Adobe Sign for Salesforce: Yksinkertainen allekirjoitus

Yksinkertainen allekirjoitus on helppo, käyttövalmis osa, jonka avulla yhteisöportaalin käyttäjät voivat allekirjoittaa itsepalvelusopimuksia. Voit lisätä komponentin mihin tahansa Salesforce Experience Cloud -portaaliin (asiakas, kumppani, työntekijä jne.) tai upottaa sen muihin Lightning-komponentteihin.

Edellytykset

Jotta voit käyttää yksinkertaisen allekirjoituksen itsepalvelutoimintoa, sinulla on oltava asennettuna Adobe Sign for Salesforce -paketin versio 21.0 tai uudempi.

Uusissa asennuksissa on syytä huomioida Luo esimerkkisopimusmalleja -toiminto, kun Salesforce linkitetään Adobe Signiin

Vaihe 1 – Linkitä tilisi

Jos malleja ei luotu asennuksen aikana tai jos olet päivittänyt paketin aiemmasta versiosta versioon 19, voit luoda mallit Adobe Signin järjestelmänvalvoja -välilehdessä.

Varmista, että Sopimusmallit-välilehdellä on Testiyhteisösopimus-malli:

Sopimusmallit – Testiyhteisö

Jos et ole vielä tehnyt niin, ota Lightning käyttöön

Lightningin on oltava käytössä Salesforce-organisaatiossa, jotta portaali toimii.

Jos Lightning ei satu olemaan sinulla käytössä, joko:

• Napsauta Vaihda Lightningiin -linkkiä asetusten yläpalkissa
  • Napsauta nimeäsi ja valitse Vaihda Lightning Experienceen alivalikosta
Vaihda Lightningiin

Ota Chatter käyttöön

Chatter on otettava käyttöön SFDC-organisaatiossa.

Jos Chatter ei ole valmiiksi käytössä:

• Siirry kohtaan Määritys > Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Chatter > Chatter-asetukset
  • Napsauta Muokkaa-painiketta
  • Valitse Ota käyttöön -valintaruutu.
  • Valitse Tallenna.

Ota Digitaaliset kokemukset käyttöön

Digitaaliset kokemukset on otettava käyttöön, ellet ole vielä tehnyt sitä.

• Siirry kohtaan: Määritys > Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Digitaaliset kokemukset > Asetukset
  • Ruksi Ota Digitaaliset kokemukset käyttöön -valintaruutu
  • Anna kokemuksillesi toimialuenimi
    • Jos tilillesi on jo perustettu toimialue, voit käyttää kokemuksien kanssa samaa arvoa
  • Valitse Tallenna.
    • Valitse OK, kun näyttöön tulee varoitus siitä, että toimialuetta ei voi muuttaa perustamisen jälkeen
Ota Digitaaliset kokemukset käyttöön

Aktivoi kaksi CSP:n luotettua sivustoa

Kaksi sisällön suojauskäytäntöjen luotettua sivustoa on määritettävä, ja niissä on erikseen sallittava Adobe Sign -tilisi URL-perusosoitteet.

1. Etsi Adobe Signin URL-pirstale:

2. Siirry kohtaan Määritys > Asetukset > Suojaus > CSP:n luotetut sivustot.

3. Napsauta Uusi luotettu sivusto.

4. Määritä kentät seuraavasti:

• Luotetun sivuston nimi: AdobeSign
  • Luotetun sivuston URL: https://secure.<shard>.adobesign.com
    • (esim. https://secure.na1.adobesign.com)
    • Jos tiliäsi ei ole päivitetty adobesign.com-toimialueeseen, voit sen sijaan käyttää toimialuetta echosign.com
  • Aktiivinen: Pidä valittuna
  • Konteksti: Experience Builder -sivustot

5. Valitse Tallenna

CSP:n luotettu sivusto -määritelmä

6. Siirry takaisin kohtaan Määritys > Asetukset > Suojaus > CSP:n luotetut sivustot.

7. Napsauta Uusi luotettu sivusto.

8. Määritä kentät seuraavasti:

• Luotetun sivuston nimi: AdobeSign2
  • Luotetun sivuston URL: https://secure.adobesign.com
  • Aktiivinen: Pidä valittuna
  • Konteksti: Experience Builder -sivustot

9. Napsauta Tallenna

Toinen CSP:n luotettu sivusto

Kun olet valmis, CSP-sivustojen pitäisi näyttää tältä:

CSP:n luotetut sivustot

Yhteisöportaalin käyttäjän luominen

Kopioi yhteisökäyttäjän profiili

Jos haluat määrittää käyttäjäprofiilisi käyttämään Adobe Sign -itsepalveluportaalia, sinun on muokattava profiilia. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on kopioitava jokin vakioprofiileista.

