In dit artikel kunt u officiële veelgestelde vragen (FAQ) over Animate bekijken en antwoord krijgen op algemene vragen over onze producten.

Basisprincipes

Waarom Animate CC?

Al bijna twee decennia is Flash Professional dé standaard voor het maken van rijke animaties op het web. Dankzij de ontwikkeling van HTML5 en de vraag naar animaties die gebruikmaken van webstandaarden, hebben we dit programma in de afgelopen jaren volledig herschreven om een systeemeigen ondersteuning voor HTML5 Canvas en WebGL te integreren in combinatie met de Flash-indeling en Adobe AIR-toepassingen. Om de positie van Flash Professional als toonaangevende software voor animaties op het web en meer, duidelijker te onderstrepen, heet Flash Professional vanaf de release van februari 2016 voortaan Adobe Animate CC.

Voor meer informatie over de naamswijziging en de functies die Animate CC biedt, leest u het blogbericht Welkom bij Adobe Animate CC, een nieuwe toekomst voor Flash Professional.

Wat is Animate CC en voor wie is het bedoeld?

Met Adobe Animate CC kunt u vectoranimaties, advertenties, multimedia-inhoud, meeslepende gebruikservaringen, toepassingen, games en nog veel meer maken, in een ontwerpomgeving die is gebaseerd op een tijdlijn. Animate biedt geïntegreerde ondersteuning voor meerdere uitvoerbestanden zoals HTML5 Canvas en WebGL. Deze ondersteuning kan worden uitgebreid naar aangepaste indelingen zoals Snap.SVG. Animatie biedt ook ondersteuning voor het maken en publiceren van Flash-indelingen en voor het samenstellen van Adobe AIR-pakketten. Dankzij deze flexibiliteit van Animate met betrekking tot uitvoerindelingen kan uw inhoud overal worden weergegeven, zonder de noodzaak voor insteekmodules. Animate biedt ook toonaangevende gereedschappen voor tekenen en illustraties, evenals een krachtige integratie met Adobe CreativeSync.

En omdat Animate CC deel uitmaakt van Adobe Creative Cloud, hebt u toegang tot de meest recente updates en toekomstige releases vanaf het moment dat ze beschikbaar zijn. Meer informatie over Creative Cloud.

Waar kan ik meer informatie vinden over de nieuwe functies?

Op de pagina Nieuwe functies staat alles wat u weten moet.

Wat is het verschil tussen Animate CC en eerdere versies?

Vergelijk de verschillende versies van Animate CC.

Ik ben ontwerper en gebruik Photoshop, Illustrator en InDesign. Hoe kan Animate CC mij helpen?

Animate CC is in hoge mate geïntegreerd met de Adobe-ontwerpprogramma's waarmee u al werkt, zodat u snel aan de slag kunt. De integriteit en de aard van de ontwerpen die u uit de andere programma's importeert, blijven behouden. U kunt uw elementen maken en delen via CC Library, en werken met Photoshop, Illustrator, Muse en Indesign.

Waarom zou ik voor Animate CC kiezen, en niet voor een ander ontwerpprogramma voor interactieve inhoud?

Animate CC bevat baanbrekende ontwerpgereedschappen waarmee u geanimeerde en interactieve inhoud kunt maken en leveren voor desktops, mobiele apparaten, tv's en andere apparatuur. Benut moderne webstandaarden dankzij native ondersteuning voor HTML5 Canvas en de mogelijkheid om bestaande Animate-bestanden om te zetten in HTML. U hoeft de inhoud maar één keer te ontwikkelen, daarna kunt u deze implementeren op vrijwel elk apparaat of besturingssysteem, inclusief Android en iOS. Maak of verfris bestaande inhoud voor elke vormfactor of elk apparaat, inclusief de nieuwste monitoren en schermen met ultrahoge resoluties. Verder kunt u heel snel en gemakkelijk HTML5 Canvas-advertenties genereren die voldoen aan de nieuwste IAB-normen voor media (Interactive Advertising Bureau).

