Basisbeginselen

Photoshop Express is beschikbaar op iOS en Android, en in de Windows Microsoft Store. De minimaal ondersteunde besturingssysteemversie is:

• Voor iOS: 10.0 en hoger
  • Voor Android: 4.1 en hoger
  • Voor Windows: Windows 8 en hoger (Xbox One, Windows 10 versie 14393.0 of hoger, Windows 8 Mobile, Windows 8.1)

Voor foto's zijn de ondersteunde indelingen: JPEG, PNG en TIFF.

Voor RAW-bestanden worden de volgende indelingen ondersteund:

• arw (SONY)
  • cr2 (CANON)
  • crw (CANON)
  • dng
  • erf (EPSON)
  • raf (FUJI)
  • 3fr en fff (HASSELBLAD)
  • dcr (KODAK)
  • mrw (KONICA)
  • mos (LEAF)
  • rwl (LEICA)
  • nef en nrw (NIKON)
  • orf (OLYMPUS)
  • rw2 (PANASONIC)
  • pef (PENTAX)
  • srw (SAMSUNG)

Ja, Photoshop Express wordt ondersteund op Chromebooks.

Photoshop Express gebruiken

Wanneer u de app voor het eerst start, selecteert u in het dialoogvenster Machtigingen de optie Fototoegang toestaan. Als de toegang de eerste keer wordt geweigerd, schakelt u deze optie in via uw iOS- of Android-instellingen.

Access Device photos
Toegang tot foto's vanaf uw iOS-apparaat
psx-new_gallery
Toegang tot foto's vanaf uw Android-apparaat

Ja, u kunt foto's uit Lightroom importeren in Photoshop Express. Dit doet u als volgt:

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram onder Meer opties voor importeren en meld u aan bij uw Creative Cloud-account (indien u nog niet bent aangemeld).

2. Klik op het vervolgkeuzepictogram in het bovenste deelvenster en selecteer Lightroom-foto's in het vervolgkeuzemenu.

3. Selecteer de foto die u in Photoshop Express wilt importeren.

LR Photos

1. iOS: klik op App-instellingen > Voorkeuren.

2. Tik op Aankopen herstellen en geef de account op waarmee u uw aankopen hebt gedaan.

Opmerking:

Android: aankopen worden automatisch hersteld.

Restore Purchases

Ja, u kunt RAW-foto's bewerken. Photoshop Express ondersteunt de volgende RAW-indelingen:

• arw (SONY)
  • cr2 (CANON)
  • crw (CANON)
  • dng
  • erf (EPSON)
  • raf (FUJI)
  • 3fr en fff (HASSELBLAD)
  • dcr (KODAK)
  • mrw (KONICA)
  • mos (LEAF)
  • rwl (LEICA)
  • nef en nrw (NIKON)
  • orf (OLYMPUS)
  • rw2 (PANASONIC)
  • pef (PENTAX)
  • srw (SAMSUNG)

Vignet is nu beschikbaar als categorie onder Aanpassingen. Ga als volgt te werk als u het gereedschap Vignet wilt gebruiken:

1. Selecteer de optie Vignet onder Aanpassingen.

2. Gebruik de schuifregelaars Hoeveelheid, Middelpunt, Doezelen en Ronding om hetgewenstevignetteringseffect te creëren.

• Hoeveelheid: Verplaats deze schuifregelaar om het vignetteringseffect toe te passen.
    • Middelpunt: Verplaats deze schuifregelaar om de grootte van het middelpunt van het vignet aan te passen.
    • Doezelen: Deze schuifregelaar bepaalt hoe zacht of hard de overgang van het vignet is.
    • Ronding: Deze schuifregelaar bepaalt de vorm van het toegepaste vignetteringseffect.
    Het gereedschap Vignet onder Aanpassingen
    U vindt Vignet onder Aanpassingen in Photoshop Express op uw iOS-apparaat.
    Het gereedschap Vignet onder Aanpassingen
    U vindt Vignet onder Aanpassingen in Photoshop Express op uw Android-apparaat.

Wanneer u Photoshop Express voor het eerst installeert, zijn er looks beschikbaar in verschillende categorieën. De nieuwste categorieën, zoals Z&W, Portret, Natuur, Accentkleur en Duotone, bevatten elk nieuwe en oude looks.

Raadpleeg de volgende tabel voor de categorie van een specifieke look:

Z&W

Portret

Natuur

Accentkleur

Duotone

Jaren60tvbeeld

GloedVignet

Helder

Oranje

Magenta

HoogContrastZW

Orton

Filmisch

Zeeblauw

Groen

Infrarood

BlauwVignet

Klassiek

Blauw

Mintgroen

Pinhole

VintageII

Kleurrijk

Groen

Oranje

SepiaII

WarmeVintage

Schemering

Magenta

Paars

SepiaIII

3D

TheBlues

Paars

Rood

WitteMist

Nostalgisch

Gloed

Rood

Groenblauw

Antiek

Zacht

Korrel

Geel

Goud

Selenium

Grunge

Nep

RGB

Zalm

Groen filter

Glans

Levendig

Dageraad

Fel licht

Rode tint

Bruine tint

Groene tint

Blauwe tint

Paarse tint

Voor iOS-gebruikers:

Als u foto's wilt verwijderen, tikt u op het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u Foto's verwijderen. Selecteer de foto's die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

delete

Adobe Revel is stopgezet. Zie dit artikel voor meer informatie.

Ruis reduceren heet nu Helderheidsruis reduceren. Selecteer voor deze optie Correcties > Details > Helderheidsruis reduceren.

noise

De huidige versie van Photoshop Express ondersteunt deze functie niet.

De huidige versie van Photoshop Express ondersteunt deze functie niet.