• Siirry kohtaan Määritys > Hallinnointi > Käyttäjät > Profiilit
  • Napsauta Kopioi-linkkiä jonkin vakiomuotoisen asiakasyhteisön profiilin vieressä.
    • Asiakasyhteisön profiileja on neljä, ja mitä tahansa niistä voidaan käyttää.
    • Huomaa kopioitavan profiilin käyttäjälisenssin tyyppi.
  • Anna intuitiivinen nimi kloonatulle profiilillesi ja Tallenna

Luo yhteisölle tili, yhteyshenkilö ja käyttäjä

Tili, yhteyshenkilö ja käyttäjä on luotava.

Huomautus:

Tilin omistaja on liitettävä rooliin, jotta portaalin käyttäjät voidaan ottaa käyttöön. Varmista, että Salesforce-käyttäjään on liitetty rooli (mikä tahansa rooli toimii).

Määritys > Hallinnointi > Käyttäjät > Käyttäjät > {napsauta koko nimesi vasemmalla puolella olevaa Muokkaa-linkkiä}

Tilin luominen:

• Käynnistä myyntisovellus sovellusten käynnistyksestä
  • Napsauta Tili-välilehden alaspäin osoittavaa nuolta ja valitse + Uusi tili.

Kun Uusi tili -ruutu tulee näkyviin, anna Tilin nimi -arvo, joka määrittää tämän tilin selkeästi Adobe Sign -portaalitiliksi.

• Tämä on ainoa tarvittava arvo.
  • Valitse Tallenna, kun olet valmis.

Seuraavaksi tilille on luotava yhteyshenkilö ja käyttäjä:

• Napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Luo-kuvaketta.
  • Valitse valikosta Uusi yhteystieto.

Kun Uusi yhteystieto -ruutu tulee näkyviin:

• Anna merkityksellinen Nimi-arvo.
  • Anna yhteystiedolle Sähköposti-arvo. Käytä mieluiten yhteisöportaalin sisältöä hallitsevan ylläpitäjän sähköpostiosoitetta.
  • Liitä Yhteystieto edellisessä vaiheessa luomaasi Adobe Sign Community -portaalitiliin.
  • Valitse Tallenna.
Määritä yhteisön yhteyshenkilö

• Avaa juuri luomasi uusi Yhteystieto-sivu
  • Napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Määritys-hammasrataskuvaketta.
  • Valitse valikosta Muokkaa objektia.
Muokkaa Yhteyshenkilö-objektia

• Valitse vasemmanpuoleisesta raiteesta Sivun asettelu.
  • Muokkaa yhteystiedon asettelu

• Valitse objektin asetuksista Mobiili- ja Lightning-toiminnot
  • Vedä Ota käyttöön asiakkaan käyttäjä -painike Salesforcen mobiili- ja Lightning Experience -toiminnot -osioon
  • Vedä Kirjaudu Experienceen käyttäjänä-painike Salesforcen mobiili- ja Lightning Experience -toiminnot -osioon
  • Tallenna sivun asettelu

• Palaa yhteisösi yhteyshenkilöön ja napsauta Ota käyttöön asiakkaan käyttäjä -painiketta
Ota käyttöön asiakkaan käyttäjä

Uusi käyttäjä -sivu avautuu ja yhteystiedot tuodaan.

Määritä käyttäjä:

• Aseta Käyttäjälisenssi vastaamaan aiemmin kopioimasi profiilin käyttöoikeutta
  • Aseta profiiliksi kopioitu profiili
  • Valitse Tallenna, kun olet valmis.

Sivu päivittyy ja näyttää uuden käyttäjän.

