Wanneer u een PSD plaatst of een bestand opent dat een koppeling naar een PSD bevat, retourneert Illustrator de volgende foutmelding:

"Het bestand is niet leesbaar."

Voor de PSD is een steunkanaal gedefinieerd met een kleurenboek dat niet in uw exemplaar van Illustrator is geïnstalleerd.

Oplossingen

Oplossing 1: kies een niet-kleurenboekdefinitie in Photoshop

Bepaal samen met de auteur van het bestand welke kleurenboeken zijn gebruikt in de definitie van steunkanalen. Installeer deze kleurenboeken vervolgens op uw systeem. De auteur van het bestand kan ook de afbeelding bewerken zoals hieronder beschreven, aan de hand van een kleurenboek dat u beiden gebruikt.

1. Open de PSD in een exemplaar van Photoshop dat de vereiste kleurenboeken bevat.
  2. Open het deelvenster Kanalen en dubbelklik op het steunkanaal.

3. Klik op de kleur in het dialoogvenster Opties voor steunkanalen.

4. Maak een notitie van de LAB-waarden, en kies een algemeen kleurenboek uit het pop-upmenu Boeken.
  5. Klik op de knop Kiezer en wijzig indien nodig de LAB-waarden.
  6. Klik tweemaal op OK om het dialoogvenster Opties voor steunkanalen af te sluiten.

7. Kies Opslaan als en sla een versie van het bestand op, of vervang het bestaande bestand.

Oplossing 2: sluit het PSD-bestand in Illustrator in, geconfigureerd met het kleurenboek

Als u zeker wilt weten dat anderen uw Illustrator-bestand kunnen openen, ongeacht de kleurenboeken die ze hebben geïnstalleerd, sluit u de afbeelding in in plaats van een koppeling naar het bestand te onderhouden. Plaats de afbeelding opnieuw en kies de optie om de koppeling te deselecteren, of gebruik de volgende methode:

1. Selecteer de afbeelding.
  2. Kies in het pop-upmenu van het deelvenster Koppelingen de optie Afbeelding insluiten.

Aanvullende informatie

Een van de meest voorkomende oorzaken van dit probleem is het gebruik van de nieuwe digitale bibliotheken van PANTONE® PLUS voor Adobe® CS. Als u steunkanalen met deze bibliotheken definieert, moet u zorgen dat andere gebruikers die met de bestanden werken, deze bibliotheken ook installeren. Zie Beschikbare digitale PANTONE® PLUS-bibliotheken voor meer informatie.