Probleem oplossen met leeg startscherm of venster Nieuw document in Photoshop 2020

Zorg dat UXPLogs.txt lees-/schrijfrechten heeft

Als UXPLogs.txt alleen-lezen is, worden het dialoogvenster Welkomstscherm en Nieuw document niet correct weergegeven.

• (Windows) Navigeer naar \AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop 2020\Logs\UXPLogs.txt
  • (macOS) Navigeer naar ~/library/logs/Adobe/Adobe Photoshop 2020/UXPLogs.txt

Sleep UXPLogs.txt naar uw bureaublad en start Photoshop opnieuw.

Opmerking:

Om naar de bovenstaande locatie op macOS te navigeren, moet u de bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek openen. Zie Methode 2 in dit artikel voor meer informatie.

Voorkeuren herstellen

Het terugdraaien van de voorkeuren van Photoshop naar hun standaardinstellingen kan veel problemen oplossen (waaronder programmafouten, vreemd gedrag van het gereedschap of de interface).

Zie Voorkeurenbestanden terugzetten naar de standaardinstellingen.

Photoshop verwijderen en opnieuw installeren

Als een installatie is beschadigd, kan het probleem worden opgelost door het te verwijderen en opnieuw te installeren.

Raadpleeg de volgende koppelingen:

Naam van de UXP-map wijzigen

Geef de UXP-map de naam ~UXP.

• (Windows) Navigeer naar C:\Program Files\Common Files\Adobe\UXP
  • (macOS) Navigeer naar Macintosh HD/Library/Application Support/Adobe/UXP

Beginscherm/venster Nieuw document uitschakelen

Als u het beginscherm of het dialoogvenster Nieuw document niet gebruikt, kunt u ze uitschakelen.

Ga naar Bewerken (Windows) / Photoshop (Mac) > Voorkeuren > Algemeen

Selecteer in het dialoogvenster Voorkeuren de optie Verouderd dialoogvenster voor nieuw document gebruiken en schakel de optie Beginscherm automatisch weergeven uit.