Veelgestelde vragen over Adobe Creative Cloud (Bèta)

Welkom bij Adobe Creative Cloud Beta! Leer hoe u aan het Adobe Creative Cloud-bètaprogramma kunt deelnemen, bètabuilds van onze apps kunt testen en uw feedback direct met ons kunt delen.

Wat is Creative Cloud-bèta?

Wat is het Creative Cloud-bètaprogramma?

Als u een Creative Cloud-abonnee bent, kunt u deelnemen aan ons Creative Cloud-bètaprogramma om apps te testen en uw feedback direct met Adobe te delen.

Creative Cloud Collaboration en webbèta-programma

Wat is het Creative Cloud Collaboration en webbèta-programma?

Adobe Creative Cloud introduceert nieuwe tools en functies voor verbonden creativiteit, waarmee mensen met een creatief beroep en ontwerpprofessionals in realtime kunnen samenwerken en hun werk kunnen afstemmen met stakeholders. Neem deel aan ons Creative Cloud Collaboration en webbèta-programma.

Bèta-apps installeren

Hoe installeer ik Creative Cloud-bèta-apps?

Selecteer in de Creative Cloud-desktopapp Bèta-apps in de linker zijbalk van het deelvenster Apps. Selecteer vervolgens Installeren voor uw bèta-app. U kunt bètabuilds en releaseversies van de apps naast elkaar uitvoeren.

Welke apps maken deel uit van de bèta?

Welke apps zijn opgenomen in het bètaprogramma?

Het bètaprogramma omvat momenteel Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe XD, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Adobe Audition, Adobe Character Animator, Adobe Media Encoder en Adobe Premiere Rush.

Geeft u de voorkeur aan videotutorials? Kijk naar de onderstaande video om te zien hoe u bèta-apps downloadt en feedback deelt.

Waar worden bèta-apps geïnstalleerd?

Bètabuilds worden apart van de releaseversie van de app in een eigen map geïnstalleerd, bijvoorbeeld Adobe Character Animator (Beta). Op deze manier kunt u de bètabuilds beoordelen zonder dat het uw werk met de releaseversies beïnvloedt. Bèta-apps hebben eigen voorkeuren en standaardmappen met gebruikersdocumenten die de gebruikersinstellingen in uw bestaande installatie niet veranderen.

Hoe open ik bèta-apps?

1. Open de Creative Cloud-desktopapp. (Selecteer het pictogram   in uw Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer in het deelvenster Apps de optie Bèta-apps.

Bèta-apps selecteren

U ziet een lijst met geïnstalleerde bèta-apps.

3. Zoek uw geïnstalleerde bèta-app en selecteer Openen.

Welke gebruiksinformatie verzamelt Adobe van de bèta-app en welke keuzes heb ik?

Om uw ervaring te personaliseren en onze producten te verbeteren, kan Adobe de volgende informatie verzamelen:

• Systeeminformatie, zoals apparaten, besturingssysteem, geïnstalleerde hoeveelheid geheugen en schermresolutie
  • Adobe-productinformatie, zoals versienummer
  • Informatie over uw documenten, zoals het aantal pagina's en unieke document-id's (maar niet de inhoud in uw documenten)
  • Gebruiksinformatie over documenten, zoals hoe vaak u een document opent
  • Informatie over uw interactie met de Adobe-apps en over de interactie van de Adobe-apps met uw content, waaronder de functies die u gebruikt en de opties die u selecteert

Uw gebruikelijke app-instellingen zijn niet van toepassing op bèta-apps. Als u geen gebruiksinformatie van bèta-apps met Adobe wilt delen, kunt u de releaseversies van onze apps blijven gebruiken.

Kan ik projecten van bètabuilds in releaseversies van mijn apps openen?

Bètabuilds zijn zodanig ontworpen dat ze compatibel blijven met de releaseversies. Zo kunt u uw bestanden van de een naar de ander verplaatsen. Door projectbestanden van een bètabuild naar de releaseversie te verplaatsen, gaan er functies verloren die alleen beschikbaar zijn in de bèta en is soms helemaal niet mogelijk.

Hoe verlaat ik het bèta-programma?

Als u het bètaprogramma wilt verlaten, verwijdert u de bètabuilds met behulp van de Creative Cloud-desktopapp.

1. Open de Creative Cloud-desktopapp. (Selecteer het pictogram   in uw Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer in het deelvenster Apps de optie Bèta-apps.

Bèta-apps selecteren

3. Selecteer de drie puntjes (...) voor uw app. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Kan ik instellen dat bèta-apps automatisch worden bijgewerkt?

Bètabuilds worden periodiek bijgewerkt. U kunt bètabuilds bijwerken wanneer ze beschikbaar worden.

U kunt ook in de Creative Cloud-desktopapp de optie Automatische updates inschakelen voor uw apps:

1. Open de Creative Cloud-desktopapp. (Selecteer het pictogram   in uw Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer het pictogram Account rechtsboven en selecteer vervolgens Voorkeuren.

Selecteer Voorkeuren

3. Selecteer Apps en schakel Automatische updates voor uw bèta-app in.

Automatische updates selecteren

Enterprise-klant? Mogelijk heeft uw organisatie de optie voor automatische updates uitgeschakeld. Neem contact op met uw IT-afdeling voor verdere hulp.

Hoe geef ik mijn feedback aan Adobe door?

Selecteer rechtsboven in uw bèta-app het pictogram Feedback geven om een bug te melden, een nieuwe functie aan te vragen of de Adobe-bètacommunity te bezoeken.

Feedback op bèta-apps geven

Video: Bèta-apps downloaden en uw feedback delen

Aanmelden bij je account

[Feedback V2 Badge]