjoitus ei tue delegointia.

○ Tässä tapauksessa toinen vastaanottaja ei voi käyttää URL-allekirjoitusosoitetta.

5. Yksinkertainen allekirjoitus ei tue Korvaa allekirjoittaja -toimintoa (joka on eräänlainen delegointi).

○ Tässä tapauksessa uusi allekirjoittaja ei voi käyttää URL-allekirjoitusosoitetta.

6. Jos haluat käyttää minkä tahansa Salesforce-objektin huomautuksia ja liitteitä, järjestelmänvalvojien on otettava yhteisöasetuksissa käyttöön asetus Sallii asiakaskäyttäjien käyttää huomautuksia ja liitteitä.