Technische vragen

Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Animate CC?

Zie de systeemvereisten voor meer informatie.

Is Animate CC compatibel met Windows 8.1?

Is Animate CC compatibel met MAC OS X El Capitan (10.11)?

Ja.

Is Animate CC compatibel met Mac OS X Mavericks (10.9)?

Is Animate CC compatibel met Mac OS X Sierra (10.12)?

Achterwaartse compatibiliteit

Is Adobe Animate CC achterwaarts compatibel met bestanden die zijn opgeslagen in Flash Professional?

Ja, bestanden en projecten die in eerdere versies van Flash Professional zijn opgeslagen, zijn compatibel met Adobe Animate CC. Merk op dat ondersteuning voor ActionScript 2 is verwijderd met de introductie van Flash Professional CC in 2013.

Biedt Adobe Animate CC nog steeds ondersteuning voor het maken en publiceren van Flash-indelingen en voor het maken van pakketten met Adobe AIR-toepassingen?

Ja, bestaande indelingen zoals .FLA, .SWF, AIR en ActionScript3 worden nog steeds ondersteund in Adobe Animate CC.

Welke uitvoerindelingen worden ondersteund door Adobe Animate CC (voorheen Flash Professional)?

Animaties die met Adobe Animate CC zijn gemaakt, kunnen niet alleen worden gepubliceerd naar Flash (SWF) en AIR, maar ook naar HTML5 Canvas, WebGL, video en naar aangepaste platforms met een uitbreidbare architectuur, zoals SVG.

Voor welk type HTML5-inhoud is Adobe Animate CC het meest geschikt?

Met Adobe Animate CC kunt u allerlei soorten HTML5-inhoud produceren, zoals tekenfilms van studiokwaliteit, interactieve animaties, banneradvertenties en educatieve zelfstudies. U kunt volledig nieuwe HTML5 Canvas- of WebGL-documenten maken, of bestaande Flash-inhoud converteren naar HTML5, zodat de bestanden compatibel zijn met elke moderne browser, zonder noodzaak voor insteekmodules.

Welke bibliotheek wordt door Adobe Animate CC gebruikt om HTML5-inhoud te maken?

Adobe Animate CC gebruikt de CreateJS-suite met JavaScript-bibliotheken die zijn gebaseerd op open webtechnologieën. De resulterende code is lichtgewicht, menselijk leesbaar en biedt goede prestaties. Leer meer over CreateJS op http://createjs.com/.

Gratis proefperiode

Waar vind ik een gratis proefversie van Animate CC?

Met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap kunt u een proefversie downloaden van Animate CC en van andere toepassingen in Creative Cloud. Als u een upgrade uitvoert naar een abonnement op alle apps, kunt u de volledige versie van elke Creative Cloud-toepassing downloaden.

Kan ik mijn proefversie omzetten in een betaald abonnement?

Ja. U kunt een proefversie omzetten in een Alle apps-abonnement of een Losse app-abonnement van Creative Cloud. Schaf het gewenste abonnement aan op de Creative Cloud-website. Nadat u een abonnement hebt aangeschaft, wordt de proefversie van uw bureaubladproduct automatisch omgezet in een gelicentieerde versie als u het weer start.

Opties voor aanschaffen

Hoe kan ik Animate CC kopen?

Meer informatie over de aanschafopties vindt u op de pagina met Creative Cloud-abonnementen.

Inleiding tot Animate CC

Hoe ga ik aan de slag met Animate CC?

Op de pagina met Lessen en ondersteuning voor Animate CC vindt u alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan, zoals videolessen, stapsgewijze zelfstudies en de uitgebreide productondersteuning van Adobe en onze deskundige gebruikersgemeenschap.

Waar staat de handleiding?

U vindt de internet- en PDF-versies van de Animate CC-handleiding op de Animate Help-pagina.