Rechthoekige vormen tekenen met de tool Rechthoek

Met de tool Rechthoek kunt u rechthoekige vormen (vector- en pixelbasis) en paden (vormcontouren) tekenen.

Tool Rechthoek in Photoshop

1. Selecteer de tool Rechthoek (U) .

2. Gebruik de Optiebalk om de toolinstellingen aan te passen, zoals Vul, Lijn, Breedte en Hoogte, om het gewenste effect te krijgen.

3. Teken vormen of paden op het canvas.

• Een rechthoek tekenen: sleep diagonaal in de gewenste richting.
    • Een vierkant tekenen: houd de Shift-toets ingedrukt en sleep diagonaal in een willekeurige richting.
    • Vanuit het midden tekenen: plaats het dradenkruis waar u het midden van de vorm of het pad wilt hebben, houd Alt (Windows) of Option (macOS) ingedrukt en sleep diagonaal naar een willekeurige hoek.