De optie voor Geen kleurbeheer is niet langer aanwezig in het pop-upmenu Kleurafhandeling in het dialoogvenster Afdrukken van Photoshop CS5. Gebruik de toepassing Adobe Color Printer Utility om taken af te drukken waarop geen kleurbeheer is toegepast.

Opmerking: Deze instructies staan in het bestand ReadMe.txt dat bij elke download wordt geleverd.

Download het toepasselijke bijgevoegde bestand

Downloaden

Downloaden

De utility installeren

Nadat u het toepasselijke bestand hebt gedownload, dubbelklikt u op het ZIP-bestand. Op Mac OS dubbelklikt u op het DMG-bestand.

• Mac OS: Sleep het bestand Adobe Color Printer Utility.app naar de map Toepassingen of een door u gekozen map.
  • Windows: Selecteer de optie om alle bestanden te extraheren. Is de extractie voltooid, sleep dan de Adobe Color Printer Utility naar de gewenste map.

De utility uitvoeren

1. Dubbelklik op de Adobe Color Printer Utility om de toepassing te openen.
  2. Selecteer een TIFF-afbeelding om te openen. Deze utility werkt alleen voor TIFF-bestanden.
  3. Kies Bestand > Pagina-instelling. Selecteer het papierformaat en de afdrukstand.

Opmerking: Druk de afbeelding voor de meeste doelbestanden op de originele grootte af, zodat de afbeelding correct gescand wordt door het profileringsapparaat.

1. Kies Bestand > Afdrukken.
  2. Schakel Kleurbeheer uit:

Mac OS

1. Vouw het dialoogvenster Afdrukken uit door op het pijltje naast het pop-upmenu Printer te klikken.
    2. Gebruik het pop-upmenu in het midden van het dialoogvenster om de opties voor papiertype en kleurbeheer te vinden. De menukeuzen en -locaties voor deze opties veranderen afhankelijk van uw printerstuurprogramma.
    3.  Stel bij Papiertype het papier in dat het beste overeenkomt met het papier waarvoor u een profiel maakt.
    4. Stel Uit in voor Kleurbeheer. Sommige printerstuurprogramma's schakelen Kleurbeheer automatisch uit.

Windows

1. Selecteer de doelprinter in het dialoogvenster Printer en klik op Eigenschappen.

2. Stel bij Papiertype het papier in dat het beste overeenkomt met het papier waarvoor u een profiel maakt.

3. Stel Uit in voor Kleurbeheer.

Opmerking: In sommige printerstuurprogramma's moet u Geavanceerd of Aangepast selecteren om deze opties te verkrijgen.

Bekende problemen met de utility (Mac OS)

Mac OS 10.8

Als u Mac OS 10.8 (Mountain Lion) uitvoert en Adobe Color Profile Utility wordt niet geopend, brengt u de volgende wijziging aan in de systeemvoorkeuren van Mac OS:

1. Kies Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Algemeen.
  2. Wijzig de optie Sta programma's toe die zijn gedownload vanuit naar Elke willekeurige bron. Sluit Systeemvoorkeuren.
  3. Gebruik de bovenstaande stappen om de Adobe Color Profile Utility uit te voeren.

Mac OS 10.5

Deze toepassing werkt alleen op Mac OS 10.6 en 10.7. De toepassing werkt niet op Mac OS 10.5.

Trefwoorden: afdrukken, printer, printen, cms, cms uit, cmsuit, geen cms uit, geen kleurbeheer, acpu, lion, 10.7; cpsid_83497