Wanneer u de opdracht Tekst herkennen via OCR start, retourneert Adobe Acrobat de volgende fout:

Acrobat kan geen herkenning (OCR) op deze pagina uitvoeren omdat: deze pagina bevat tekst die gerenderd kan worden.

Oplossingen

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

Oplossing 1: Verkrijg een versie van het document dat geen tekst bevat die kan worden gerenderd (weergegeven).

Dit bericht wordt weergegeven wanneer het PDF-document al bewerkbare tekst bevat. Verkrijg een versie van het document dat geen bewerkbare tekst bevat.

Oplossing 2: converteer de pdf naar TIFF en terug, en voer OCR opnieuw uit.

Converteer het document naar TIFF:

1. Open het PDF-document in Acrobat en kies Bestand > Opslaan als.
  2. In het dialoogvenster Opslaan als kiest u TIFF (*.tif, *.tiff) in het pop-upmenu Opslaan als type (Windows) of Formaat (Mac OS). Geef een locatie op en klik op Opslaan. Acrobat slaat elke pagina van het PDF-document op als een afzonderlijk, opeenvolgend genummerd TIFF-bestand.
  3. Open elk TIFF-bestand in Acrobat en voer de opdracht Tekst herkennen via OCR uit.

Combineer meerdere PDF-bestanden tot een bestand:

1. Open Acrobat en kies Bestand > PDF's maken > Van meerdere bestanden.
  2. Klik op Bladeren (Windows) of Kies (Mac OS) om elk PDF-bestand te selecteren en toe te voegen. Rangschik de bestanden in de sectie Te combineren bestanden zoals u ze wilt weergeven in de nieuwe pdf.

3. Klik op OK.

Aanvullende informatie

Optische tekenherkenning (Optical Character Recognition of OCR) is het proces waarbij Acrobat een op pixels gebaseerde afbeelding van tekst onderzoekt. Elk teken wordt herkend en omgezet in bewerkbare tekst. Tijdens het OCR-proces vergelijkt Acrobat de vorm van de afbeelding en de lijndikte met de lettertypen die op het systeem zijn geïnstalleerd. Tekst die kan worden gerenderd, is bewerkbare tekst in het PDF-bestand. Acrobat kan geen OCR uitvoeren op een document dat tekst bevat die kan worden gerenderd. Raadpleeg de volledige Acrobat Help voor meer informatie over OCR.