Mitä pilvipohjaiset allekirjoitukset ovat?

Pilvipohjaiset digitaaliset allekirjoitukset, tai ”etäallekirjoitukset”, ovat uuden sukupolven digitaalisia allekirjoituksia, jotka toimivat tietokonesovelluksessa, mobiililaitteessa ja verkossa – sekä noudattavat allekirjoittajan todennuksessa korkeinta vaatimus- ja varmuustasoa. Luottamuspalvelun tarjoaja (Trust Service Provider, TSP) myöntää jokaiselle allekirjoittajalle varmennepohjaisen digitaalisen tunnuksen. Kun dokumentti allekirjoitetaan, allekirjoittajan henkilöllisyys todennetaan tunnuksen sekä henkilökohtaisen PIN-koodin ja muiden tarkistusvaiheiden avulla. Lue kuvaus ratkaisusta.

Kirjaudu verkossa pilvipohjaisella digitaalisella tunnuksella

Hanki pilvipohjainen digitaalinen tunnus näiden ohjeiden avulla.

1. Valitse alta luottamuspalvelun tarjoaja.
  2. Hanki tunnus palveluntarjoajan ohjeiden mukaan.
  3. Aloita allekirjoitusprosessi uudelleen ja valitse uusi tunnus dokumentin allekirjoittamiseen.

Etkö halua vielä ostaa? Hanki ilmainen digitaalinen tunnus testausta varten >

Luottamuspalvelun tarjoajat

Adobe toimittaa ensimmäisenä maailmanlaajuisesti avoimeen standardiin perustuvia ratkaisuja, jotka onkehitetty yhdessäalansa johtavien yritysten kanssa Cloud Signature Consortium -yhteenliittymässä (CSC). Alla luetellut luottamuspalvelun tarjoajat tarjoavat digitaalisia tunnuksia ja muita palveluita, jotka noudattavat uusiastandardiatai toimittavat standardinmukaisia ratkaisuja lähiaikoina. Ne ovat tietoturva-asiantuntijoita ja noudattavat tiukimpia henkilöllisyyksien ennakkotarkistusta ja turvaamista koskevia vaatimuksia, esimerkiksi eurooppalaisia eIDAS-säädöksiä. Adobe Sign mahdollistaa valinnanvapauden, joten voit itse valita palveluntarjoajan, joka täyttää omat yksilölliset vaatimuksesi.

Saatavuus tällä hetkellä

BankID – Norja

BankID on Norjan monipuolisin sähköinen tunnistusratkaisu, jolla on yli 3,9 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Oletpa allekirjoittamassa ostosopimusta, tekemässä tarjousta kiinteistöstä tai allekirjoittamassa asiakirjoja, BankID:n avulla voit aina todistaa henkilöllisyytesi käyttämällä suojaustunnusta tai BankID:tä mobiililaitteella.

Hanki digitaalinen tunnus

BankID – Ruotsi

BankID on johtava sähköinen tunnistuspalvelu Ruotsissa. Sillä on yli 7,5 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Adobe Sign -asiakkaat voivat helposti saada Ruotsin kansalaisilta kehittyneitä, oikeudellisesti sitovia sähköisiä allekirjoituksia pankin myöntämää BankID-tunnistamista käyttäen.

Hanki digitaalinen tunnus

DTrust

Berliinissä sijaitseva D-TRUST GmbH on Bundesdruckerei-konserniin kuuluva yritys. D-TRUST on yksi digitaalisen identiteetin suojaamisen edelläkävijöistä. Saksan liittotasavallan verkkovirasto on hyväksynyt yrityksen luottamuspalvelujen tarjoajaksi Euroopan unionin vuonna 2016 antaman eIDAS-asetuksen mukaisesti. Yritys myöntää hyväksyttyjä digitaalisia varmenteita sähköisille allekirjoituksille, sineteille ja hyväksytyille etäallekirjoituksille. Se tarjoaa myös muita PKI-tuotteita ja -palveluita, kuten AusweisIDent-palvelun.

Hanki digitaalinen tunnus

Digicert

QuoVadis on EU:n ja Sveitsin johtava luottamuspalveluntarjoaja, joka erikoistuu virallisiin digitaalisiin sertifikaatteihin ja muihin asiaankuuluviin palveluihin Euroopassa. QuoVadis on osa DigiCert-yhtiötä, joka on yksi johtavista TLS/SSL-, IoT- ja PKI-järjestelmien tarjoajista. QuoVadis toimii Sveitsissä, Saksassa, Alankomaissa, Belgiassa, Iso-Britanniassa ja Bermudalla.

Finnish Trust Network

Finanssiala edustaa pankkeja, vakuutus-, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä, arvopaperivälittäjiä sekä finanssialan työnantajia. Jäsenistöömme lukeutuu lisäksi lakisääteisten vakuutusten tarjoajat, joten edustuksemme on laajaa.