Vie hiiren osoitin Käyttöoikeusasetusten tehtävät -linkin päälle ja napsauta Muokkaa tehtäviä -painiketta.

Lisää Adobe Sign -yhteisökäyttäjä -käyttöoikeusjoukko käyttäjälle ja valitse Tallenna.

SFDC-yhteisösivun määrittäminen

Aloita uusi yhteisö

• Siirry kohtaan: Määritys >  Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Digitaaliset kokemukset > Kaikki sivustot
  • Napsauta Uusi-painiketta.
Digitaaliset kokemukset – Kaikki sivustot

• Valitse asiakaspalvelun käyttökokemus.
    • Itsepalvelukomponentit edellyttävät asiakaspalvelun käyttökokemusta.

• Kun Asiakaspalvelu-sivu latautuu, valitse Aloita

• Anna yhteisölle nimi.
    • Voit halutessasi lisätä URL-osoitteeseen sivustokohtaisen nimen, josta on hyötyä, jos yhteisöjä on useita.
  • Valitse Luo, kun nimi on määritetty.

Yhteisön luomisen aikana näkyviin tulee grafiikka. Kun olet valmis, näyttöön tulee Yhteisö-sivu.

►Yhteisön nimi näkyy ikkunan yläosassa keltaisella korostettuna.

►URL-osoitteessa oleva sivustokohtainen merkkijono näkyy osoiterivillä sinivihreällä korostettuna.

Määritä Experience-työtila käyttäjien käyttöönottamiseksi

• Siirry kohtaan: Määritys > Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Digitaaliset kokemukset > Kaikki sivustot
  • Napsauta yhteisösi Työtilat-linkkiä.
Napsauta Työtilat

Omat työtilat -sivu latautuu:

• Napsuta Hallinnointi-valintaa.

Yhteisösi hallinnointisivu avautuu.

Kun vasemmassa raiteessa on valittu Asetukset:

• Napsauta Tila-ilmaisimen oikealla puolella olevaa Aktivoi-painiketta

Valitse Jäsenet vasemmasta raiteesta.

• Valitse Kaikki avattavasta hakuvalikosta.
  • Valitse luomasi mukautettu profiili Käytettävissä olevat profiilit -luettelosta
  • Napsauta Lisää-painiketta ja siirrä profiili Valitut profiilit -luetteloon.
  • Napsauta Tallenna-painiketta.

Määritä yhteisökäyttäjän sähköpostiasetuksen Profiilin näkyvyys -asetukseksi Julkinen

Yhteisön Profiilin näkyvyys -osassa olevan sähköpostiosoitteen asetukseksi on asetettava Julkinen:

• Avaa sen käyttäjän Yhteystieto-sivu, jonka puolesta lähetät sähköpostia.
  • Valitse Kirjaudu Experienceen käyttäjänä
Kirjaudu Experienceen käyttäjänä

Portaalin käyttöliittymä avautuu:

• Avaa pudotusvalikko napsauttamalla yhteisösivuikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjänimeä.
  • Valitse Omat asetukset

Käyttäjän Omat asetukset -sivu avautuu:

• Määritä Profiilin näkyvyys -osan Sähköposti-arvoksi Julkinen.
  • Valitse Tallenna.

Lisää Adoben yksinkertainen allekirjoitus -komponentti Työtilaan.

• Siirry kohtaan: Määritys > Alustan työkalut > Toimintoasetukset > Digitaaliset kokemukset > Kaikki sivustot
  • Napsauta yhteisösi Työtilat-linkkiä.
  • Valitse Luonti-valinta sivun Omat työtilat -osiossa.
  • Napsauta sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa Komponentit-kuvaketta, vieritä valikon alareunaan ja napsauta ja vedä Adoben yksinkertainen allekirjoitus -vaihtoehto sivuasetteluun.
    • Pudota komponentti paikkaan, jossa haluat Adobe Sign -sopimusten näkyvän.
Vedä Yksinkertainen allekirjoitus portaalimalliin

Sivu päivittyy siten, että lisätty komponentti näkyy sivuasettelussa, ja sen oikeassa yläkulmassa näkyy komponentin hallintapaneeli.

