Gebruik Mixamo om 3D-personages uit Adobe Fuse CC of eigengemaakte 3D-personages te uploaden en te riggen, of kies er een uit de Mixamo-databank om mee te beginnen.

Upload en rig een personage uit Fuse CC

Upload en rig een personage uit Fuse CC

1. In Adobe Fuse CC kunt u op de knop Send to Mixamo rechtsboven in de
    interface
    klikken.

Upload een Adobe Fuse CC-personage naar Mixamo
  2. Kies een naam voor het personage.

3. Klik op deSave-knop om het personage op te slaan.

4. Een voortgangsbalk wordt geladen terwijl uw bestand wordt voorbereid om geüpload te worden. Zodra de upload voltooid is, wordt er een nieuw browservenster geopend.

Rig een Fuse CC-personage

1. Personages uit Fuse CC worden automatisch gerigd nadat de upload voltooid is.

Personages maken standaard gebruik van een standaard skelet en facial blendshapes waardoor animatie van het gezicht mogelijk is met behulp van andere programma´s.

Bevestig de rig-instellingen op het geüploade Fuse CC-personage
  2. Zodra het automatisch riggen voltooid is kunt u ervoor kiezen om, als u wilt, de standaardinstellingen te wijzigen en opnieuw te riggen met de veranderde instellingen.

Zo niet, dan kunt u de automatische rig-instellingen goedkeuren en doorgaan.

3. U keert terug naar de Mixamo-interface zodra het rig-proces is voltooid.

U kunt uw gerigde personage downloaden door in het editor-paneel op de Download-knop te klikken of animaties toepassen door op de knop Find Animations te klikken.

Upload en rig een eigengemaakt personage

Upload en rig een eigengemaakt personage

U kunt uw eigengemaakte 3D-personage ook uploaden om het automatisch te laten riggen.

1. Ga naar Mixamo.com en log in met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

2. Klik op de knop Upload Character in het editor-paneel om te bladeren en een personage te selecteren om te uploaden.

Opmerking:

Mixamo ondersteunt 3 bestandstypes om te uploaden: FBX, OBJ en ZIP.

• Zorg ervoor dat "embed media" voor FBX-dossiers is ingeschakeld om uw texturen te uploaden.
    • OBJ-bestanden bevatten geen texturen, waardoor personages grijs lijken te zijn.Om texturen voor een .obj-file zichtbaar te maken moet u de .obj, .mtl en de texturen in een .zip-bestand zetten en dat hele .zip-bestand uploaden.

Een eigengemaakt personage riggen

Zodra de upload voltooid is wordt uw personage afgebeeld met markers.

1. Plaats de markers op belangrijke punten (polsen, ellebogen, knieën en lies) door de aanwijzingen op het scherm te volgen.

Plaats markers op uw personage
  2. Bevestig de plaatsing van uw markers om door te gaan.

Het rig-proces begint zodra u bevestigd heeft. Het duurt meestal een paar minuten voordat dit klaar is.

3. U keert terug naar de Mixamo-interface zodra het rig-proces is voltooid.

U kunt uw gerigde personage downloaden door in het editor-paneel op de Download-knop te klikken of animaties toepassen door op de Find Animations-knop te klikken.

Upload en leg een gerigd personage in kaart

Upload een gerigd personage

1. Ga naar Mixamo.com en log in met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

2. Klik op de knop Upload Character in het editor-paneel om te bladeren en een personage te selecteren om te uploaden.

Opmerking:

Uw bestand moet een .fbx-bestand zijn. Zorg ervoor dat de Embed media-optie geactiveerd is als u het .fbx-bestand aanmaakt om de texturen vast te leggen.

Een gerigd personage in kaart brengen

De skeletten van gerigde personages worden automatisch in kaart gebracht volgens het Mixamo-systeem, waardoor er animaties toegepast kunnen worden op uw eigengemaakte skelet.