Hanki digitaalinen tunnus

GlobalSign

GlobalSign on johtava varmenteiden myöntäjä, jolla on liiketoimintaa kautta maailman ja joka oli yksi ensimmäisiä jäseniä Adoben ja Microsoftin luotettujen päävarmenteiden ohjelmassa. Yritys tarjoaa laajasti skaalautuvan, pilviperustaisen digitaalisen allekirjoituspalvelun (DSS), joka mahdollistaa täysin vaatimustenmukaisten, julkisesti luotettujen digitaalisten allekirjoitusten käyttämisen ilman laitteistovaatimuksia.

Hanki digitaalinen tunnus

iDin

IDIN on Alankomaissa toimivien pankkien tarjoama palvelu, jonka avulla kuluttajat voivat käyttää pankkiensa turvallisia ja luotettavia kirjautumistapoja laillisesti sitovan sähköisen allekirjoituksen luomiseen Adobe Sign -ohjelmassa.

Hanki digitaalinen tunnus

InfoCert

InfoCert on suurin varmenneviranomainen Euroopassa ja johtava luottamuspalveluiden tarjoaja, joka auttaa organisaatioita digitaalisessa kanssakäymisessä asiakkaiden tai kansalaisten kanssa ja noudattaa eIDAS-säädöksiä korkeimmalla tasolla.

Hanki digitaalinen tunnus

Intesi

Intesi Group on italialainen luottamuspalveluiden ja tekniikan tarjoaja, joka tarjoaa kuluttajille, yrityksille ja muille luottamuspalvelujen tarjoajille CSC- ja eIDAS-standardien mukaisia digitaalisia tunnuksia. Vuodesta 2009 lähtien yli 10 miljoonaa käyttäjää on käyttänyt sen pilvipalvelua allekirjoittamiseen.

Hanki digitaalinen tunnus

Itsme

Itsme tarjoaa Belgian kansalaisille ainutlaatuisen ja turvallisen mobiili-identiteetin. Itsme-sovelluksella jokainen belgialainen saa eID-tunnuksen, joka mahdollistaa virallisten sähköisten allekirjoitusten antamisen verkossa. Käsin kirjoitettuja allekirjoituksia tai papereita ei enää tarvita.

Hanki digitaalinen tunnus

NemID

NemID on yleinen turvallinen kirjautumistunnus internetissä, jota voidaan käyttää verkkopankissa, viranomaisasioinnissa tai NemID-tunnusta käyttävien yritysten kanssa.

Hanki digitaalinen tunnus

Seiko

Seiko Solutions on japanilainen yritys, jolla on pitkä kokemus pilviperustaisten etäallekirjoituspalvelujen ja varmennettujen aikaleimojen tarjoamisesta. Seiko-luottamuspalveluja käyttävät muun muassa rahoitus- ja jakelupalvelujen alojen yritykset.

Hanki digitaalinen tunnus

Asseco

Assecon SimplySign on puolalainen mobiililaitteille ja tietokoneille tarkoitettu ratkaisu. Se noudattaa CSC- ja eIDAS-standardeja ja on saatavilla Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella.

Hanki digitaalinen tunnus

Smart-ID

Smart-ID on mobiililaitteilla käytettävä digitaalinen identiteettituote, jolla on lähes kolme miljoonaa käyttäjää. Se tarjoaa suojatun kirjautumisen sähköisiin palveluihin, minkä lisäksi se vastaa hyväksytyn sähköisen allekirjoituksen vaatimuksia. Smart-ID on eIDAS-yhteensopiva, ja SK ID Solutions tarjoaa sen loppukäyttäjille maksutta.

Hanki digitaalinen tunnus

Trans Sped

Trans Sped on romanialainen luottamuspalvelujen tarjoaja ja johtava biotiedeyritys, joka myöntää varmenteita Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoille. Trans Sped on myöntänyt pilvipohjaisia varmenteita vuodesta 2008 ja tarjoaa CSC-yhteensopivia ratkaisuja, jotka ovat eIDAS-kelpoisia ja täyttävätSAFE-BioPharma-® sillan ja Yhdysvaltain liittovaltion PKI-sillan vaatimukset.

Hanki digitaalinen tunnus

Worldline

Worldline on Atos-konserniin kuuluva yhtiö, joka tarjoaa eIDAS-sertifioituja luottamuspalveluja digitaalisten identiteettien ja allekirjoitusten sekä digitaalisen säilytyksen tarkoituksiin. Worldline on eurooppalainen pilviperustaisten maksutapahtumapalvelujen johtava tarjoaja, jonka toiminnan painopisteenä on rahoitusala, julkinen sektori, kauppiaat, televiestintä ja palvelulaitokset.

Huomautus: Adoben verkkopalvelut on tarkoitettu vähintään 13-vuotiaille käyttäjille, ja ne edellyttävät lisäehtojen sekä Adoben tietosuojakäytännön hyväksymistä. Verkkopalvelut eivät ole käytettävissä kaikissa maissa ja kaikilla kielillä, ne saattavat edellyttää rekisteröintiä ja niitä voidaan muokata tai ne voidaan lopettaa kokonaisuudessaan tai osittain ilman ennakkoilmoitusta. Lisämaksut tai tilausmaksut ovat mahdollisia.