Wanneer u met tekstlagen in Adobe Photoshop CS6 werkt, wordt de tekst vervangen met tekst van een andere laag of willekeurig gewijzigd. De tekst kan ook beschadigd raken.

Oplossing

Voer de volgende stappen uit in deze volgorde.

Belangrijk: goed lezen:

• Dit probleem kan zich voordoen bij bestanden die zijn gemaakt met de openbare bètaversie van Photoshop CS6 of Photoshop 13.0 (de oorspronkelijke versie van Photoshop CS6).
  • Wanneer het probleem optreedt in een bestand, maakt u het bestand geheel opnieuw, waarbij u begint met een nieuw document.
  • Kopieer en plak rasterlaaginhoud van het betreffende bestand naar het nieuwe document.
  • Gebruik (kopieer/plak of sleep) de lagen Type of Vectorvorm niet van het betreffende bestand naar het nieuwe document. Maak alle lagen Type of Vectorvorm geheel opnieuw.
  1. Voer een update uit naar Adobe Photoshop 13.0.1.

Vanuit Photoshop kiest u Help > Updates of downloadt u het updateprogramma handmatig vanaf deze locaties:

2. Voordat u Photoshop 13.0.1 opent, stelt u de voorkeuren van Photoshop opnieuw in. Raadpleeg deze TechNote voor instructies.

3. Verwijder de lettertypecache van Photoshop.

Mac OS: sluit Photoshop en verwijder de map /Users/[gebruikersnaam]/Library/Caches/Adobe/TypeSupport/CS6.

Opmerking: als u Mac OS 10.7 of later gebruikt, raadpleegt u deze TechNote om de map Users/[gebruikersnaam]/Library te openen.

Windows XP: sluit Photoshop en verwijder de map \Documents and Settings\Local Settings\Application Data\Adobe\TypeSupport\CS6\.

Windows 7: sluit Photoshop en verwijder de map \Users\AppData\Local\Adobe\TypeSupport\CS6\.

4. Als u een Extensis-invoegtoepassing gebruikt, verwijdert u deze of zorgt u dat u de meest recente versie gebruikt. Neem contact op met Extensis voor meer informatie.