Alleen-lezen-fout bij map Voorkeuren

Alleen-lezen-fout bij map Voorkeuren in DVA-toepassingen aanpakken

Probleem

In zeldzame gevallen kunt u een van de volgende problemen tegenkomen:

• Premiere Pro of After Effects reageert niet meer.
  • Premiere Pro of After Effects lijkt af en toe te vertragen.
  • Er wordt een melding weergegeven waarin staat dat de map Voorkeuren alleen-lezen is.
  • Premiere Pro of After Effects loopt vast tijdens het starten of openen.
  • Premiere Pro of After Effects loopt vast wanneer u toegang probeert te krijgen tot bestanden op uw computer, bijvoorbeeld tijdens importeren of exporteren.

Oplossing

Stel de kenmerken voor de map Voorkeuren handmatig in op lezen-schrijven. Volg de instructies om lees- en schrijfmachtigingen te geven voor Adobe-mappen.

Op Windows

Voer deze procedure uit, één keer voor elk van de volgende mappen:

• C:\Program Files\Adobe
  • C:\Program Files (x86)\Adobe
  • C:\ProgramData\Adobe
  • C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Adobe
  • C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Adobe\Premiere Pro\<versienummer> - voor Premiere Pro.
  • C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\<versienummer> - voor After Effects.
  1. Open het venster Verkenner. Klik op het tabblad Weergeven en selecteer Verborgen items.

Verborgen items weergeven
    Verborgen items weergeven

2. Ga naar de map via de hierboven gegeven paden.

3. Klik met de rechtermuisknop op de map in Verkenner en selecteer Eigenschappen.

4. Klik op het tabblad Beveiliging en klik vervolgens op Bewerken om machtigingen in te stellen.

5. Selecteer uw gebruikersnaam in het dialoogvenster Machtigingen. In het vak Machtigingen schakelt u het selectievakje Weigeren uit. Bijvoorbeeld, voor Premiere Pro:

Machtigingen inschakelen
    Machtigingen inschakelen

6. Klik tweemaal op OK.

7. Start de toepassing.

In Mac OS

1. Open een nieuw Finder-venster.

2. Houd de Option-toets ingedrukt, klik op het menu Ga op de werkbalk bovenaan het scherm en kies Bibliotheek. (De Bibliotheek is verborgen tenzij u de Option-toets ingedrukt houdt.)

3. Zoek en open de map Application Support/Adobe/Premiere Pro.

4. Klik op de map <versienummer> en druk op Command + I voor het venster Info.

5. Controleer dat uw gebruikersaccount wordt weergegeven in de sectie Delen en machtigingen onderaan het venster Info. Zorg ook dat de Bevoegdheid is ingesteld op Lezen en schrijven.

Uw rechten controleren
    Uw rechten controleren

6. Als uw gebruikersaccount niet wordt weergegeven, voert u de volgende extra stappen uit:

1. Klik op het slotje onderaan het venster.
    2. Geef uw gebruikersreferenties op wanneer hierom wordt gevraagd.
    3. Klik op de knop + om uw gebruikersaccount toe te voegen.
    4. Klik op uw gebruikersaccount en kies Selecteer.
    5. Wijzig de bevoegdheid van uw gebruikersaccount naar Lezen en schrijven door op Alleen-lezen te klikken en de instelling te wijzigen naar Lezen en schrijven.
    6. Klik op het slotje om de wijzigingen op te slaan.
  7. Als uw gebruikersaccount al wordt weergegeven maar is ingesteld op Alleen-lezen, volgt u alle stappen uit stap 6, maar slaat u stappen c en d over.

8. Herhaal voor After Effects stappen 1-7 voor dit bestandspad: - [station]/Users/[gebruiker]/Library/Preferences/Adobe/.