Ikkunan oikeassa yläkulmassa olevassa hallintapaneelissa on vain yksi määritettävissä oleva vaihtoehto:

Sopimusmalli – Portaalissa lueteltuja sopimuksia ohjaava malli.

Valitse malli ja ota portaali käyttöön napsauttamalla Julkaise-painiketta.

• Aina, kun muutat portaalia tai asetuksia, sinun on julkaistava portaali uudelleen.

Upota Yksinkertainen allekirjoitus -koodi Lightning-komponentteihisi.

Yksinkertainen allekirjoitus -komponentti voidaan upottaa toiseen Lightning-komponenttiin.

Komponentin esimerkkikoodi:

<echosign_dev1:SimpleSign templateId="a0L190000019xUrEAI" />

Kun komponentti upotetaan ohjelmallisesti toiseen komponenttiin, voidaan määrittää seuraavat lisäparametrit:

• agreementId – Julkaistun tai vedosvaiheessa olevan sopimuksen Salesforce-tunnus.
    • Sopimusluonnoksiin tulee määrittää käyttäjä, jonka puolesta ne lähetetään.
  • templateId – Luotuja sopimuksia hallitsevan mallin Salesforce-tunnus.
  • pollingInterval – Arvo ilmaistaan millisekunneissa.
    • Tämä ilmaisee ajan, joka odotetaan ennen jokaista URL-allekirjoitusosoitteen hakuyritystä.
      • Vähimmäisarvo on 500.
      • Enimmäisarvo on 50000.
      • Oletusarvo on 1000.
  • showSigningModal
    • Jos arvo on epätosi, se palauttaa vain URL-allekirjoitusosoitteen lataamatta sähköistä allekirjoitussivua peittokuvana.
    • Jos arvo on tosi, se palauttaa URL-allekirjoitusosoitteen ja lataa myös sähköisen allekirjoitussivun peittokuvana.
    • Oletusarvo on tosi.

Parametrit noudattavat seuraavia sääntöjä:

• Joko agreementID tai templateID on määritettävä.
    • Jos molemmat on määritetty, käytetään agreementID-arvoa.
    • Jos kumpaakaan ei ole määritetty, palautetaan virhe.
  • agreementID-arvoa käytettäessä sopimuksen on oltava luonnostilassa tai allekirjoitettavana siten, että jäljellä on vähintään yksi allekirjoittamatta oleva vastaanottaja.
    • Jos sopimus on luonnostilassa, lähetä se sellaisenaan ja tuo näkyviin URL-allekirjoitusosoite.
    • Jos sopimus on julkaistu, tuo näkyviin URL-allekirjoitusosoite.
    • Jos sopimus on valmis, tuo näkyviin virhe.
  • Jos templateID-arvoa käytetän, Automaattinen lähetys on käytössä joka tapauksessa.
    • agreementID-arvoa käytettäessä noudatetaan mallin Automaattinen lähetys -asetuksen arvoa.
  • Yksinkertainen allekirjoitus -sopimusmallien pääobjektityypin on oltava Yhteystieto
  • Lähetä tämän käyttäjän puolesta on erittäin suositeltava asetus, koska useimmilla yhteisön käyttäjillä ei yleensä ole lupaa lähetykseen.

Komponentti voi myös julkaista tapahtumia kuluttajille.  Esimerkki tapahtuman käsittelijästä:

<aura:handler name="notifyError" event="echosign_dev1:ErrorEvent" action="{!c.onError}"/>

Käytettävissä olevat tapahtumat:

Sopimus on lähetetty

name="notifyAgreementSent" event="echosign_dev1:AgreementSentEvent" action="{!c.onAgreementSent}"

Sopimus ladattu mallista

name="notifyAgreementLoaded" event="echosign_dev1:AgreementLoadedEvent" action="{!c.onAgreementLoaded}"

Allekirjoitussivu avattu

name="notifySigningLoaded" event="echosign_dev1:SigningLoadedEvent" action="{!c.onSigningLoaded}"

Allekirjoitettu

name="notifyRecipientCompleted" event="echosign_dev1:RecipientCompletedEvent" action="{!c.onRecipientCompleted}"

Ei allekirjoitettu

name="notifyRecipientNotCompleted" event="echosign_dev1:RecipientNotCompletedEvent" action="{!c.onRecipientNotCompleted}"

Virhe minkä tahansa toiminnon aikana

name="notifyError" event="echosign_dev1:ErrorEvent" action="{!c.onError}"

Yksinkertaisen allekirjoituksen sopimusmallivaatimukset

Yksinkertaisen allekirjoituksen ympäristön mallit on määritettävä siten, että ne määrittävät vastaanottajan pääobjektin haun perusteella, ja kyseisen objektin on oltava yhteystieto.

