Lees hoe je bestanden in de Adobe Stock-bijdragersportal bewerkt en verwijdert.

Je portfolio bewerken

Nadat je je bestanden hebt geüpload, wil je misschien de titel, categorie of trefwoorden wijzigen. Of je wilt het bestand helemaal verwijderen. Je kunt deze wijzigingen eenvoudig uitvoeren nadat het bestand is goedgekeurd of voordat je het verzendt. Je kunt een bestand niet verwijderen of bewerken terwijl dit wordt beoordeeld of als het is geweigerd.

Miniatuur van bestand dat je kunt bewerken
Hier kun je een bestand verwijderen of de titel of trefwoorden bewerken

Een bestand in je portfolio bewerken

1. Ga naar je portfolio.
  2. Klik op het bestand dat je wilt bewerken.
  3. Er wordt een grotere miniatuur geopend met een vak eronder met de titel, categorie en trefwoorden (1).
  4. Plaats de muisaanwijzer op het item dat je wilt bewerken en klik op het potloodpictogram (2).
  5. Bewerk het item en sla het bestand op.

Een bestand in je portfolio verwijderen

1. Ga naar je portfolio.
  2. Klik op het bestand dat je wilt bewerken.
  3. Klik op de prullenbak (3).
Bestand bewerken in Geüploade bestanden
Je kunt specifieke trefwoorden verplaatsen of verwijderen of ze allemaal verwijderen en vervangen door automatische trefwoorden.

Een bestand in je geüploade bestanden bewerken

1. Ga naar Geüploade bestanden.
  2. Als je een grotere miniatuur van de afbeelding wilt weergeven: selecteer de miniatuur die je wilt bekijken.
  3. Klik vervolgens op de dubbele pijl bovenaan in het indexeervenster rechts om de voorvertoning te vergroten.
  4. Sluit de voorvertoningsafbeelding door te klikken op de X in de rechterbovenhoek van de voorvertoning.

De volgorde van trefwoorden wijzigen:

1. Plaats de cursor op het getal links van het trefwoord. Het getal verandert in een raster met puntjes (4). Klik op het trefwoord en sleep dit omhoog of omlaag.
  2. Als je een trefwoord naar de bovenste positie wilt verplaatsen, klik je op de pijl rechts van het trefwoord (5).
  3. Als je een trefwoord wilt verwijderen, klik je op de X rechts van het trefwoord (6).

Trefwoorden verwijderen en vervangen:

1. Als je liever bestaande trefwoorden verwijdert, zodat je opnieuw kunt beginnen met automatische trefwoorden, selecteer je Alle trefwoorden wissen (7).
  2. Selecteer vervolgens Automatische trefwoorden vernieuwen (8).
Een bestand in het gedeelte Geüploade bestanden verwijderen
Je kunt een bestand verwijderen voordat dit wordt beoordeeld

Een bestand in je geüploade bestanden verwijderen

1. Ga naar Geüploade bestanden.
  2. Klik op het bestand dat je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Bestand verwijderen (zie boven) onder in het deelvenster Trefwoorden.