Het welkomstscherm uitschakelen

Als u een proefversie gebruikt, kunt u het welkomstscherm niet uitschakelen. We hopen dat de zelfstudies nuttig zullen zijn om aan de slag te gaan met Photoshop CC of meer te leren over de nieuwe functies die beschikbaar zijn in Photoshop CC.

Als u een betalend Creative Cloud-lid bent, scrolt u nadat het welkomstscherm is geladen naar beneden naar de secties Nieuwe functies, Aan de slag of Tips en technieken. Selecteer de optie om het welkomstscherm niet meer weer te geven. Als u het welkomstscherm opnieuw wilt weergeven, kiest u Help > Welkom.

Opmerking: in recentere versies van Mac OS worden de schuifbalken niet standaard weergegeven. Open Systeemvoorkeuren > Algemeen om deze schuifbalken in te schakelen. Selecteer Altijd of Tijdens het scrollen in de sectie Schuifbalken weergeven.

Als u geen toegang krijgt tot de optie om het welkomstscherm niet meer weer te geven, voert u het onderstaande script uit om het welkomstscherm uit te schakelen. U kunt dit weergeven door Help > Welkom te kiezen.

1. Sluit Illustrator, InDesign en Photoshop af.
  2. Download het onderstaande bestand prevent_project_hello_launching.jsx.zip. Onthoud de downloadlocatie.
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het uit te pakken. Kies in Windows om alle bestanden uit te pakken. Het uitgepakte script heet prevent_project_hello_launching.jsx. Onthoud de locatie van het uitgepakte bestand.
  4. Kopieer het uitgepakte bestand naar de volgende locaties:
    1. Illustrator
      1. Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2014\Support Files
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Illustrator
    2. InDesign
      1. Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CC 2014\Scripts\startup scripts
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Adobe InDesign
    3. Photoshop CC 2014
      1. Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Startup Scripts CC\Adobe Photoshop
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Adobe Photoshop
  5. Het welkomstscherm wordt niet weergegeven tot u het bestand verwijdert of het via het menu Help bekijkt.

Downloaden

Opmerking: in Photoshop CC 2015 kunt u het welkomstscherm uitschakelen door naar Voorkeuren > Algemeen te gaan en het selectievakje Het welkomstscherm niet weergeven bij het opstarten in te schakelen.

Welkomstscherm wordt niet weergegeven

Het welkomstscherm is niet zichtbaar voor een subset van betalende Creative Cloud-klanten en proefklanten. Alle het leermateriaal op het welkomstscherm is beschikbaar via Creative Cloud Learn op Adobe.com: https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/tutorials.html

Het welkomstscherm wordt niet weergegeven voor mensen die niet bij hun Creative Cloud-account zijn aangemeld met hun Adobe ID. In plaats daarvan, ziet u een dialoogvenster met het bericht 'Meld u aan bij Creative Cloud om het welkomstscherm te gebruiken'.

Het welkomstscherm wordt ook niet weergegeven als u een andere taal dan Engels hebt ingesteld als taal voor de gebruikersinterface in Photoshop.

Welkomstscherm doet Photoshop of computer vastlopen

Bepaal of de computer of Photoshop is vastgelopen.

• Verplaats het welkomstscherm door de titelbalk te verslepen.
  • Sluit het welkomstscherm door op de knop Sluiten te klikken.
  • Schakel over naar een andere toepassing.

Als u geen van het bovenstaande kunt doen, raadpleegt u Welkomstscherm is vastgelopen.

Als u een van de hierboven vermelde handelingen kunt uitvoeren, is uw computer niet vastgelopen. Als het welkomstscherm leeg is of het duurt lang voordat de inhoud wordt weergegeven, raadpleegt u Welkomstscherm is leeg.

Welkomstscherm is vastgelopen

Het kan eruitzien alsof het welkomstscherm is vastgelopen, maar eigenlijk duurt het gewoon heel lang voordat de inhoud wordt weergegeven. Raadpleeg de onderstaande secties om te bepalen of het welkomstscherm al dan niet is vastgelopen.

Als het welkomstscherm vastloopt, probeert u deze oplossingen:

Oplossing 1: wis uw recente bestanden.

Probeer het welkomstscherm te sluiten als het is vastgelpen. Als u het welkomstscherm kunt sluiten en in Photoshop kunt blijven werken, kan het zijn dat een bestand dat u onlangs hebt geopend tekens bevat die dit probleem kunnen veroorzaken. Kies Bestand > Recente bestanden openen > Lijst met recente bestanden wissen om deze gegevens uit de geschiedenis van Photoshop te verwijderen.

Oplossing 2: werk uw antivirussoftware bij of schakel deze uit.

Een oude of beschadigde versie van uw antivirussoftware kan ervoor zorgen dat het welkomstscherm niet wordt weergegeven. Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit en controleer of het welkomstscherm normaal opent. Als dit het geval is, werkt u uw antivirussoftware bij of installeert u deze opnieuw.

Welkomstscherm is leeg

Het welkomstscherm is op HTML-gebaseerd. Alles wat ervoor kan zorgen dat een webpagina niet kan laden, kan ook van invloed zijn op het welkomstscherm, waaronder virusscanners, firewalls en netwerkproblemen.

Oplossing 1: sluit het welkomstscherm en werk in Photoshop.

Het is mogelijk dat het welkomstscherm niet is vastgelopen. Probeer het daarom te sluiten en verder te werken in Photoshop.

Oplossing 2: stel uw voorkeuren in opnieuw in.

U kunt de voorkeurenbestanden voor Photoshop opnieuw maken door de toepassing te starten terwijl u Ctrl+Alt+Shift (Windows) of Command+Option+Shift (Mac OS) ingedrukt houdt. Vervolgens klikt u op Ja wanneer het bericht ‘Delete the Adobe Photoshop Settings file?’ wordt weergegeven.

Oplossing 3: werk uw antivirussoftware bij of schakel deze uit.

Een oude of beschadigde versie van uw antivirussoftware kan ervoor zorgen dat het welkomstscherm niet wordt weergegeven. Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit en controleer of het welkomstscherm normaal opent. Als dit het geval is, werkt u uw antivirussoftware bij of installeert u deze opnieuw.

Oplossing 4: als u een leeg welkomstscherm krijgt met de boodschap 'JavaScript Prompt - File:/// , SERVER CREDENTIALS REQUIRED', start u een andere browser en meldt u zich bij uw lokale netwerk aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Oplossing 5: plaats de vereiste URL's in de lijst met toegestane URL's van uw firewall

De volgende URL's worden gebruikt om de inhoud van het welkomstscherm te downloaden. Als ze worden geblokkeerd, blijft uw welkomstscherm leeg.

• helpx.adobe.com
  • wwwimages2.adobe.com
  • adobe.demdex.net
  • stats.adobe.com

Oplossing 6: schakel uw netwerkverbinding uit

Terwijl een netwerkverbinding beschikbaar is, probeert het welkomstscherm deze te gebruiken om inhoud bij te werken. Als er een vorm van netwerkbeveiliging is die een deel van deze communicatie blokkeert, zal het welkomstscherm niet laden. Als u helemaal niet met het internet bent verbonden, laadt het welkomstscherm met vooraf geïnstalleerde offline inhoud. Als het welkomstscherm wordt geladen terwijl u niet met een netwerk bent verbonden, betekent dit dat een vorm van beveiliging die hierboven niet is vermeld, het welkomstscherm nog steeds blokkeert. Raadpleeg Verbindingsproblemen oplossen voor verdere stappen.