VIP Marketplace: overzicht en voorwaarden

Voor VIP Marketplace-leden zijn de VIP Marketplace-voorwaarden van toepassing naast de VIP-programmahandleiding voor commerciële organisaties en overheidsinstanties.  Als er een conflict is tussen de VIP-programmahandleiding en de VIP Marketplace-voorwaarden, zijn de VIP Marketplace-voorwaarden van toepassing.

Gemakkelijk online kopen

Met VIP Marketplace kan uw leverancier de Adobe-licenties die uw team nodig heeft, rechtstreeks online kopen. Uw leverancier kan zo veel of zo weinig licenties aanschaffen als u nodig hebt in één simpele transactie, met de flexibiliteit om meer licenties toe te voegen naarmate uw organisatie groeit.

Opmerking: volumekortingen en uitgebreide voorwaarden zijn niet beschikbaar in VIP Marketplace.

Aan de slag gaan

Nadat u een bestelling bij uw leverancier hebt geplaatst, ontvangt u een uitnodiging om de algemene voorwaarden voor VIP Marketplace te accepteren. Zodra u de algemene voorwaarden hebt geaccepteerd, hebt u de mogelijkheid om uw licenties te beheren en deze onmiddellijk te distribueren naar gebruikers in de Adobe Admin Console.

Als u momenteel lid bent van het Value Incentive Plan, kunt u naadloos overstappen naar VIP Marketplace om te profiteren van functies zoals automatische verlenging. Neem contact op met uw Adobe-leverancier voor meer informatie over de overstap naar VIP Marketplace.

VIP-ID: de account-ID van uw organisatie

Uw VIP-ID is een uniek identificatienummer dat uw organisatie identificeert als lid van VIP Marketplace. Bewaar dit nummer, zodat u het aan uw leverancier kunt verstrekken wanneer u bestellingen plaatst of vragen stelt over uw account. Dit nummer is vertrouwelijke informatie voor uw organisatie en blijft van kracht zolang u ervoor kiest om lid van VIP Marketplace te zijn.

Licenties beheren

De Admin Console is een online tool waarmee organisaties hun gebruikers kunnen beheren, evenals het toevoegen, toewijzen en opnieuw toewijzen van Adobe-licenties. Het lid van uw organisatie dat de welkomstmail heeft ontvangen en de algemene voorwaarden voor VIP Marketplace heeft geaccepteerd, is de eerste persoon die toegang heeft tot de Admin Console van uw organisatie. Zodra deze persoon toegang heeft tot de Admin Console, kan hij of zij beginnen met het beheren van licenties en gebruikers en tegelijkertijd beheerdersrechten verlenen aan andere leden van de organisatie.

Licenties toevoegen

Licenties toevoegen is gemakkelijk in de Admin Console: Zodra u de aanvullende licenties hebt toegevoegd die uw team nodig heeft, kunt u uw gebruikers onmiddellijk toegang verlenen. Uw leverancier krijgt een melding dat u een verzoek hebt gedaan om een bestelling te plaatsen. U moet binnen 7 dagen een order bij uw leverancier plaatsen, anders verwijdert Adobe automatisch de licenties.

Belangrijke datums

Verlengingsdatum van account

Uw VIP-verlengingsdatum is ingesteld op 12 maanden vanaf de datum van uw eerste bestelling.

Pro rato per dag

Extra licenties kunnen op elk moment na uw eerste bestelling worden toegevoegd. De verlengingsdatum voor uw aanvullende licenties worden vermeld in de bevestigingsmail van de bestelling en op het tabblad Account in de Admin Console. Toegevoegde licenties zijn pro rata voor de tijd dat ze zullen worden gebruikt tot uw volgende verlengingsdatum. Uw licenties worden verlengd op de verlengingsdatum en wijzigingen in uw Adobe-lidmaatschappen moeten vóór deze datum worden aangebracht.

Verlenging

Licenties die via VIP Marketplace zijn gekocht, worden automatisch verlengd voor het volgende jaar. U kunt ervoor kiezen om u af te melden voor automatische verlenging, in welk geval uw licenties op uw volgende verlengingsdatum worden gedeactiveerd. Er wordt een herinneringsmelding verzonden voordat licenties worden gedeactiveerd en u kunt uw verlengingsinstellingen bijwerken door voorafgaand aan de verlengingsdatum contact op te nemen met uw leverancier.

Retourzendingen

Retourzendingen worden geaccepteerd als de volledige bestelling wordt geretourneerd en als de licenties momenteel niet in gebruik zijn. U moet het retourverzoek binnen 14 dagen na het plaatsen van de bestelling bij uw leverancier indienen.

Annulering

Nadat u zich hebt aangemeld bij VIP Marketplace, blijft uw lidmaatschap van kracht totdat een van de volgende situaties zich voordoet:

• U kiest ervoor om het programma te verlaten door binnen 30 dagen bij uw leverancier op te zeggen
  • Adobe beëindigt het programma
  • Uw lidmaatschap is beëindigd vanwege een inbreuk op de algemene voorwaarden van het programma

De algemene voorwaarden voor het programma kunnen op elk moment worden gewijzigd. De volgende keer dat u zich aanmeldt, krijgt u bijgewerkte algemene voorwaarden te zien als er wijzigingen zijn.

Regionale distributie

Licenties moeten worden aangeschaft voor het land waarin uw teamleden wonen. (Voor teamleden die in de Europese Economische Ruimte wonen, betekent 'land' de Europese Economische Ruimte.)