Mallin tiedot -välilehdessä:

• Napsauta avattavaa valikkoa kohdassa Salesforce-objekti.
  • Valitse Valitse muista objekteista.
    • uusi avattava kenttä tulee näkyviin
  • Valitse Yhteystieto toisesta avattavasta kentästä.

• Napsauta Vastaanottaja-välilehteä.
  • Poista vastaanottaja, joka on jo mallissa.
  • Napsauta Lisää vastaanottaja objektista tai käytönaikaisesta muuttujasta -linkkiä.
    • Lisää vastaanottaja -ruutu tulee näkyviin.
  • Valitse Valitse objekti tai käytönaikainen muuttuja -kentästä Haku pääobjektikentän mukaan.
    • Ensimmäinen vastaanottaja on määritettävä pääobjektiksi (Yhteystieto) ja Lähdekenttä pääobjektista -asetuksen tulee olla sama kuin yhteystiedon tunnus.
  • Valitse Tallenna

Yksinkertainen allekirjoitus -malliin on liitettävä jonkintyyppinen tiedosto, jotta se toimii.  Ei ole mahdollista, että lähettäjä liittää asiakirjan aktiivisena lähetyksenä.

• Napsauta Liitetiedostot-välilehteä.
  • Lataa dokumentti paikallisesta järjestelmästä.
    • Voit myös valita ympäristön, jossa dokumentti sijaitsee (Valitse dokumenttien lisäämistä varten -osassa).
      • Napsauttamalla hakukenttää saat näkyviin kaikki kyseisen osan käytettävissä olevat dokumentit.
      • Valitse ne yksi kerrallaan, jos haluat liittää ne malliin.

Valitse Tallenna, kun kaikki dokumentit on liitetty.

Huomautus:

Kaikki lataamasi tiedostot tallennetaan Salesforceen (Salesforcen asiakkuudenhallinta ja tiedostot -toimintoon).

Jos osalla portaalin käyttäjistä ei ole Adobe Signin käyttöoikeutta, sinun on ohitettava käyttöoikeudet hyödyntämällä pakettiin sisältyvää Lähetä tämän käyttäjän puolesta -toimintoa.  Näin yhteisön käyttäjä voi luoda sopimuksen toisen käyttäjän lisenssillä.

Tämä asetus edellyttää kolmenlaisia määrityksiä:

• Ota käyttöön Salli lähetys toisten puolesta -asetus mukautetuissa asetuksissa.
  • Määritä lisensoitu käyttäjä ja Lähetä tämän käyttäjän puolesta.
  • Määritä sopimusmalli yllä mainitun käyttäjän Salesforce-tunnuksella.

Asetuksen ottaminen käyttöön

1. Valitse Määritys > Alustan työkalut > Mukautettu koodi > Mukautetut asetukset
    • Tällöin Mukautetut asetukset -sivu latautuu
  2. Napsauta otsikkoa Adobe Sign -asetukset
    • Adobe Sign -asetukset -sivu latautuu

3. Napsauta Hallinta-painiketta

4. Valitse Uusi (tai Muokkaa, jos olet määrittänyt asetuksia aikaisemmin)

• Adobe Sign -asetukset -sivu latautuu.

5. Etsi Salli lähetys muiden puolesta.

• Ota asetus käyttöön merkitsemällä valintaruutu.
  • Valitse Tallenna.

Käyttäjän määrittäminen sopimusten lähettämiseksi hänen puolestaan

Jotta käyttäjä voi tukea Lähetä tämän käyttäjän puolesta -toimintoa, käyttäjän tietueasetteluun on lisättävä kaksi kenttää:

• Valitse Määritys > Alustan työkalut > Objektit ja kentät > Objektien hallinta.
  • Valitse Käyttäjä objektien hallinnassa.
  • Valitse Käyttäjä-objektisivun vasemmasta raiteesta Käyttäjäsivun asettelut.
  • Napsauta Käyttäjäasettelu-linkkiä.
  • Kun Kentät-kohta on valittunanapsauta ja vedä alla olevat kaksi kenttää asettelun Lisätiedot (otsikko näkyy vain muokattaessa) -kohtaan.
    • Adobe Sign sallii lähetyksen toisena käyttäjänä
    • Adobe Signin s-postiosoite vahvistettu
  • Valitse Tallenna

Kun kentät on lisätty, ota kyseinen käyttäjä käyttöön:

• Valitse Määritys > Hallinnointi > Käyttäjät > Käyttäjät
  • Napsauta "yhteisön yhteystieto" -käyttäjän muokkaustoimintoa.
  • Käyttäjän muokkaus -sivun Lisätiedot-osiossa:
    • Ota Adobe Sign sallii lähetyksen toisena käyttäjänä -asetus käyttöön.
    • Ota Adobe Signin s-postiosoite vahvistettu -asetus käyttöön.

Pidä Käyttäjän muokkaus -sivu avoinna ja kopioi käyttäjätunnus selaimen URL-osoitepalkista.

Käyttäjätunnus löytyy sivun URL-osoitteesta (korostettu alla keltaisella):

Yllä olevassa URL-osoitteessa lukee (tunnus lihavoitu):

https://adobedocwinter18test-dev-ed.lightning.force.com/one/one.app?source=aloha#/setup/page?nodeId=ManageUsers&address=%2F0051I000000TA5N%3F

Varo, ettet lisää merkkejä %2F alusta ja %3 lopusta.

• Kopioi ja tallenna käyttäjätunnus seuraavaa vaihetta varten.

Tallenna määritykset napsauttamalla Tallenna-painiketta, kun olet valmis.

Päivitä käyttäjätunnus malliin

• Siirry kohtaan: Sovellusten käynnistys > Adobe Sign > Sopimusmallit.
  • Napsauta muokattavan sopimusmallin nimeä
Siirry sopimusmalliin

Napsauta Vastaanottajat-välilehteä ja muokkaa Lähetä tämän käyttäjän puolesta -kenttää.

• Liitä Salesforce-käyttäjätunnus kenttään (voit huoletta poistaa paikkamerkkinä käytetyn tunnuksen)
  • Valitse Tallenna
Muokkaa Lähetä tämän käyttäjän puolesta -kenttää

Komponentin rajoitukset

Yksinkertaisen allekirjoituksen komponenttiin liittyy joitakin rajoituksia, jotka on otettava huomioon:

1. Mallia ei ehkä ole määritetty siten, että Vain lähettäjä allekirjoittaa on käytössä.

○ Tässä tapauksessa yhteisökäyttäjä näkee virheen, jonka mukaan nykyisen käyttäjän URL-allekirjoitusosoitetta ei ole olemassa.

2. Mallin Ota esikatselu ja sijaintikentät käyttöön -asetus ei ehkä ole valittuna.

○ Tässä tapauksessa sopimus pysyy lähetystä edeltävässä tilassa, eikä URL-allekirjoitusosoitetta ladata.

3. Mallin Ota isännöity allekirjoitus -asetus ei ehkä ole valittuna.

4. Yksinkertainen allekirjoitus ei tue delegointia.

○ Tässä tapauksessa toinen vastaanottaja ei voi käyttää URL-allekirjoitusosoitetta.

5. Yksinkertainen allekirjoitus ei tue Korvaa allekirjoittaja -toimintoa (joka on eräänlainen delegointi).

○ Tässä tapauksessa uusi allekirjoittaja ei voi käyttää URL-allekirjoitusosoitetta.

6. Jos haluat käyttää minkä tahansa Salesforce-objektin huomautuksia ja liitteitä, järjestelmänvalvojien on otettava yhteisöasetuksissa käyttöön asetus Sallii asiakaskäyttäjien käyttää huomautuksia ja liitteitä.